|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Popotovanje od Portoroža do Pirana

Uredništvo Ringaraja.net, 11.3.2010
Piran je staro mediteransko in pristaniško mesto in je pravzaprav en sam velik muzej, saj ima ohranjeno srednjeveško zasnovo z zanimivo arhitekturo ter bogato kulturno dediščino.
Ključne besede:

image
/151


Naveličani meglenih in hladnih ljubljanskih dni smo se pred časom odpravili na Primorsko v upanju, da ujamemo kak sončni žarek in po dolgem času zadihamo s polnimi pljuči. Pot nas je tokrat zanesla v Portorož, od koder smo se sprehodili peš do Pirana. Sonca sicer nismo dočakali, nam je pa morski zrak dobro del, hkrati pa smo videli še kup zanimivosti ob poti.

 

Prva med njimi, na koncu portoroške promenade, je DREVO MIRU, ki sta ga pred dvema letoma kot simbol prizadevanj za svetovni mir zasadila predsednik Svetovnega mirovnega vrha Njegova Svetost Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvaramanda in župan Občine Piran g. Tomaž Gantar.

 

Pot nas nato vodi skozi znan portoroški hotelski kompleks, v srcu katerega naletimo na ostanke cerkve frančiškanskega samostana sv. Bernardina, ki je bil zgrajen davnega leta 1452.

 

In že smo na vhodu v Piran. Če si želite z družino ogledati zgolj Piran, vam svetujemo, da vozilo pustite na parkirišču Fornače in se v mesto odpravite z javnim prevozom. Vožnja z avtobusom je brezplačna, do starega mestnega jedra pa boste potrebovali le nekaj minut. Lahko pa se, tako kot smo se mi, v mesto odpravite peš. V pomoč vam bo zemljevid mesta, ki se nahaja ob poti.

 

Piran je staro mediteransko in pristaniško mesto in je pravzaprav en sam velik muzej, saj ima ohranjeno srednjeveško zasnovo z zanimivo arhitekturo ter bogato kulturno dediščino. Ozke ulice ter tesno stisnjene hiše dajejo mestu prav poseben čar.

 

Srce mesta je nedvomno osrednji trg, imenovan po velikem italijanskem skladatelju in violinistu Giuseppu Tartiniju (1692-1770), ki se je rodil v Piranu.

 

Najbolj opazna stavba v Piranu je nedvomno stolna cerkev Sv. Jurija, ki je tudi zaščitnik mesta Piran. Cerkev je nastala približno v 12. stoletju, današnjo podobo pa je dobila leta 1637. Zvonik cerkve je bil dograjen 1608 in je pomanjšana kopija zvonika Sv. Marka v Benetkah.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...
3
Ohladimo se na Lagunkovem družinskem dnevu
Na Laguni Mestni plaži bodo to nedeljo, 12. avgusta 2018, pripravili že 3. Lagunkov družinski dan s privlačnim zabavno-š...
3
Družinsko odkrivanje skritih biserov Slove...
Preverite seznam 60 družinskih izletov do skritih biserov Slovenije, ki jih je zbral biolog in poznavalec Slovenije Pete...
3
Ena vstopnica za dva obiska Arboretuma
V članku preverite, kako lahko za ceno ene družinske vstopnice poletni Arboretum obiščete dvakrat.
3



Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...
Afrika: Kako nas je izkušnja spremenila?
photo
Otroci so bili navdušeni - vsakokrat ko smo stvari delili, so se grebli, kdo bi prvi v vrsti. Podarili so svoje obleke, ...