|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Moderna imena za fante v letu 2019

Uredništvo Ringaraja.net, 5.2.2019
Katera imena za fante bodo najbolj popularna v letu 2019? Preverite v članku!

image
V letu 2019 bodo najbolj popularna imena na črko O.
/11


Če za deklice na koncu vendarle le najdemo tisto "popolno" ime za majhno princesko, se iskanje imena za dečka po navadi bolj zakomplicira. Kot bi bila izbira imen za fante enostavno slabša in je zato težje najti "pravo" fantovsko ime.

Da bo vsem parom, ki boste v tem letu postali starši, iskanje imena za morda kmalu sinčka, lažje, preverite, katera imena za fante bodo moderna v letu 2019. 

 

Imena na črko O

Kot poroča britanski portal za starše Parents, bodo v letošnjem letu imena, ki se bodo začela s črko O,na vrhu seznama najbolj priljubljenih otroških imen.

Ime Oliver je že nekaj časa na vrhu v Veliki Britaniji, prvič pa se je pojavil med prvih deset tudi v Združenih državah Amerike. To ime je priljubljeno tudi pri nas, še toliko bolj pa po smrti priljubljenega pevca Oliverja Dragojeviča. Z Oliverjem torej zagotovo ne morete brcniti v temo.

V angleško govorečih državah je med najbolj priljubljenimi že nekaj let tudi Owen, ki ga pa težje prevedemo v slovenščino.

 

Imena z X faktorjem!

Čeprav slovenščina ne pozna črke "x", to ne pomeni, da slovenski starši svojih otrok ne poimenujemo z imeni, ki vsebujejo to tujo črko. Kot kažejo modni trendi, bo takšnih imen tudi pri nas vse več.

In še nekaj idej za fantovska imena s črko x: Alexander, Xander, Axl, Axel, Dax, Max, Xavier, Jaxon ali Jaxson.


Vzdevek, ki postane ime

Pozabite na običajna dolga imena. Vse več sodobnih staršev svoje otroke poimenuje kar z vzdevki, ki postanejo njihova uradna imena.

V angleško govorečih državah so tako otroci uradno imenovani Frankie, Mike, Charlie, Theo in Liam, ki je krajše od William. Nazaj v modo prihajajo tudi retro vzdevki kot so Archie, Alfie, Ike in Freddie. Po uspešnici o Freddie Mercuryju bo gotovo kakšen Freddie ali Fredi tudi pri nas.

In katere vzdevke za fante (in moške) bi lahko uporabili v našem okolju? Mičo, Grega, Darč, Zoki, Robi, Mirč ... dajte domišljiji prosto pot in naj vzdevek postane uradno ime.

 

Kakorkoli bosta Harry in Meghan poimenovala svojega prvega otroka!

Priljubljen kraljevski par Harry in Meghan bosta gotovo izbrala kakšno klasično ime s pridihom kraljevskosti. Britanci ugibajo, da če bo deček, bo morda Henry ali Arthur, če bo deklica, pa Eleanor ali Alice.

Katerokoli ime bosta izbrala, bo to ime zagotovo močno pridobilo na priljubljenosti. Morda pa svojega sinčka poimenujete po prvem sinu princa Harryja in njegove lepe žene Meghan.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Afnanje z otrokovim imenom

 

Novi val "naravnih" imen

Čeprav tudi pri nas najdemo kar nekaj tako fantovskih kot dekliških imen, ki opisujejo naravo (Lili, Bor, Ajda, Gaber, Vesna, Val ...), se jim pridružuje kar nekaj novih "naravnih" imen: Luna, Magnolija in Aurora za deklice in Ametist, Emerald, Topaz, Safir in Jasper (slovensko Jaspis) za dečke.

Sodobni starši, ki svojim otrokom podelujejo dvojna ali trojna imena, vse pogosteje kot drugo ali tretje ime izbirajo živalsko ime - Medved, Lisica, Orel in celo Koala. Lahko pa se odločite tudi za ime po kakšni reki, gori, državi ali planetu.

In morda nekaj idej za naše slovensko okolje: Blisk, Grom, Dih, Merkur, Saturn, Ris, Lom, Sij, Zen, Či, Ren ...

 

Obojespolna imena

V slovenščini sicer ne poznamo veliko obojespolnih imen kot je na primer ime Vasja, toda morda jih lahko po vzgledu Angležev in Američanov na novo izumimo.

V angleško govorečih državah bodo v letu 2019 najbolj moderna Briar, Campbell, Finley, Journey, Justice, Laken, Revel, Robin, Royal in Story.

Če se malo poigramo s prevodom, poleg tistih brez pomena dobimo tudi naslednje predloge: Jezero, Pravica, Pot in Zgodba, ki niso slišati ravno privlačna imena. Morda pa svojega sinčka poimenujete Kolo, Leto, Žitje ali Vino.

 

TUKAJ PREVERITE, katera imena za fante so izbrali Ringarajini starši in tudi katera imena za punčke so jim najljubša, ko poimenovali svoje hčerke.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
6
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
4
Ne prezgodaj na noge!
Med starši, še posebej pa med starimi starši, raznimi tetami in strici, velja prepričanje, da je otroka hoje potrebno na...
3
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
3



Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...