|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih

Uredništvo Ringaraja.net, 3.6.2010
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke v Istri - v nacionalni park Brioni.
Ključne besede:

/11


Slabo aprilsko vreme in zgodnja jutranja ura nam nista vzela volje, niti nasmehov, zato smo ob 8. uri, vsi prisotni in prisebni, odpluli iz piranskega pristanišča.Na ladji nas je bilo skoraj 300 in lahko si mislite, kako pisana druščina smo bili! Vse od najmlajšega, komaj dva meseca starega Jana, pa do starejših bratcev, sestric in seveda mamic, očkov, stricev, tet in tudi babice in dedki niso manjkali! Povsod naokoli so bili vozički, dude, pa igrače in dobrote za male želodčke.

Oglejte si galerijo slik v RR albumih.

Plovbo proti Brionom sta najmlajšim in tudi malo manj mladim popestrila Čisto pravi gusar in Pika Nogavička. Gusar nam je povedal celo zgodbo o tem, kako je Piko Nogavičko rešil pred pobesnelim morjem in kako mu je ona zato obljubila, da mu pomaga najti gusarski zaklad. Ker iskanje zaklada ni najlažja naloga, so jima pri iskanju pomagali vsi člani gusarske odprave, ladje Dora, še najbolj intenzivno pa otroci, s katerimi je Pika Nogavička tudi zapela in zaplesala!

Prvi postanek nas je čakal v Rovinju. Vodiči so nas popeljali skozi romantično obmorsko mestece, ki mu pravijo tudi Hrvaške Benetke. Sprehodili smo se skozi stare kamnite ulice, kjer smo lahko vsako poletje priča neizmerni gneči turistov in lokalnih razstavljavcev umetnin, poleg tega pa se v teh ulicah skriva ogromno odličnih restavracij. Povzpeli smo se na sam vrh Rovinja, do cerkve Sv. Eufemije, od koder smo lahko občudovali razgled na morje.

V Rovinju smo imeli čas tudi za kosilo in kavico, nato pa smo se hitro odpravili naprej proti
našemu končnemu cilju.


Oglejte si galerijo slik v RR albumih.


Samo še slaba ura vožnje z ladjo nas je ločila od prelepih otočkov, polnih zgodbic. V tem času nam je posadka ladje Dora povedala nekaj zanimivosti o Brionih, da smo se lahko pripravili na naslednje 3 ure našega izleta. Brione sestavljajo 2 večja in kar 12 manjših otokov, kamor so že v antičnem obdobju prihajali na oddih pomembni in bogati ljudje. Na otokih je mogoče opaziti čudovito prepletanje kulturne dediščine in naravnih lepot, tako da zelenja in živali ne manjka. Tega smo se zares veselili, tako mali kot veliki in seveda smo hitro dočakali
pristanek na Velikem Brionu.
 
Na Brionih smo se razdelili v dve skupini in vsaka se je podala na svoje popotovanje. Prva je najprej odšla na vožnjo z vlakcem in v Titov muzej, druga pa je popotovanje doživela v obratnem vrstnem redu.
 
V 30 minutah vožnje z vlakcem, smo si ogledali celotni safari park z veliko slonico Sony, oslički, jeleni, pavi in drugimi živalskimi lepotci. Ogledali smo si najstarejšo oljko in na sploh občudovali vse razsežnosti brionske narave. V Titovem muzeju pa so predvsem otroci uživali, ko so občudovali nagačene živali – od galeba in pava pa vse do leva, tigra in medveda smo našli v vitrinah. Očke in mamice pa tudi dedke in babice pa so navdušile fotografije Titovega
življenja, saj mu dogodivščin res ni manjkalo.

 

Oglejte si galerijo slik v RR albumih.

 
Po ogledih smo imeli čas za kratek oddih ob soku ali kavici in okoli 17. ure smo zaključili z našim obiskom Brionov in se podali na pot proti domu. Nekateri so se najbolj veselili prav teh trenutkov, saj nas je med potjo proti Piranu čakalo še precej zanimivega.
 
Izžrebali smo nagrajence vseh treh nagradnih iger, ki so se odvijale na ladji tisti dan in podelili ogromno lepih nagrad, ki so seveda najbolj razveselile najmlajše, skupaj z njimi pa so se veselili tudi starši. Tudi peti in plesati je bilo na ladji preprosto in predvsem zabavno, zato smo to kar precej pogosto počeli in motilo nas ni niti valovanje.
 
Za največji posladek in hkrati prijeten zaključek izleta pa smo Ringarajevci pripravili še eno presenečenje. Poleg darilne vrečke, ki jo je prejela vsaka družina in v kateri se je šibilo toliko zanimivih darilc in dobrot, da so jih nekateri komaj nosili, pa smo se sladkali tudi s trinadstropno torto.
 
Sladek zaključek izleta nam je pustil še slajše spomine na Ringarajin 2. družinski izlet z ladjo.
 

 



Še utrinki v sliki in filmu


Oglejte si galerijo slik v RR albumih.
Fotograf: Fotoučilnica, Milan Simčič
 

 

Oglejte si VIDEO

Kamera in montaža Multimedijska produkcija, Sašo Novak s.p.

Video je možno tudi naročiti. Za več informacij prosim pišite na: saso.novak@gmail.com

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...
3
Kobilarna Lipica
Privoščite si prijeten izlet v naravo, oglejte si eno najstarejših kobilarn na svetu, kjer vas bo očaral plesoči korak l...
3
Aktivne družinske počitnice
Glede na to, da so naši sončki osem ur ali več ločeni od nas (v šolah oz. vrtcih, pri babicah ali varuškah), je zelo pom...
3
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.
3



Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...