|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvi otroški ples

Tina Južnič, 24.7.2010
Dan za učenje. Le kaj bi danes jemali novega? Saj res, Gaja bom naučila plesati »ringaraja«. Ni ravno lahko malo trmico učiti nekaj, če pri tem ne sodeluje. No, vsaj na začetku je bilo tako videti.

image
/11


Čas za nekaj novega, čas za učenje prvega otroškega plesa. In izbrala sva »ringaraja«. Tako kot se učijo v vrtcu, sem ga želela prijeti za rokico, da bi skupaj hodila v krogu in pela. Prvi poskusi so bili popolnoma neuspešni. „Daj no Gaj, primi me za roko. Bova skupaj plesala. Se še spomniš, kako sva plesala, ko si bil še majhen?“ Kadarkoli se je po radiu vrtela živahna glasba, sem ga vzela v naročje. S čisto pravim profesionalnim nasmehov na obrazu, se je zadovoljno vrtel z menoj. In tako sva plesala in plesala. Danes mu to ni več toliko zanimivo. Sedaj je že velik fant in bo to raje počel kar »sam«.


Pričela sva s plesnimi vajam. „Ne,“ je najpogostejši odgovor, ki ga dobim zadnje čase. Mali »protestant« se nikakor ne pusti prepričati v nekaj, za kar se je odločil, da pač ne bo počel. Dobro, sem pomislila, pa nič. Morda je še prehitro zanj.

Potem pa sem opazila, da me s strani opazuje, kljub temu da beži stran in se pretvarja, da ga ne zanima. Prav, potem pa še ne bom obupala. Zadeve sem se lotila drugače. Pravzaprav sem kar sama zaplesala ples malčkov. Nekajkrat sem ga ponovila in si zraven pela:


„Ringa ringa raja,

muca pa nagaja,

kuža pa priteče

in vse na tla pomeče.

Juhuhu!“


Za konec sem se navihano skotalila na tla in dvignila noge visoko v zrak. Gaj se je le bežno nasmehnil in nadaljeval s svojimi aktivnostmi.


Ko sem že skoraj obupala in že razmišljala kaj novega bi lahko še počela, se je moj malček kar naenkrat oddaljil od mene. Slišala sem ga, da si nekaj govori. Opazila sem tudi, da hodi v krogih, kot sem jaz malo prej in si čisto potihoma poje: „Jinga, jinga … “ Saj ne morem verjeti. „Gaj, ali prav slišim?“ sem ga vprašala. V odgovor sem dobila navihan nasmeh in sinko je nadaljeval s hojo v krogu. Pridružila sem se mu in skupaj sva pela.


Presenečena sem bila, kako je kar naenkrat začel sodelovati ne le s »plesom«, ampak tudi s petjem. Ni le ponavljal za mano, celo svoje besedilo si je izmislil. Prisrčno sem se nasmejala, ko je Gaj namesto kuža pa nagaja zapel "Easy pa nagaja“. In tako je ostalo kar nekaj časa. Easy, naš mali kužek, je vedno vsega kriv. Tako je v Gajevi pesmici prav Easy tisti, ki Gaju nagaja. Kdo pa v resnici komu nagaja, si lahko le mislite.





Več o ostalih dogodivščinah mamice Tine in njenega malega navihanca Gaja,

lahko preberete v Mamičinem kotičku.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
60
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
17
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
13
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12



BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?