|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Družinsko pustno rajanje

Uredništvo Ringaraja.net, 9.2.2018
Je vaš otrok že videl v živo kurente, ki bodo v nedeljo na Ptuju množično preganjali zimo? Kaj pa cerkniško coprnico in butalca? V Ljubljani bo letošnji Zmajev karneval zaznamovan z bogato zgodovino osrednjega slovenskega lutkovnega gledališča.

image
Poskrbite, da pustni kostum za otroka ne bo moteč.
/11


Princeske, gusarji, klovni, mucke in žabice ... na pustni vikend je dovoljeno, da se prav vsak družinski član prelevi v nekoga drugega. Čeprav se vam morda zdi, da gre le za pustno norčavost, ima takšno maskiranje, ko vsaj za en dan postanemo nekdo drug, močan simbolni pa tudi čustveni pomen.

Zato naj vam ne bo škoda časa in vložene energije ter se ta vikend vsa družina odpravite na katerega od pustnih karnevalov v pustnih kostumih. Za vas smo izbrali nekaj največjih, za otroka pa bo zagotovo posebno doživetje tudi, če se boste udeležili kakšne manjše povorke, pustnega dogodka ali otroške delavnice.


Kurentovanje na Ptuju

Vrhunec ptujskega kurentovanja - mednarodno karnevalsko povorko, ko ptujske ulice in trge v karnevalski povorki preplavi tisočglava množica pustnih mask in tradicionalnih likov, boste lahko doživeli v nedeljo, 11. februarja 2018, s pričetkom ob 13. uri.

Otroke bodo gotovo navdušili (nekatere morda tudi malo prestrašili) kurenti, pokači in drugi etnografski liki, če boste na povorki ostali do 17. ure, pa se lahko udeležite otroške animacije z ZUM kreativo - Party animals in karnevalska zabava. 


Otroška maškarada v Cerknici

Tradiconalni veliki pustni karneval v Cerknici - Butalska veselica se bo v nedeljo, 11. februarja 2018, začel točno okoli 12.32, po karnevalu pa sledi rajanje v središču Butal, kjer bodo za glasbo poskrbeli Poskočni muzikantje in Šlajni (glasbena skupina, ne ribe, pišejo na uradni spletni strani cerkniškega karnevala).

Za otroke so v soboto, 10. februarja 2018, ob 15. uri organizirali Otroško maškerado, ki jo bodo obiskale coprnice, butalci in drugi za otroke privlačni gosti. Otroke bodo zabavali Družinsko gledališče Kolenc, animator in pevec Grega, cerkniške mažorete, Butalci in Lojze P. Otroška maškerada je za otroke do višine enega metra brezplačna.

 

Zmajev karneval v Ljubljani

Tema letošnjega Zmajevega karnevala 2018 je vezana na evropsko leto kulturne dediščine in sedemdeseto obletnico Lutkovnega gledališča Ljubljana, zato bo pustni sprevod po ljubljanskih ulicah in zabavnim programom na Kongresnem trgu zaznamovan z bogato zgodovino osrednjega slovenskega lutkovnega gledališča, ki uprizarja lutkovne in dramske predstave za otroke, mlade in odrasle. Na Kongresnem trgu se bo pustno rajanje začelo že ob 11. uri, kjer bo maske pričakal moderator, potekale pa bodo tudi glasbena spremljava in delavnice za otroke.

 

Od hiše do hiše,
od vrat do vrat,
prinašamo srečo
in s srečo pomlad.

Zato pa nam dajte
en dinarček, dva,
tri krofe, tri bobe
pa košček mesa.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Po poteh Bosne in Hercegovine
Vsem, ki se boste odločili za potepanje po Bosni in Hercegovini, priporočamo v branje novo knjigo Manje Žugman Širnik, k...
3
Zebra Črtica praznuje prvi rojstni dan!
V soboto, 26. avgusta 2017, med 10. in 18. uro ne zamudite praznovanja 1. rojstnega dne zebre Črtice v ljubljanskem živa...
3
IDEJA ZA VIKEND: Jezero Kreda
V tokratnem namigu za vikend družinski izlet do jezera Kreda v Zgornji Radovni, kjer se lahko spočijete in tudi ohladite...
3
Krajinski park, Nanos
Nanos je visoka kraška planota v gorski pregraji, ki ločuje celinski del Slovenije od Primorja. Je 12 km dolga in do 6 k...
3



Stari grad, razvaline stoterih zgodb
photo
Grad Divja loka je verjetno dobil ime po svoji samotni legi. Datum nastanka ni znan, a velja za najstarejšo srednjeveško...
Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?