|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Vabljeni k ogledu prenovljene spletne strani www.modri-jan.si

image
/11


 

 

Holding Slovenske elektrarne, ki je nosilec blagovnih znamk Modra energija in Modri Jan,  na Svetovni dan vode, objavil prenovljeno interaktivno spletno stran www.modri-jan.si, namenjeno otrokom in mladostnikom, ki združuje izobraževalne in zabavne vsebine, prispevke uporabnikov ter animirano klepetalnico z nagradnimi igrami.

Klepetalnica Modri Jan je prva animirana klepetalnica v Sloveniji, ki je moderirana z liki glavnih junakov. Ob določenih urah, ki bodo objavljene na spletni strani, se po virtualnem svetu skupaj z uporabniki sprehajajo junaki Modri Jan, Sončica, Puhec in Packa Rija. Predstavljajo obnovljive vire energije in skrb za okolje, o čemer poučujejo otroke.


Poleg tega sta se v mesecu marcu zaključila vseslovenska EKO projekta »Modri Jan potuje in okoljevarstvene naloge dodeljuje« in »Majhna hišica – veliko zavetje«.

 

5. marca se je zaključil projekt namenjen osnovnošolcem MODRI JAN POTUJE IN OKOLJEVARSTVENE NALOGE DODELJUJE.

Modri Jan je pregledal vseh 264 prispelih nalog in med njimi izbral zmagovalno šolo – Osnovno šolo Štore, ki je na natečaj poslala največ izdelanih projektov in bo za nagrado prejela energetski pregled objekta. Vsi prispeli projekti so na ogled na spletni strani www.modri-jan.si/ekoprojekt poleg tega, pa bodo predstavljeni v Modri knjigi, ki bo izšla konec maja in jo bodo prejele vse sodelujoče šole.

 

V okviru drugega vseslovenskega naravovarstvenega projekta MAJHNA HIŠICA - VELIKO ZAVETJE, ki je od začetka januarja potekal med 300 vrtci, so 5. marca prešteli glasove, ki so jih s spletnim glasovanjem prejele ptičje krmilnice in ptičje pobarvanke in razglasili zmagovalne tri vrtece, ki so Vrtec Kekec Kranj, Vrtec Kekec Grosuplje in Vrtec Laško, ki jih bo za nagrado obiskal Modri Jan in otrokom pripravil poučno in zabavno eko animacijo. Fotografije izdelanih ptičjih krmilnic in ptičje pobarvanke bodo od 28. marca do 22. aprila vsem obiskovalcem na ogled v Kobilarni Lipica. Poleg tega pa so na ogled tudi na spletni strani www.modri-jan.si/ptice.

 

Holding Slovenske elektrarne pa tudi v prihodnje ne bo počival pri izobraževanju otrok o obnovljivih virih energije in skrbi za okolje. Tako nadaljuje z izdajanjem brezplačne okoljevarstvene revije za otroke MODRI JAN, ki je med starši, učitelji, vzgojitelji in otroci odlično sprejeta, kar dokazujejo tudi vsakodnevna nova naročila; trenutno je na revijo naročenih že skoraj 8.000 otrok. Pripravljajo se tudi novi projekti, ki bodo realizirani v letošnjem letu.

 

 

Dodatne informacije:

Majna Šilih, asistentka Službe komuniciranja HSE

E: majna.silih@hse.si

T: 01 470 41 87

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

»Karavana varne kemije«
Vabimo na prvi dogodek v okviru projekta »Karavana varne kemije«, ki jo je zadnji teden v maju začrtalo društvo Planet Z...
3
Katerih čistil se je dobro izogibati?
Je morda vaša hiša prepojena s strupi zaradi čistil, ki jih uporabljate?
3
Čajota - jo poznate?
Čajota, bodičevka, bodeča buča, kristofina, čoko, zelenjavna hruška – koliko različnih imen za eno rastlino! Jo že pozna...
3
Ustvarjanje z zvokom v Vrtcu Češmin
Mehurčki iz Vrtca Češmin so imeli 9. februarja prav poseben dan. Tega dne se niso igrali, kot se igrajo sicer, ampak so ...
3



Groznovilca v Hudi hosti
photo
Proti Hudi hosti je letelo nekaj čudnega. Majhen zakrpan balon s čajnikom namesto košare. Zapletel se je v trnove robide...
Otroški permakulturni vrtiček
photo
Zemljo častim vsak dan. Tako kot sonce, vodo, ljubezen, zrak, ljudi, živali, rastline, vse kar je okoli mene, vidnega in...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?