|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Družinsko potepanje: Lignano

P.L., 12.4.2016
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi veliko zanimivosti in dogodivščin za najmlajše in za starejše. Izlet, ki si ga boste zagotovo zapomnili.

image
Lignano ponuja veliko zabave za otroke. (F: Živa Broder)
/81


Lignano leži sto kilometrov od mejnega prehoda Fernetiči. Zaradi številnih zanimivosti in dogodivščin, ga vsako leto obišče mnogo turistov. Mamica Živa Broder iz Kranja je za naš portal podoživela čudovito potovanje.

 

»V naši družini je izlet v Lignano obvezen konec junija, kot nagrada za uspešno zaključeno šolsko in vrtičkarsko leto. Običajno ostanemo čez vikend, en dan je namenjen obisku enega izmed parkov, naslednji dan pa uživanju na kilometrski mivkasti plaži, ki je v juniju, ko še ni toliko turistov, pravi naravni peskovnik,« je povedala Živa.

  

Nastanitev za vse okuse

Možnosti za nastanitev je skoraj da neomejeno, saj je Lignano priljubljeno letovišče in ob plaži je vrsta hotelov. Mi prisegamo na kampiranje, ker nam je najbolj všeč bivanje v naravi pa tudi cenovno je ugodno. V mestu je lepo urejen kamp Lignano Sabbiadoro. Kamp je senčnat, sanitarije so čiste in urejene. V kampu je tudi manjše otroško igrišče in srednje velik bazen. Poleg urejenih parcel za šotore in avtodome ponujajo tudi možnost najema mobilne hišice, kar postaja vse bolj priljubljena oblika počitniške nastanitve.

 

Zabava za manjše in večje otroke

Lignano ponuja nekaj za vse generacije ... naši najmlajši bodo verjetno povsem zadovoljni že s kanglico in lopatko na peščeni plaži.

 

Za nekoliko večje je tu Parco Junior, v centru mesta, ki se za vikende odpre v aprilu, od sredine maja dalje, pa je odprt vsak dan. Vstopnine za park ni, vsako atrakcijo je potrebno plačati z žetonom, ki stane dva evra, v kompletu pa lahko kupite tudi devet žetonov po znižani ceni 15 evrov.

 

Za še večje je v Lignanu Guliverlandija – Gardaland v malem. V parku so vlakci smrti, tobogani, vodne atrakcije ... vse pa je prilagojeno našim najmlajšim. V parku je tudi manjši akvarij, prirejajo točke z morskimi levi. V parku je tudi restavracija, kjer se lahko okrepčate. Ker je park namenjen otrokom, so na razpolago tudi otroški stolčki in previjalnica v sanitarnem prostoru. Park je odprt od 7. maja do 12. septembra, za vstopnino pa boste odrasli odšteli 17 evrov po osebi, otroci od 3 do 8 leta pa plačajo 13 evrov.

 

Za tiste še večje bo zagotovo velik užitek obisk vodnega parka, ki je v neposredni bližini Guliverlandije. Kakršen koli tobogan, bazen, vodomet si zaželite ... našli ga boste v parku Aquaplash. Ker imajo Italijani na splošno zelo radi otroke in za njih znajo lepo poskrbeti, so tudi v tem parku namenili nekaj atrakcij za naše najmlajše. Park je odprt od 28. maja do 9. septembra, cena pa je enka kot v Guliverlandiji.

 

Za prav vse generacije pa je zagotovo prava paša za oči živalski vrt ali bolje rečeno živalski park Parco Zoo Punta Verde. Živali so v velikih ogradah, po parku vodijo lepo urejene sprehajalne poti, urejeni so prostori za piknik, primeren je tudi za obisk z otroškim vozičkom. Tudi tu niso pozabili za otroke, katerim je namenjenih nekaj igral in animacij. Lahko se odločite tudi za poslikavo obraza vašega malčka in s seboj domov odpeljete malega leva, metuljčka ali kakšno drugo živalco. Od začetka aprila do konca oktobra je park odprt vsak dan, sicer pa ob nedeljah. Vstopnina v park je 12 evrov za odrasle in 9 evrov za otroke od dopolnjenega tretjega leta starosti.

 

Vsi parki tudi sodelujejo med seboj, tako boste običajno ob plačilu vstopnine v enega izmed njih prejeli kupon s popustom za ostale parke. Tudi v kampu oz. na turističnih informacijah se splača pregledati reklamne materiale, saj boste zagotovo našli kakšen prospekt s popustom za vstopnino ali pizzo.

 

Mi se bomo tudi letos zagotovo vrnili v Lignano. Tokrat bo na vrsti Aquasplah. Prav vsi parki, ki smo jih obiskali, so nas navdušili in verjamem, da nas bo tudi vodna zabava v Aquasplashu. Lignano je res zabavno mestece, v katerem se najde zabava za celo družino, in morda je to že ena izmed idej za izlet med bližajočimi se prazniki, je zaključila Živa Broder.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Na pot v lastni režiji ali z agencijo?
Vedno širši dostop do informacij, ki nam ga omogoča splet je olajšal tudi organizacijo potovanja, tako da nam ni več pot...
3
IDEJA ZA VIKEND: Bloško jezero
Bloško jezero je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih izletniških točk! Priljubljena točka za kolesarje, sprehajal...
3
Šmartno pri Litiji
Gručasto, pretežno urbanizirano naselje v Litijski kotlini stoji ob sotočju potokov Reka, Črni in Kostrevniški potok.
3
V NARAVI: Z vozičkom okoli Gradiškega jezera
Okoli Gradiškega jezera je speljana široka in udobna sprehajalna pot, kjer bomo ob sončnih dnevih srečali številne mlade...
3



Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?