|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za božični vikend: Ustvarite božičnega duha

Helena Primic, 22.12.2017
Smo pod stresom ali sproščeni? Se Božiča veselimo ali v resnici komaj čakamo, da mine? Si želimo obiskov ali nas je že zdaj groza kuharije in kupov posode, ki bo ostala, ko bodo gostje odšli domov? V članku preveri, kaj storiti z vsemi temi mislimi.

image
Bolj kot božično okrasje so pomembni naši občutki in vedenje.
/11


Petkova ideja za božični vikend mora biti seveda v božičnem duhu. Toda, kaj je pravzaprav pravi božični duh in kako ga pripeljati v družino oz. ga ustvariti, da bodo božični prazniki zares polni miru in družinske sreče?


Kako namesto kaj

V vseh medosebnih odnosih je bolj kot to, kar rečemo in poskušamo sporočiti, pomembno to, kako to počnemo. Kakšno energijo izžarevamo in kaj sporočamo med vrsticami. Če torej želimo na božični vikend vzbuditi božičnega duha, se moramo bolj kot na popolno prazničo okrasje in najboljše božične piškote v ulici usmeriti na to, kako se v teh dneh počutimo in vedemo. Smo pod stresom ali sproščeni? Se Božiča veselimo ali v resnici komaj čakamo, da mine? Si želimo obiskov ali nas je že zdaj groza kuharije in kupov posode, ki bo ostala, ko bodo gostje odšli domov?

Ko boste ugotovili, kaj zares čutite, boste lahko hitro ugotovili, da je družinsko ozračje predvsem odslikava teh občutkov, ne pa vaših - sicer popolnoma dobronamernih - želja po popolnem Božiču. 

 

Pokličite škrate!

In kaj storiti, če ugotovimo, da nam je vse, kar paše k Božiču v resnici v veliko breme, zato bi Božič raje preživeli skromno in le v družbi svoje družine, toda otrokom smo obljubili zabaven vikend, gostom pa nepozabno božično srečanje? Na pomoč pokličite škrate! Pa ne tiste prave, toda prijatelje, ki jim zaupate in bodo verjetno tudi na družinskem srečanju.

Zakaj ne bi letos vsakemu gostu božične večerje podelili ene majhne naloge? Nekdo prinese pecivo, z drugim se dogovorite, da vam pomaga okrasiti mizo, tretjega prosite, če lahko letos on poskrbi za glasbo in tako naprej. Ena plus ena je dva, pa tudi pet plus pet je deset. Deset nalog, ki jih bodo namesto vas opravili prijatelji. A ni ravno takšna pomoč bistvo Božiča?

Babici in dedku predlagajte, če lahko na predbožični popoldan vnuke odpeljejo na tortico ali v mesto pogledat lučke, medtem ko vi v miru poskrbite za božična darila in si tako "kupite" prost predbožični večer, ko po navadi mame mrzlično pakiramo darila.


Otroci sledijo staršem

Velikokrat si starši postavimo skromne cilje za letošnji Božič, toda vmes na poti nekako podvomimo, ali bo to zares dovolj in se tako ponovno ujamemo v krog hitenja, živčnosti in prazničnega stresa. V takšnih trenutkih se spomnite, da otroci vedno sodelujejo s starši oz. odslikavajo njihove resnične občutke.

Če boste torej v sebi pomirjeni z letošnjo božično izbiro dogodkov, okraskov ali daril, bodo z njimi zadovoljni tudi otroci. Morda bodo sprva nekoliko negodovali, če ste jim obljubljali drugačen Božič, toda ko bodo videli, da sta starša v svoji odločitvi mirna in pozitivno naravnana, vam bodo kmalu z veseljem sledili v "novo božično zgodbo". Pa ni važno, kaj ste se odločili: za več skupnega časa doma ali več obiskov, za več ali manj okraskov, za skupno peko piškotov ali skupno izbiro v trgovini ... Otroci si v resnici želijo le vas - vašo pozornost in ljubezen ter da se ob njih dobro počutite.

 

Tukaj preverite, kaj so otroci napisali v pismu staršem, v katerem so morali napisati
svoje največje želje za starše!



Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čudne reči v dojenčkovem blatu
Ste v dojenčkovem blatu zagledali nekakšna zrna peska? Ali je njegovo blato fluorescentno zeleno? Brez strahu, vzroki so...
7
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
7
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
7
5 skrivnosti o spanju dojenčkov
Ko sem delala z družinami, sem se naučila, kaj trening spanja v resnici pomeni in kaj dejansko deluje za večino družin.
6



Necepljenega otroka ne morete vpisati v vrtec
Javni vrtci in javno sofinancirani programi zasebnih vrtcev morajo zavrniti vpis necepljenih otrok, razen v nekaterih pr...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?