|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako imeti otroka brez partnerja? S pomočjo aplikacije.

Helena Primic, 29.7.2023
Kaj storiti, ko ti biološka ura že pošteno tiktaka in si močno želiš otroka, toda ne najdeš pravega partnerja in očeta svojih otrok?

image
V svetu, kjer so spletne strani za iskanje partnerjev postale del vsakdana, je stran za iskanje drugega starša ali donatorja le logični naslednji korak. (Freepik.com)
/11


Srečaš partnerja, s katerim si želiš preživeti svoje življenje in z njim imeti otroka ter tako postaneš mamica oziroma očka.

Toda včasih se življenje obrne drugače.

In tako ti biološka ura za materinstvo že pošteno trka na vrata, ti pa še vedno nisi našla pravega očeta svojih otrok. Ali si homoseksualka, ki se kljub istospolni usmerjenosti ne želi odpovedati materinstvu. Ali pa si moški, ki si želi čim prej postati oče, pa čeprav z mamo ne bo v partnerskem odnosu. 

Postopek posvojitve je pogosto zapleten in dolgotrajen, še posebej za samske, ki si vendarle želijo biti starši.

V takšnih primerih je lahko v pomoč aplikacija kot na primer ameriška aplikacija Modamily.

 

PREBERITE TUDI: Pripravita energijski prostor za otroka

 

Ljudje, ki si želijo družino

"Na Modamily združujemo in izobražujemo ljudi, ki si želijo ustvariti družino s katerimkoli dogovorom, ki njim najbolj ustreza - pa naj bo to romantično partnerstvo, platonsko soskrbništvo ali poznan darovalec," lahko preberemo na spletni strani, ki poskuša združiti vse, ki so pripravljeni postati starši in si ustvariti družino.

Vedno imamo dovolj časa, da najdemo tistega Pravega/Pravo, toda predvsem za ženske pa je čas, da lahko postanejo mame, omejen. "Mogoče pa oseba, s katero boš vzgajal otroka, ni ista oseba, s katero se boš staral?" na Modamily rušijo stereotipne podobe starševstva.

 

PREBERITE TUDI: 61-letna babica rodila svojo vnukinjo

 

Aplikacija te poveže s podobnomislečimi ljudmi, željnimi starševstva

Ko se prijaviš v aplikacijo in si ustvariš profil, odgovoriš na vprašalnik in aplikacija te poveže s podobnomislečimi posamezniki, ki si prav tako želijo otroka. Tako ti ni treba biti nekaj mesecev v razmerju, da bi ugotovili, da si oseba, ki vas je pritegnila in ki ste ji posvetili nekaj mesecev svojega prostega časa, sploh ne želi otrok

Če želite, lahko k profilu dodate tudi predstavitveni video, ki članom omogoča, da se še bolje spoznajo. Modamily svojim članom prav tako omogoča plačljivo možnost preverjanja ozadja potencialnih kandidatov.

 

PREBERITE TUDI: Resnična zgodba - Od neplodnosti do rejništva

 

Modamily je trenutno na voljo samo za Američane

"Opazili smo številne družine in prijatelje, ki so se v svojih 20-ih in 30-ih osredotočili na kariero ter otroke in družino prestavili na kasnejši čas. Toda, ko so dosegli 40. leta, še posebej ženske, so bili nenadoma soočeni z velikanskim pritiskom, kako čim prej najti partnerja, kar je pogosto rezultiralo prehitre poroke, ki so se končale z ločitvijo.

Takšne zgodbe so še toliko bolj srceparajoče, če sta že imela otroka in se zaradi njega nista ločila, otrok pa je moral rasti z mamo in očetom, ki se ne razumeta in bi se brez njega zagotovo ločila. Čutil sem, da gotovo mora biti kakšna druga izvedljiva možnost, ki bi partnerje, ki si želijo otroke, in otroke zaščitila pred tovrstnimi težavami. Torej soskrbništvo," je povedal Ivan Fatovic, soustanovitelj aplikacije Modamily, ki je trenutno na voljo samo v ZDA, toda se to lahko spremeni, če bo dovolj povpraševanja.  

V svetu, kjer so spletne strani za iskanje partnerjev postale del vsakdana, je tovrstna stran za iskanje drugega starša ali donatorja le logični naslednji korak.

Morda pa se opogumi kakšen slovenski podjetnik in ustvari podobno stran tudi za samske Slovenke in Slovence, ki si želijo postati starši in si ustvariti družino brez, da bi drugi starš ali donator moral nujno biti partner. Pri čemer pa tudi ta možnost ni izključena, pravijo na Modamily, kjer so ustvarili kar nekaj uspešnih družinskih zgodb - takšnih in drugačnih.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
5
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
5
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
4
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
4



Znaki, ki kažejo, da imate preveč "moš...
Ko gre za žensko neplodnost, je večkrat težava v preveč kot premalo testosterona. V članku preverite, kateri so znaki, d...
Vgnezditev ali splav?
Preverite, kakšna je krvavitev pri splavu, da je ne boste zamenjali za tako imenovano vgnezditveno ali implantacijsko kr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?