|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Uredništvo Ringaraja.net, 27.7.2018
Krvavec vsi poznamo po belih zasneženih strminah. Pa ste vedeli, da je tu gori zabavno tudi poleti? Poletno dogajanje na Krvavcu je vsako leto pestrejše in to še posebej za družine in otroke. Na primer, zdaj tu rogovilijo pastirski škrati. Preverite!

image
Na lovu za škrati na Krvavcu (F: Krvavec Unitur)
/21


Če vaših otrok doslej niste mogli prepričati, da gredo z vami na potep v naravo, kaj šele, da se vam, brez dodatne spodbude, pridružijo pri planinarjenju, vam priporočamo, da se skupaj odpravite na Pot pastirskih škratov na Krvavcu. Pot je prava družinska dogodivščina, ki bo vam in vašim otrokom razkrila marsikatero skrivnosti pastirske planine.

 

Dih jemajoči razgledi in veliko zabave na lovu za škrati

Pot, ki je namenjena predvsem družinam in otrokom prinaša izvirna doživetja, povezana s pastirstvom in gorami, predvsem pa pomaga družinam pri vstopanju v svet pohodništva.

 Ta pravljično-doživljajska pot poteka na smučišču Krvavec in vas bo popeljala skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vam ponudila prečudovite razglede široko naokrog. Pa ne samo to! Bodite pripravljeni, da pošteno razburka tudi vašo domišljijo in spodbudi radovednost vaših otrok.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti bodo otroci reševali naloge ter iskali simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov.

Podate se lahko na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščete Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnete Gori zvokov!

 

Primerna tudi za popolne hribovske novince

Pot pastirskih škratov na Krvavcu je utrjena in nezahtevna krožna pot, zato se nanjo lahko podate tudi če nimate veliko izkušenj s planinarjenjem. V celoti jeposuta s peskom in zato povsem varna. Pot je odlično označena in ponuja čudovite razglede v dolino, od Triglava in Julijcev, Kamniških Alp do Ljubljanske kotline.

 

skratPot se prične in konča pri Brunarici Sonček, do nje se lahko povzpnete s kabinsko žičnico (vožnja v eno smer traja 20 minut), ali pa na Krvavec pridete po kateri izmed drugih poti.

Dolžina poti je 3,6 kilometre, skupaj pa boste z vzponi in spusti pridelali 286 višinskih metrov.

Za samo pot boste porabili dve do tri ure, odvisno od tega, koliko se boste na posameznih doživljajskih točkah zamudili in se vanje poglobili.

 

Kljub nezahtevnosti ne pozabite, da boste hodili po visokogorju, zato vam priporočamo lahko pohodno obutev in primerna oblačila. Vreme tu zgoraj se lahko hitro spremeni, temperatura pa je v povprečju tako ali tako za okoli 10 stopinj nižja kot v dolini.

 


Obiščite domišljijski svet Krvavca!

Na blagajni spodnje postaje RTC Krvavec kupite paket, ki vsebuje prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina ter Škratovo beležko. Lahko pa kupite samostojno Škratovo beležko, ki je vstopnica za pravljično-doživljajsko pot in je naprodaj v Brunarici Sonček na Krvavcu.

Več napotkov in opisov škratove dogodivščine na Krvavcu najdete TUKAJ.

 

Torej, nobenega izgovora več! Izkoristite konec tedna ali počitnice, da ujamete kakšnega škrata, razrešite čarobni izrek, ki prežene škratji urok in vam prinese pravo pastirsko nagrado.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...
4
IDEJA ZA VIKEND: Jezero Kreda
V tokratnem namigu za vikend družinski izlet do jezera Kreda v Zgornji Radovni, kjer se lahko spočijete in tudi ohladite...
3
Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3
3 igrice za preganjanje dolgčasa med vožnjo
Vozimo se, poslušamo otroške pesmice, pravljice in še kaj. Pa se hitro naveličamo in takrat prav pridejo igrice, s kater...
3



Poreč – elita hrvaškega turizma
Na poreško riviero se obiskovalci redno vračajo deset, dvajset let zapored, v svojih priljubljenih letoviščih ali hoteli...
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?