|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prva gugalnica za gibalno ovirane otroke

Uredništvo Ringaraja.net, 5.5.2014
V soboto, 19. aprila 2014 je otroško igrišče v Murski Soboti dobilo posebno gugalnico, na kateri se lahko zibajo gibalno ovirani otroci. Projekt podpiramo tudi na Ringaraji in pripravljamo posebni foto natečaj. Preverite!

image
/111


Projekt NASMEH Z GUGALNICE je projekt s plemenitim namenom obogatiti otroška igrišča po Sloveniji s posebnimi gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Projektu smo se pridružili tudi na Ringaraji, ker verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo razigrano in nasmejano otroštvo in ker menimo, da lahko prav z druženjem otrok na otroških igriščih, tako tistih, ki z gibanjem nimajo težav, kot tistih, ki so na invalidskih vozičkih, pripomoremo k strpnejši družbi.

V soboto, 19. aprila 2014 smo tako v mestnem parku v Murski Soboti dočakali prvo uradno otvoritev gugalnice za gibalno ovirane otroke. Slovesnost se je začela s sprejemom varuhinje človekovih pravic ga. Vlaste Nussdorfer pri županu MOMS g. Antonu Štihcu. Po prisrčnem sprejemu in klepetu pri županu, smo vsi skupaj odšli na tiskovno konferenc, kjer so v podporo projektu nekaj spodbudnih besed povedali ga. Vlasta Nusdorfer - varuhinja človekovih pravic, Anton Štihec - župan MOMS, Krešo Gotovac – Ringaraja.net in Aleksandra Pinterič – Zavod VISTA M. Sobota.

Po končani tiskovni konferenci smo v pričakovanju lepega vremena, predvsem pa predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka, odšli na otroško igrišče mestnega parka. Posijalo tudi sonce, zato smo z veliko dobre volje vsi skupaj pred slovesno otvoritvijo zasadili nekaj novih dreves. Slovesno otvoritev gugalnice so s prisrčnim programom popestrili učenci in učitelji IV OŠ Murska Sobota.

Seveda smo komaj čakali, da gugalnico tudi preizkusimo, pri čemer sta nam pomagala Nino Škalič, učenec IV OŠ M. Sobota in Timotej Šoš, učenec III OŠ M. Sobota. Na koncu lahko rečemo, da je otvoritev uspela tako, kot smo si vsi skupaj želeli.

 

Nasmehi otrok, ki so lahko končno doživeli, kako se je zibati zunaj na sončku v družbi ostalih otrok so dokazujejo, da bi moralo biti čim več otroških igrišč v Sloveniji opremljenih s posebnimi igrali za gibalno ovirane otroke. Zato na Ringaraja.net pripravljamo posebno akcijo – foto natečaj »Ujemi nasmeh gugalnice«, da bomo lahko s pomočjo vaših fotografij takšnih in drugačnih nasmehov postavili še eno takšno gugalnico. V kolikor bomo vsi skupaj zbrali najmanj 1.000 različnih nasmehov bomo za otroke ene od slovenskih ustanov za rehabilitacijo postavili novo gugalnico. Več vam bomo zaupali še v tem mesecu, zato nas budno spremljajte in bodite v pripravljenosti, da nam podarite širok nasmeh z gugalnice ;) Več kot nas bo, prej se bodo na otroških igriščih z nasmehom gugali tudi gibalno ovirani otroci!

 

Všečkajte Facebook stran Nasmeh z gugalnice in delite naprej, ker razumete, naj se vsi otroci lahko zibajo na gugalnicah.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
25
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
10
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
6
Zakaj je teta za nečakinjo tako pomembna?
Teta v puberteti postane zaveznica, dobra vzornica in tista, na katero lahko računamo, da nas bo vedno poslušala.
4



Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?