|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Neplodnost, "bolezen" sodobnega življenja

Pia in Tine Klančar, 25.5.2012
Slovenska navada, da trpimo po tiho in za štirimi stenami svojega doma, je pripeljala tako daleč, da je neplodnost postala velik tabu. Pari se tako z razočaranjem, samoobtoževanjem, nizko samopodobo, ljubosumjem, jezo, strahom ... soočajo sami.

image
/11



»Vse je tiho. Sedim ob majhni posteljici in se naslanjam na ograjico ter poslušam tiho neenakomerno dihanje. Zaprte očke, puhek na glavi, rožnata lička ... moje srce je polno najrazličnejših čustev, ki se skupaj zlivajo v srečo. Vse je popolno. A ko pomislim na čas pred enim letom ... na čas, ko nisem verjela, da bova tudi midva kdaj dobila to malo bitjece, ki sedaj tiho spi v svoji posteljici ... uh ...«

 

Zgodb, kot je zgornja je danes absolutno preveč, kljub vsemu pa se o tem skoraj ne govori. Slovenska navada, da trpimo po tiho in za štirimi stenami svojega doma, je pripeljala tako daleč, da je neplodnost postala velik tabu. Pari se tako z razočaranjem, samoobtoževanjem, nizko samopodobo, ljubosumjem, jezo, strahom ... soočajo sami. Nekateri, tisti bolj pogumni, poiščejo pomoč pri strokovnjakih, drugi pa ostajajo sami. Zaradi vseh postopkov, čez katere gredo, jih veliko vseeno pride do svojega malega zaklada. Njihovo življenje se popolnoma spremeni in postanejo »normalni«, pot, ki so jo prehodili pa ostane zaklenjena v njihovih srcih in postane večini spomin.

 

Upanje 2012 je fotografski projekt, s katerim želim pomagati parom, ki se soočajo z neplodnostjo in jim s pomočjo zgodb parov, ki so uspešno premagali to "nadlogo" vliti malo upanja, da tudi njih čaka srečen konec. Pogumni pari, ki vidijo svojo pot in cilj v malem otroku kot priložnost za praznovanje, bodo dobili priložnost, da svojo zgodbo delijo z drugimi v sliki in besedi. Projekt se bo zaključil z razstavo fotografij in knjigo navdihujočih zgodb.

 

Ste se soočali z neplodnostjo? Pomagajte nam podariti košček upanja parom, ki se z njo soočajo v tem trenutku. Sodelujte v projektu Upanje 2012, POVEJTE SVOJO ZGODBO in se veselite svoje zmage.


Recita ne tabujem in se veselita novega življenja

Neskončno število negativnih testov nosečnosti, preiskav, ugibanj, domnev, pregledov, receptov, zdravil, injekcij ... velika žalost, osamljenost, jeza, žalovanje, obup ... potem pa le ... majhna iskrica upanja, majhen sončni žarek, majhna zvezda na nebu. Dovolj, da poskusita znova, dovolj, da najdeta moč za nove poskuse, za nove rešitve, za novo življenje.

Sta tudi vidva med tistimi, ki so se jim uresničile sanje? Krasno! Veseliva se z vama. To lahko pomeni, da sta srečno zanosila in sta v veselem pričakovanju, da sta ravno dobro postala mama in oče ali pa sta postala mama in oče posvojenemu otroku, ki pa je prav toliko vajin, kot bi dejansko bil z vama že od spočetja. Bravo! Bravo za vajin pogum, vzdržljivost in moč, vztrajnost in neskončno zalogo ljubezni.

Kaj mislita, je vajina zmaga dovolj velik razlog za praznovanje? Midva misliva, da je! Misliva, da si zaslužita, da Sloveniji in svetu povesta, kako sta ponosna na svojo družino, na svoj dosežek, na svojo moč in pogum, na svojo ljubezen.

Zakaj prav vidva? Vsaka zgodba je drugačna in nekaj posebnega. Prepričana sem, da bo prav vajina zgodba tisti pravi odgovor nekomu, ki se bo v svoji stiski ustavil na tej spletni strani, se udeležil fotografske razstave ali kako drugače izvedel za vajino srečo.

 

SI UPATA POVEDATI SVOJO ZGODBO NA GLAS? KLIKNITA TU!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
8
To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
8
Sanje o nosečnosti so pozitivne
Se je tudi vam kdaj sanjalo, da ste noseči? Pomenijo te sanje, da si želite otroka oziroma še enega otroka? Preverite, k...
3
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3



Uspešno rodila zdravo deklico po 13 splavih
Preberite si to navdihujočo zgodbo, ki opogumlja številne starše po svetu, ki se že vrsto let trudijo donositi otroka.
Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?