|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Podaljšanje pravice do dodatka za novorojenčke

P.Z., 2.1.2022
Prejšnji teden je državni zbor je sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19.

image
Zakon podaljšuje pravico do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence. Freepik.com
/11


Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, ki govori o podaljšanju pravice do dodatka za novorojenčke je bil sprejet prejšnji teden.

 

Zakon podaljšuje pravico do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence

Do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov je upravičen eden od staršev ali druga oseba ali posvojitelj za vsakega otroka s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, rojenega do 30. junija 2023.

 

Krepijo se programi v podporo družini

Posledice epidemije covid-19 in spremljajoči ukrepi na otrocih in mladostnikih ter njihovih družinah puščajo posledice. Življenje otrok in mladostnikov se je spremenilo, saj so soočeni z številnimi izgubami, prekinjenimi rutinami in zmanjšanju socialnih stikov, ki so poglavitnega pomena za njihov zdrav osebnostni razvoj. Zakon tako za 10 % povečuje sredstva za izvajanje vsebine svetovanja in pomoči ranljivim skupinam obstoječih in novih uporabnikov v centrih za družine, ki se soočajo s težavami in so posledica epidemije covid-19.

V okviru 10 % dodatnega financiranja od vrednosti programa v podporo družini bo ministrstvo v letu 2022 zagotovilo 1958 dodatnih ur neposrednega dela z uporabniki oziroma ur svetovanja z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe, učenje reševanja raznovrstnih problemov.

 

Daljše obdobje za prenos in izrabo letnega dopusta

S predlogom se podaljšuje obdobje prenosa in izrabe letnega dopusta, v primeru, da ga delavci niso mogli izkoristiti zaradi nujnih delovnih potreb povezanih z obvladovanjem SARS-CoV-2 ali zaradi posledic epidemije. Delavci lahko tako neizrabljen dopust iz leta 2020 izrabijo še do 1. aprila 2022 (sicer bi propadel ob zaključku leta 2021) in ves neizrabljen dopust za leto 2021 izrabijo do konca leta 2022 (brez te rešitve bi propadel 30. 6. 2021).

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...
47
Čudne reči v dojenčkovem blatu
Ste v dojenčkovem blatu zagledali nekakšna zrna peska? Ali je njegovo blato fluorescentno zeleno? Brez strahu, vzroki so...
24
VIDEO: Vaja za krepitev trebuščka pri doje...
Starši v svojem strahu pred napakami, prenežno in neodločno pristopajo do svojih dojenčkov. S pomočjo tega videa se bost...
4
Tudi na dopustu naj ima dojenček red za sp...
Ob daljših dneh otroci in dojenčki pogosto ostajajo budni do poznih večernih ur, s čimer se ruši njihova spalna rutina i...
4



Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?