|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Klimatske spremembe

www.google.com, 24.1.2010
Britanski vladni meterološki urad je za Google Earth ustvaril animacijo, ki prikazuje vpliv klimatskih sprememb.

image
/11


Britanski vladni meterološki urad je za Google Earth ustvaril animacijo, ki prikazuje vpliv klimatskih sprememb. Animacijo si lahko ogledate v okviru novejše različice priljubljene aplikacije Google Earth. Aplikacijo lahko brezplačno prenesete s klikom na povezavo http://earth.google.com/.


 

Simulacija klimatskih sprememb v aplikaciji Google Earth
 
Največja dodana vrednost je pravzaprav simulacija klimatskih sprememb za prihodnjih sto let. Simulacijo lahko enostavno zaženemo z ukazom "play". Glede na ugotovitve znanstvenikov bodo klimatske spremembe posebej usodne za severni pol. Ocenjujejo, da se bodo temperature po svetu dvignile za nekaj stopnij, kar bi pomenilo, da se lahko območja Severnega morja ogrejejo za neverjetnih 18 stopinj.
 
S pomočjo Google Earth si lahko ogledate tako trenutno stanje vpliva klimatskih sprememb, kot tudi napovedi za prihodnost po vplivih na posamezne regije. Oglejte si npr. katere regije bodo imele probleme z dobavo pitne vode itd.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mušja zajtrkovalnica
V soboto, 12.11.2011, vas med 12.30 in 14.00 vljudno vabimo v trgovino 3MUHE v Ljubljani, kjer bo pravično trgovinska pr...
3
Knjižnica pod krošnjami
Branje. Listanje. Uživanje. Knjiga, ena najboljših človekovih prijateljic, te vabi na odmik od dnevne rutine. Knjižnica ...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2



Čemaž in podlesek
photo
S Centra za zastrupitve Interne klinike UKCL opozarjajo na previdnost pri nabiranju rastlin, podobnih čemažu. Na istih r...
Čiščenje stanovanja ali hiše z eko čistili
Eko vila je otroke povabila na izlet z vlakom. Zbrali so se na železniški postaji in se veselo podali novim dogodivščina...