|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mali »bubanček«

Tina Južnič, 11.5.2010
Kako žal mi je, da sem nekaj časa nazaj napisala, da sem vesela, ker sem jaz prestregla virozo in ne moj sinko. Stari slovenski pregovor pravi, da se zarečenega kruha največ poje. Tako zdaj moj mali fantiček okreva po težki noči.

image
/11


Začelo se je že predvčerajšnjim. Nič kaj boljši ni bil niti včerajšnji dan. Najhuje pa je bilo to noč. Z Matejem sva najprej mislila, da so Gaju ponagajali zobki - moram se pohvaliti, da so v tem tednu Gaju ven pokukale kar tri štirice! Najbrž se boste tudi vi strinjali z mano, da to pa res ni malo. Pravzaprav prav dober razlog za vneto ritko in drisko.

 

Ob drugi uri zjutraj, ko sem mislila, da že vsi sladko spimo, in da Gajev očka pridno nabira energijo za tek ob žici, naju je prebudilo milo stokanje najinega malčka. Nemirno se je začel premetavati po postelji in, še preden sem se dokončno zbudila, je revček že bruhal. S solzami v očeh sem mu pomagala, da se je olajšal. Hitela sem ga preobleči in umiti, saj je bil ves moker, Matej pa je medtem počistil posteljo. Zaradi izčrpanosti in dehidriranosti sva z očkom poskrbela, da je najin fantek nekaj malega pojedel in popil. Glede tekočine nama sicer ni bilo potrebno skrbeti: „Pit, pit,“ je prosil žejen fantek.

 

S spanjem nismo nadaljevali, saj je bil Gajev strah, da bi se ponovno vrnil v posteljo, kjer je doživel to bolečo izkušnjo, prevelik. Ura je bila že tri ponoči, ko se je najin škratek še vedno stiskal k nama in ni želel zapustiti najinega varnega naročja. Kljub temu pa je imel še vedno dovolj moči, da je odločno nasprotoval crkljanju v troje. Malo mami, malo oči, nikakor ne oba. V teh trenutkih sva kar pozabila na vzgojo. Priložnosti za to, da ga odvadiva otroške ljubosumnosti bo še dovolj. Sedaj je potreboval najino podporo, ljubezen in toplino.

 

Nošnja v naročju sredi noči je postala že precej naporna, malček pa se kljub temu ni strinjal s tem, da bi se usedla. Le pod enim pogojem mi je dovolil sesti. „Nodi, Nodi,“ je prosil. Seveda sem mu željo z veseljem izpolnila; pravzaprav druge izbire niti nisem imela. Tako sva se udobno namestila v dnevni sobi - Gaj se je v naročju še vedno stiskal k meni - očka naju je ljubeče pokril z odejico in pričela sva z matinejo. Ob štirih ponoči je sinko še vedno vztrajal, moje oči pa so bile že zelo težke. Poskrbela sva za čisto pleničko in se naposled le odpravila spat. Dežne kaplje, ki so padale po oknih mansardnega stanovanja so imela uspavalni in hkrati zdravilni učinek.

 

Zjutraj se je najino majceno, sladko bitjece, zbudilo popolnoma izčrpano. Dan je potekal v stilu stare dobre zdravilne diete in, seveda, ljubečega razvajanja. Izjemoma je bilo tudi veliko televizije, saj tokrat najinemu knjigoljubu branje pravljic ni ustrezalo. Bil je dan za počivanje in navijanje za očka, ki je kljub neprespani noči uspešno pretekel tek trojk in s sotekači celo izboljšal lanskoletni rezultat za celih pet minut. Čestitamo očka in sotekači!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?