|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ste že bili kdaj v Ribnici?

Marjeta Korošec, 24.1.2010
Ribnica je znana tudi po številnih naravnih znamenitostih. Izlet, ki ga še posebej priporočajo domačini, je pohod do cerkvice sv. Ane(963 m). Pot je položna in je zato primerna za družione z majhnimi otroki.

image
/41


Ribnica je eden najstarejših slovenskih krajev in ima bogato zgodovino. Ime temu mestnemu naselju že odnekdaj potrjuje grb z ribo. Popotnika že od daleč pozdravita dva zvonika ribniške farne cerkve, ki sta zgrajena po načrtih Jožeta Plečnika.

Kot zanimivost naj omenimo, da je bilo v Ribnici rojenih kar nekaj znanih Slovencev in sicer glasbenik Jakob Petelin Gallus, mecen slovenske inteligence Luka Knafelj, jezikoslovec pater Stanislav Škrabec, Janez Evangelist Krek …

 

Prav posebno mesto predstavljata v Ribnici ribniško suhorobarstvo in lončarstvo, obrti, ki imata bogato, večstoletno tradicijo in sta nekakšen zaščitni znak za Ribniško dolino. Izkoriščanje raznovrstnega lesa in gline za izdelovanje praktičnih in okrasnih predmetov ter orodja se je ohranilo prav do današnjih dni.

Avtentično suho robo je možno kupiti v muzejski trgovini v Turistično informacijskem centru v Ribnici, ki leži na Škrabčevem trgu 23 (tel.+386 1 836 93 35, mobilni telefon: +386 51 415 429, e-mail: turizem.ribnica@siol.net). Odprt je vsak delovni dan od 09:00 do 19:00 ure, v soboto od 08:00 do 12:00 ure in nedeljo (samo v mesecu juliju in avgustu) od 10:00 do 14:00 ure.

 

Ribnica je znana tudi po številnih naravnih znamenitostih. Izlet, ki ga še posebej priporočajo domačini, je pohod do cerkvice sv. Ane (963 m), ki stoji na izpostavljenem in razglednem mestu blizu vršnega slemena Male gore. Ta gorski hrbet ločuje Ribniško dolino na jugu od Dobrepolja in Struške doline na severu. Razgled je odprt na južno stran proti Kočevski Veliki gori, Ribniški dolini in Snežniku v ozadju. Kot planinski cilj so zanimivejša višja vzpetina Stene svete Ane, četrt ure hoda oddaljene od cerkve. Na vzpetini je postavljena velika triangulacijska piramida, razgled pa zastira drevje. Plačilo za napor nas čaka nekaj metrov naprej na robu nizke stene na severnem pobočju. Tu se nam odpre pogled na enega najmanj znanih kotičkov Slovenije, Struško dolino in gozdove Kočevskega Roga. V jasnih dnevih pa vidimo do Kamniških Alp in Julijcev.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Vikend izlet: Divje jezero Idrija
Namig za krajši družinski izlet:Divje jezero, Idrija
3
Dobrodelna misija v Afriki: Kaj smo spoznali?
Naša dogodivščina bo definitivno pustila velik pečat tako na nas, odraslih, kot seveda tudi na otrocih. Že do sedaj smo ...
3
Z vlakom v Šentjur
Šentjur je mesto v Sloveniji, središče istoimenske občine, ki leži okoli 11 km vzhodno od Celja.
3
5 predlogov za izlet z mulci
Izkoristimo sončen vikend in ga preživimo aktivno. Z družino se odpravimo na katerega od nam bližjih hribov in se vsi sk...
3



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?