|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prihaja festival Bobri: tukaj dobite brezplačne vstopnice

Uredništvo Ringaraja.net, 2.3.2023
15. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo otroke in mlade marca in aprila razveseljeval s kulturnimi prireditvami. Preberite, kako lahko dobite brezplačne vstopnice.
Ključne besede:

image
Program festivala se bo vil okoli teme Drugi in jaz. (Foto: Freepik.com)
/11


Že petnajsto leto zapored bo v Ljubljani potekal festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, tudi letos bo to spomladi.

Program festivala se bo vil okoli teme Drugi in jaz. Dogodki (gledališke, filmske, plesne, pripovedovalske, glasbene prireditve, radijske igre, delavnice in vodstva, ter druge dejavnosti), ki bodo sestavljali program, bodo na različne načine spregovorili in spodbudili premislek o tovarištvu, sodelovanju, pravičnosti, odgovornosti, povezovanju (tudi medgeneracijskem) pa skrbi za druge, skupnost in prostor, v katerem živimo. Otroci in mladi bodo z različnimi akcijami dejavno posegali v javno mestno življenje.

Bobri bodo tudi tokrat odšli na potep in obiskali Domžale.

 

Brezplačne vstopnice

Prevzem brezplačnih vstopnic: sobota, 18. marca, od 11. do 14. ure, Klub Slovenskega mladinskega gledališča, Vilharjeva 11.

Vsak odrasel obiskovalec bo lahko prevzel vstopnice za največ tri prireditve, vendar ne več kot pet za eno.

Za delavnice, razstave in druge vodene dejavnosti ne delimo vstopnic, temveč se je nanje treba prijaviti. Kontaktni podatki so navedeni na spletni strani festiala pri vsaki ustanovi, ki jih pripravlja.

 

Odprtje in zaključek festivala

Festival se bo 25. marca odprl v Slovenskem mladinskem gledališču, in sicer s Podvodnim koncertom, koncertno verzijo plesnogledališke predstave Povodni mož Ambrož v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana. Zaključil pa se bo že tradicionalno v Centru urbane kulture Kino Šiška, letos z razgibano koncertno predstavo Godalkanje v produkciji Društva za eno glasbo. Tudi plesali bomo. 

Tako uvodni kot sklepni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodili mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica. 

Program je sestavljen tako iz prireditev, ki si jih je že moč ogledati na rednem programu gledališč oziroma kinodvoran, kakor tudi iz številnih novosti. 

 

Premiero bo v Kinodvoru doživel film Kiti, varuhi planeta. Poseben bo tudi dogodek ob Svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, 2. aprila, saj bomo dan obeležili s filmom Modri bober: podobe avtističnega sveta. Prav tako bo na Bobrih v Cukrarni prvič izveden koncert Glasbene čarovnije v produkciji Inštituta .abeceda. Posebej za Bobre smo pripravili dogodek Ples in glasba v mestu – plesno in glasbeno intervencijo v centru Ljubljane, ki jo bomo izvedli skupaj s Plesnim studiem Intakt in glasbeno skupino Pantaloons. 

 Z mislijo na festival in njegovo temo smo zasnovali tudi številne delavnice, vodstva in druge dejavnosti. Na letošnjem festivalu bo šestdeset producentov pripravilo sto osemintrideset dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več tisoč obiskovalcev. Odvijali se bodo na devetinštiridesetih prizoriščih.

 

Gostovanja iz tujine

Program bodo tudi tudi tokrat obogatile plesne predstave iz drugih držav, tokrat iz Avstrije in Francije. V Plesnem Teatru Ljubljana bo moč videti plesno predstavo Ponoči, ki prihaja z Dunaja (gostovanje je podprl Avstrijski kulturni forum Ljubljana v sodelovanju s Plesnim Teatrom Ljubljana), v Centru kulture Španski borci pa bo gostovala predstava Vse, kar nas povezuje iz Francije. Prav tako iz Francije prihaja predstava Plesni korak, ki jo bomo izvedli v parku na Ambrožovem trgu ob Cukrarni (gostovanje je podprl Francoski inštitut v Ljubljani). Obe francoski predstavi bosta izvedeni v koprodukciji z Zavodom EN-KNAP.

Pester filmski program z odličnimi igranimi in animiranimi filmi za otroke in mlade si bo moč ogledati v Kinodvoru in Slovenski kinoteki. V muzejih, galerijah in ostalih kulturnih kotičkih po Ljubljani bodo potekale številne delavnice in vodstva. 

Novost letošnjega programa je tudi predvajanje in skupno poslušanje radijskih iger. Te so del Festivala radijske igre za dojenčke in malčke, ki bo potekal med 26. in 28. marcem. Zadnji festivalski dan, torek, 28. marca, se bo sklenil s programom, ki bo tudi del Bobrov, potekal pa bo v Stari mestni elektrarni. V okviru umetniškega programa je načrtovano skupno poslušanje zvočnih del v javnem prostoru in sprehod ob poslušanju radijskih iger (za vrtce, otroke nižjih razredov osnovnih šol, pa tudi za družine z otroki). V okviru strokovnega in izobraževalnega programa bodo izvedli pogovore, okroglo mizo in zvočne delavnice na temo radijskih iger in pomembnosti poslušanja. Festival nastaja v okviru mednarodnega projekta B-AIR, ob 60 letnici 3. programa Radia Slovenija – Programa Ars.

 

Bobrov dnevnik

Program, v katerem so predstavljene vse letošnje dejavnosti, bo, podobno kot lani, tudi letos dostopen zgolj na spletu, festival pa bo znova spremljal delovni zvezek Bobrov dnevnik, ki ga pripravljajo v Kinodvoru – programu za otroke in mlade Kinobalon.

Letos so pri pisanju Bobrovega dnevnika pomagali otroci. Skupaj z bobrom Borom in bobrovko Brino so razmišljali o vprašanjih: kdo sem jaz, kdo si ti in kdo smo mi vsi skupaj. Na pisanih straneh pa so našli tudi prostor za ustvarjalne igrarije.

 

Pester nabor dodatne literature

V Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo so pripravili obsežen seznam kakovostnih knjig, ki tako ali drugače spregovorijo o tematiki letošnjega festivala. Dostopen bo na spletni strani festivala.

 

Brezplačne vstopnice

Prevzem brezplačnih vstopnic: sobota, 18. marca, od 11. do 14. ure, Klub Slovenskega mladinskega gledališča, Vilharjeva 11.

Vsak odrasel obiskovalec bo lahko prevzel vstopnice za največ tri prireditve, vendar ne več kot pet za eno.

Za delavnice, razstave in druge vodene dejavnosti ne delimo vstopnic, temveč se je nanje treba prijaviti. Kontaktni podatki so navedeni na spletni strani festiala pri vsaki ustanovi, ki jih pripravlja.

 

Bobrove mlade oči

V projektu Bobrove mlade oči, ki mladim odpira vrata v svet umetnosti, se bodo učenci osnovne šole Riharda Jakopiča pod mentorstvom umetnice Teje Miholič seznanili s tehniko toplotnega tiska, ki nas v obliki dolgih trakov trgovinskih računov sicer spremlja v vsakdanjem življenju. Ugotavljali bodo, kako lahko umetnost osvetli nove možnosti uporabe povsem običajnih predmetov in kako lahko tiskalnik računov postane sredstvo za umetniško izražanje. Projekt pripravljamo v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška. 

 

Spremljevalni dogodki

Program bodo tudi letos obogatili številni spremljevalni dogodki. Nekaj se jih bo začelo že pred sobotno otvoritvijo festivala.

Tudi tokrat bo na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani na Čudežni klopi – zvočni instalaciji vse do 31. maja mogoče prisluhniti izboru pravljic in zvočnih kolažev za otroke. Kurirani izbori prinašajo raznolike književne glasove in se povezujejo z literarnim dogajanjem v mestu. Instalacija je zaživela maja 2021, tokrat pa bomo lahko prisluhnili zvočnim vsebinam, ki jih je prispeval Pravljični studio. 

Čudežno klop bomo odprli v soboto, 15. aprila, ob 11.00 z delavnico Odpotujmo v deželo slovenskih ljudskih pravljic! 

 

Mestna knjižnica Ljubljana je v svojih enotah pripravila številne razstave ilustracij s spremljevalnimi dogodki. 

V sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje in fotogafijo Ljubljana, z otroki iz vrtca Mladi rod in Urbanističnim studiem Prostorož poteka poslikava zidu pred zdravstvenim domom Bežigrad. Projekt finančno podpirata zavarovalnica Vzajemna in Rotary club Ljubljana. 

 

Z Javnim zavodom Mala ulica smo pripravili Mestno Bobrovo pot, interaktivni igriv in zvedav sprehod po ulica centra Ljubljane, poln izzivov.

 

Brezplačne vstopnice

Prevzem brezplačnih vstopnic: sobota, 18. marca, od 11. do 14. ure, Klub Slovenskega mladinskega gledališča, Vilharjeva 11.

Vsak odrasel obiskovalec bo lahko prevzel vstopnice za največ tri prireditve, vendar ne več kot pet za eno.

Za delavnice, razstave in druge vodene dejavnosti ne delimo vstopnic, temveč se je nanje treba prijaviti. Kontaktni podatki so navedeni na spletni strani festiala pri vsaki ustanovi, ki jih pripravlja.

 

Celoten program festivala si lahko ogledate na spletni strani: www.bobri.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
9
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6



Kako ustvariti umetniške pirhe?
photo
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?