|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Predsednik Evropske komisije Barroso in komisar za zdravje Dalli sta 2 tedna nazaj prvič po dvanajstih letih odobrila gensko spremenjeno (GS) rastlino za gojenje – krompir "Amflora" za industrijsko rabo.
Ključne besede:

image
/11


Predsednik Evropske komisije Barroso in komisar za zdravje Dalli sta 2 tedna nazaj prvič po dvanajstih letih odobrila gensko spremenjeno (GS) rastlino za gojenje – krompir "Amflora" za industrijsko rabo.

Ta odločitev povzroča nesprejemljivo tveganje za naše zdravje in okolje. Komisar Dalli je po odobritvi na tiskovni konferenci povedal, da nameravajo v kratkem odobriti še več GS proizvodov.

Evropska komisija se je očitno odločila, da bo prezrla skrbi glede varnosti ter voljo evropskih in torej tudi slovenskih državljanov, kar nam kaže, da so za Evropsko komisijo dobički industrije pomembnejši od izpolnjevanja njenih pomembnejših dolžnosti – zaščite evropskih državljanov.

Zaradi nedopustnega ravnanja Evropske komisije smo organizacije civilne družbe po vsej Evropi ponovno aktivirale akcijo »USTAVIMO GS RASTLINE«.

Z njo želimo Evropski komisiji ter našim državnim voditeljem in ministrom, ki imajo še vedno zadnjo besedo pri odločitvah o novih odobritvah GS rastlin, pokazati, da GS RASTLIN v EU preprosto NOČEMO!

V ta namen smo pripravili peticijo, naslovljeno na vodje posameznih držav. V Sloveniji smo na ITR pripravili poziv predsedniku vlade g. Borutu Pahorju (namesto kmetijskega ministra) ter ministru za okolje in prostor g. Roku Žarniču.

Peticijo lahko podpišete na spletni strani Inštituta za trajnostni razvoj:http://www.itr.si/gso/stop_the_crop

V njej boste izvedeli več o akciji »Ustavimo GS rastline« (Stop the Crop) INŠTITUT ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ info@itr.si; www.itr.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Privoščite si Biobi izdelke!
Biobi so zdravi in slastni izdelki iz ekološko pridelanih in predelanih sestavin najvišje kakovosti.Izdelki ekološkega k...
3
Slovenski vremenski rekordi
Poglejte slovenske vremenske rekorde.
3
NISSAN Eko – 6 enostavnih korakov k varčne...
Dejstvo je, da z agresivno vožnjo pridobimo na 100 km največ 10 minut, v okolje pa izpustimo dvakrat več ogljikovega mon...
3
Pozor nevarni Piškoti Jaffa Cakes
Zdravstveni inšpektorat je vzorčil živila, pakirana v embalažo, ki vsebuje nevarne snovi, ki lahko zaradi svoje hlapnost...
3



Vodni odtis
Vsak Evropejec v povprečju porabi od 100 do 200 litrov vode na dan.
Gomasio, sezam in še več
Sezam nam daje energijo, vzpostavlja ravnovesje živčnega sistema. Vrača voljo in veselje ter izboljša koncentracijo. Upo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?