|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pogled na drugo stran – priročnik za branje kakovostne mladinske literature

Ziva Sorn, 24.1.2010
Prav kislo vreme je idealen čas, ko se lahko brez slabe vesti ob kaminu zleknemo na kavč in odpremo dobro knjigo, ki je vse do sedaj ležala na polici. Izbor prave knjige pa morda tudi vašo hčerko ali sina spodbudi k temu, da ne bosta vsega prostega časa preživela za računalnikom ali televizijo.

image
/11


Pionirska, center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, je tudi letos pripravila pregleden priporočilni seznam mladinskih knjig z naslovom Pogled na drugo stran.
 
O priročniku:


Pogled na drugo stran sledi starostnim in razvojnim stopnjam mladih bralcev od predbralnega obdobja, ki je bistveno za spodbujanje branja in bralnega užitka, preko vseh treh triletij devetletne osnovne šole, do prehoda k "mladim odraslim bralcem".

Priročnik upošteva tako bralne interese mladih bralcev, kot tudi šolski program. S svojo zasnovo in izpeljavo podpira cilje slovenske nacionalne strategije razvijanja bralne kulture. Priročnik s pregledom produkcije koledarskega leta informira o novih mladinskih knjigah in s tem dopušča avtonomnost oz. svobodo izbire.

Opozarja ne le na branje mladinskih leposlovnih knjig, različnih tem, zvrsti in žanrov, temveč tudi na mladinsko poučno leposlovje in poučne mladinske knjige. Odlika Priročnika je v njegovi priporočilnosti, kar pomeni, da z anotiranimi knjigami opozarjamo na kakovostno branje. Priročnik je s spremljajočimi članki in z obsežnim ter bogatim "aparatom" (najrazličnejšimi kazali idr.) in orodji v veliko pomoč pri promociji branja odraslim, tudi staršem, zlasti pa mentorjem Bralne značke, vzgojiteljem, učiteljem, mladinskim in šolskim knjižničarjem ter vsem drugim strokovnjakom, ki imajo ključno vlogo pri razvoju in promociji bralne kulture mladih. Priročnik naj bi bil v pomoč tudi knjižnicam, predvsem splošnim in njihovim mladinskim oddelkom, pri vodenju nabavne politike, in založnikom pri oblikovanju založniškega programa ...

Komu je namenjen priročnik?


Publikacija pogled na drugo stran je namenjena mladini, njihovim staršem, mentorjem, vzgojiteljem, učiteljem, knjižničarjem, strokovnjakom za mladinsko književnost, založnikom, avtorjem, prevajalcem in ilustratorjem.

Kdo je izvajalec projekta?

MKL, Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo v sodelovanju z različnimi strokovnjaki in ustanovami s področja mladinske književnosti in knjižničarstva.

Trajanje zbiranje podatkov o literaturi


Vse leto

Priročniki prejšnjih let


    * 2008: Polet nad črtasto pižamo ali Pogum iz ptičje perspektive
    * 2007: O niču, idejah in koncu sveta
    * 2006: Padci in igre
    * 2005: Klicarji zvezd
    * 2004: Pravljični vrtovi, seznami želja in druge dobre zgodbe
    * 2003: Kozmični poljubi vzporednih svetov
    * 2002: Lov na klone in superjunake
    * 2001: Med tabuji in fantastiko
    * 2000: Priporočilni seznam
    * 1999: Priporočilni seznam

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
51
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
38
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
8
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
8



Lino razveselil vrtec Ribnica na Pohorju
photo
Vrtec Ribnica na Pohorju, vzgojiteljici Alenka Urnaut in Špela Hrastnik
Modri medvedek na obisku
photo
Vrtec Šoštanj, Enota Lučka, vzgojiteljici Mateja Podvratnik in Valentina Mevc




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?