|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Samo s polico še nimate v rokah odškodnine

Denar in svet nepremičnin, 24.1.2010
Pri izbiri osebe, ki vam zavarovanje ponuja, naj vam bo merilo za izbiro predvsem njena strokovnost, dostopnost in prilagodljivost. Zavarovanje se namreč ne konča po sklenitvi police in plačilu premije...

image
/11


Samo s polico še nimate v rokah odškodnine

Zastopnik oziroma zastopniška družba skrbi za naročiteljeve interese - to je zavarovalnico - in mora pri tem upoštevati navodila, ki jih da zavarovalnica, oziroma jih o delu redno poročati.za ravnanja zastopnika pa je zavarovalnica odgovorna kot za svoja lastna ravnanja. Zavarovalni posrednik pa je oseba, ki lahko posreduje pri sklepanju za-varovalnih pogodb za eno ali več zavarovalnic posluje v svojem imenu in za svoj račun. Ker sam odgovarja za svoje poslovanje, mu zakon nalaga sklenitev zavarovanja poklicne odgovornosti.

Pri izbiri osebe, ki vam zavarovanje ponuja, naj vam bo merilo za izbiro predvsem njena strokovnost, dostopnost in prilagodljivost. Zavarovanje se namreč ne konča po sklenitvi police in plačilu premije, pomembna je tudi preventivna za-ščita našega premoženja (zdravja, življenja), obveščanje zavarovalnice o spremembah in pravilna reakcija ob morebitni škodi.

Način in kakovost servisa sta odvisna tudi od vrste prodajne poti in se tako lahko razlikujeta že zaradi načina, kako ste zavarovanje sklenili. Lahko ste ga sklenili tako, da gaje na primer nepremičninski posrednik»vključil« v ceno hiše oziroma stanovanja, da ste ga bili »primorani« skleniti (prav pri določeni banki) zaradi zahtev kreditodajalca, morda vam je zavarovanje prodal znanec, ki se s tem ukvarja popoldansko, ali po načelu mrežnega marketinga. Zelo pomembno je tudi prihodnje komuniciranje z zavarovalnico: bo komunikacija potekala telefonsko,po navadni ali elektronski pošti, vam to ureja vaš zastopnik ali posrednik?

Premoženjska zavarovanja imajo na primer oškodovalni značaj, ki pa ga spoznamo šele po uresničitvi ene od nevarnosti. Kaj storiti v primeru škode? Ste dobili ustrezna navodila, kako ob škodi ravnati? Katero osebo boste poklicali najprej: vašega agenta, cenilno službo, brezplačno telefonsko številko? Ste se pozanimali o potrebnih dokumentih,kijih morate za hitro rešitev škode dostaviti? Ste določili morebitne upravičence do odškodnine?

Dolžni smo tudi obveščati zavarovalnico o vsaki spremembi okoliščin, ki bi bila zavarovalnici pomembna za ocenitev nevarnosti: ustanovili ste podjetje, katerega poslovni prostori so na vašem domu, postali ste predsednik določenega društva, zgradili ste prizidek, zgradili bazen ali ribnik, kupili vrednejšo opremo (nova kuhinja) ali kako drugače znatneje povišali zavarovalno vsoto, najeli pomoč na domu (snažilka, varuška, negovalka ipd.), postali član uprave ali nadzornega sveta, se odločili od-dajati stanovanje ali počitniško hišico v najem - vse te in druge okoliščine lahko povzročijo, da dogovorjena premija ni več adekvatna nevarnosti ali pa smo zaradi tega v določeni sferi življenja popolnoma izpostavljeni premoženjskim škodam. Zavarovalnico morate obvestiti nemudoma oziroma v roku štirinajstih dni, odkar ste za nevarnost, ki se je povečala brez vašega sodelovanja, izvedeli.

S sklenitvijo zavarovalne pogodbe ste zavezani ravnati s skrbnostjo dobrega gospodarja in storiti vse prepisane, dogovorjene in vse druge ukrepe, da se prepreči zavarovalni primer, in se obnašati, kot da zavarovanja nimate. Zavarovalnica vas ima pri tem pravico kontrolirati. Ne glede to, ali sklenemo zavarovanje neposredno (prijavnica poslana po pošti, internetu, s pomočjo osebe na brezplačni telefonski številki) ali pa s pomočjo vmesne fizične ali pravne osebe (zastopnikom, zavarovalno zastopniško družbo, zavarovalno posredniško družbo), imamo ob sklenitvi zavarovalne pogodbe enake pravice in obveznosti. Pisna ponudba zavarovalnici za sklenitev zavarovalne pogodbe veže ponudnika 8 dni od dneva, ko je prispela k zavarovalnici, če je potreben zdravniški pregled, pa trideset dni. Če zavarovalnica v tem roku ne odkloni ponudbe, se šteje, da je ponudbo sprejela in da je pogodba sklenjena in se šteje za sklenjeno od dneva, ko je ponudba prispela k zavarovalnici.

Pomembnejše od odločitve za določeno prodajno pot, ki sicer lahko vpliva tudi na stroškovni del premije, pa je, da z odločitvijo, ki smo jo sprejeli, ne odlašamo več. Ko namreč prepoznamo (sami ali s pomočjo drugih) nevarnost, ki presega naše sposobnosti in zmožnosti njenega obvladovanja, je najslabše, kar lahko storimo, pretvarjati se, da se nam kaj takšnega ne more zgoditi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
5
Od 1. marca višji otroški dodatek – za kol...
1. marca se usklajuje višina socialnih transferjev, ki se zvišuje za toliko kot so se v preteklem letu zvišali stroški o...
4
Izredni limit – le če ne gre drugače!
Marsikdo najame limit, da bi z njim prebrodil krajšo finančno stisko in poravnal nepričakovane stroške, nekateri pa »v m...
3
Izbira zavarovalnega posrednika
Ste dobili navodila, kako ravnati ob nastanku škodnega primera? Koga boste poklicali najprej: svojega agenta, cenilno sl...
3



Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...
Kako zmanjšati stroške za hrano?
Preverite deset trikov, kako privarčevati pri stroških za družinsko prehrano, da bo ta še vedno zdrava, toda cenejša.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?