|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako se izogniti izpadanju las po porodu?

Helena Primic, 4.10.2023
Zakaj mamicam po porodu pospešeno izpadajo lasje in kako se temu izogniti s pomočjo naturopatije, smo preverili pri Eriki Brajnik.

image
Tudi po porodu imate lahko čudovito levjo grivo. (Polina Tankilevitch/Pexels.com)
/11


"Po prvem otroku nisem nikoli več imela takšnih las kot pred prvim porodom," ugotavlja veliko mamic, ki jim spremembe med nosečnostjo, porodom in v poporodnem obdobju pustijo dolgotrajne in včasih tudi trajne posledice na lasišču.

 

Ali se morajo mame zares sprijazniti, da jim vsak otrok vzame ne le kakšen zob, temveč tudi goste, sijoče in zdrave lase?

Kako si lahko pomaga mama po porodu in že v času nosečnosti smo preverili pri naturopatinji Eriki Brajnik iz centra Saeka.

 

Rmanov čaj in kurja juha

Zakaj ženskam po porodu pravzaprav izpadajo lasje bolj očitno kot sicer? "V naturopatiji so vzroki za izpadanje las po porodu v iztrošenih ledvicah in jetrih - poglavitnih filtrih telesa. Ker je žensko telo utrujeno, se morajo lasje prenoviti in zato izpadajo," pojasnjuje Brajnikova.

In kako si lahko pomaga doječa mamica, ki je po porodu opazila, da ji lasje intenzivno izpadajo? "En liter rmanovega čaja na dan bo pomagal ledvicam, kar pomeni, da se bodo okrepili tudi nohti, ne le lasje. Kurja juha pa bo okrepila pljuča in posledično kožo," mamicam svetuje sogovornica in dodaja:

"Če bo mama izvajali veliko kopeli z njivsko preslico ne le po porodu, temveč tudi pred porodom, bo tako uspešno tonificirala jetra in ledvice ter do velika izpadanja las morda sploh ne bo prišlo."


Kot nam je zaupala Brajnikova, pa je ne glede na stanje, v katerem je ženska, dobro upoštevati splošen naturopatski nasvet za nego las in lasišča, ki narekuje, da si lase strižemo le ob luni v levu, kar velja tudi za otroke. Da boste imeli zares pravo levjo grivo.

 

PREBERITE TUDI: Po carskem rezu - Pomoč kitajske medicine

 

Stran od sladkarij in čim manj ogljikovih hidratov

Da bodo naši lasje zares čim bolj zdravi in sijoči, lahko poskrbimo tudi s pravim jedilnikom, iz katerega moramo izgnati sladkarije in preveliko količino ogljikovih hidratov, ki so po mnenju sogovornice največji "sovražniki" lepih las.

Za lepe lase in v primeru ženske plešavosti je zato priporočljiv vranični jedilnik. Zelo bo pa tudi pomagalo, če boste uživali tkivne soli 1, 3, 7 in 11, o katerih lahko več izveste tukaj.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
18
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
14
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
13
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
12



VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Menstruacija po porodu
Kaj je čišča in kdaj nastopi prva menstruacija po porodu? Zakaj nekatere mamice dobijo menstruacijo kljub temu, da polno...