|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Novost pri testiranju otrok na koronavirus

Uredništvo Ringaraja.net, 10.9.2020
Strokovnjaki so dosegli, da se spreminjajo pravila glede testiranja otrok na okužbo s covid-19. Po danes sprejeti odločitvi bo meja za obvezno testiranje otrok na okužbo s koronavirusom, 4. razred.

image
Otrok v vrtcu in tistih v prvi triadi osnovne šole ne bodo več potrebno apriori testirani na koronavirus. (FOTO: Freepik.com)
/11


Stroka in ministrstvo za zdravje so danes dosegli konsenz glede vprašanja, ali testirati vse otroke z znaki okužbe dihal. Po novem tako na testiranje na okužbo s koronavirusom ne bo treba vrtčevskim otrokom ter šolarjem iz prve triade, je za STA pojasnil pediater Denis BašIzjema so otroci v tej starosti, ki bodo imeli tako znake okužbe dihal kot tudi vročino in drisko.


Problem razlikovanja med simptomi covida-19 in znaki sezonskih okužb

Že s prvimi dnevi novega šolskega leta, so strokovnajki zdravstvene stroke opozarjali, da so si simptomi koronavirusa in drugih pogostih jesenskih okužb zelo podobni, zato se je upravičeno pojavilo vprašanje ali torej na okužbo z novim koronavirusom testirati vsakega otroka z znaki prehlada. Pediatri so zato vladne odločevalce pozvali k prevetritvi smernic za testiranje najmlajših otrok, o čemer so danes razpravljali z ministrstvom za zdravje.

 

PREBERITE TUDI: Koronavirus se prenaša tudi na plod


Brez testiranj za otroke z blagimi znaki okužbe

Dr. Baš je po sestanku za STA povedal, da so vsi vpleteni, tako infektologi, pediatri, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvo za zdravje, danes dosegli sogasje glede testiranja otrok na novi koronavirus. Po novih pravilih otroke v vrtcu in šolarje prve triade osnovnih šol, ki bodo imeli blage znake okužbe, ne bodo več pošiljali neposredno na testiranje. Otrok z izcedkom iz nosu, zamašenim nosom in bolečinami v žrelu, bo ostal tri dni doma v primeru, če bo imel tudi povišano telesno temperaturo do 38 stopinj Celzija ali drisko, je pojasnil Baš.


Izjema bodo tisti otroci, ki so bili v stiku z okuženo osebo 

Kot je o novosti glede testiranja pri otrocih povedal dr. Baš, bodo nekateri mlajši otroci kljub temu poslani na testiranje, in sicer:

1. Otroci, ki bodo imeli omenjene simptome in so bili v stiku z osebo, okuženo s covidom-19.

2. Otroci, katerih starši so zdravstveni delavci oziroma so zaposleni v domu starejših občanov.

3. Otroci, ki bodo imeli vročino nad 38 stopinj Celzija ali še katere druge bolezenske znake.

 

Otroci, ki obiskujejo najmanj 4. razred osnovne šole, bodo obravnavani kot odrasli. "Ob minimalnih znakih okužbe dihal bodo ti napoteni na testiranje na okužbo z novim koronavirusom," je še pojasnil Baš.

 

PREBERITE TUDI: 7 zmotnih prepričanj o jesenskih virusih

VIR: Različni spletni mediji

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
19
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
11
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7



Downov sindrom: Obujmo pisane nogavice!
Praznovanje letošnjega, že 15. svetovnega dneva Downovega sindroma, lahko podprete tako, da na Facebooku društva Downov ...
Dobrodelna nagradna igra Fala Slonček je z...
photo
V preteklem mesecu ste pridno objavljali fotografije pustnih dobrot in s tem pomagali zbirati donacije za krizni center ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?