|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Sprememba pri cepljenju novorojenčkov: cepljeni tudi proti hepatitisu B

Uredništvo Ringaraja.net, 9.12.2019
Od novega leta dalje bodo dojenčki cepljeni s šestvalentnim cepivom, kar pomeni, da bodo poleg zaščite proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju in ostalim otroškim boleznim, zaščiteni tudi proti hepatitisu B.

image
Naslednje leto bodo dojenčki cepljeni tudi proti hepatitisu B.
/11


Kot navajajo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se v prihodnjem letu uvaja obvezno cepljenje dojenčkov v prvem letu s šestvalentnim cepivom (doslej je bilo to petvalentno), ki bo poleg zaščite proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, hemofilusu influence tipa b in otroški paralizi otroke zaščitilo tudi pred hepatitisom B (HBV).

 

PREBERITE TUDI: Cepljenje – je res nujno?

 

Cepljenje s tem cepivom bo obvezno za otroke, rojene od oktobra 2019 dalje. Dojenčki bodo z novim cepivom prvič cepljeni v letu 2020, ko bodo dopolnili tri mesece. Pediatri trenutno dojenčke cepijo proti petim boleznim s tremi odmerki cepijo v prvem letu starosti, četrti odmerek pa dobijo do drugega leta starosti. Proti hepatitisu B pa se otroci trenutno cepijo šele pred vstopom v šolo oziroma v prvem razredu.

 

PREBERITE TUDI: Reakcija po cepljenju otroka


Z uvedbo šestvalentnega cepiva se Slovenija pridružuje večini razvitega sveta, predvsem državam Evropske unije, kjer že vrsto let za cepljenje dojenčkov uporabljajo takšno cepivo, pišejo na NIJZ.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
41
Najlepše dekliško ime po vašem izboru je ...
Končala se je EPSKA bitka za najlepše dekliško ime in za najljubšega ste izbrali ...
7
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
VIDEO: Kako vidi novorojenček?
Ali dojenček vidi že v maternici? Pri kateri starosti ima dojenček jasno sliko obrazov? Preverite, kako se razvoja vid o...
5



Zlatenica
Izraz zlatenica uporabljamo za označbo rumenega obarvanja beločnic, kože, vidnih sluznic in drugih tkiv.
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?