|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vrtec brezplačen za drugega otroka

Uredništvo Ringaraja.net, 23.8.2021
Od 1. septembra je vrtec za drugega otroka in vsakega naslednjega brezplačen.

image
Od 1. septembra bo vrtec za drugega otroka in vsakega naslednjega brezplačen. (FOTO: Freepik.com)
/11


Že v začetku leta so poslanci potrdili predlog vlade, s katerim se ponovno uvaja brezplačni vrtec za drugega otroka, če sta hkrati v vrtec vpisana dva otroka iz iste družine ter tretjega in vse nadaljnje otroke, ne glede na to, koliko jih je iz te družine vpisanih v vrtec.

Odlok je začel veljati s prvim septembrom 2021

To pomeni, da če boste imeli dva otroka istočasno v vrtcu, za drugega ne boste plačevali oskrbnine.

 

Vendar ne pozabite, da morate vseeno oddati vlogo za znižano plačilo vrtca

 

PREBERITE TUDI: Kaj nas v vrtcih in šolah čaka jeseni?

 

Za znižano plačilo vrtca morate oddati ustrezno vlogo

V kolikor želite plačati nižjo ceno vrtca, morate na pristojni Center za socialno delo (CSD) oddati ustrezno vlogo.


1) Otrok gre prvič v vrtec.

V tem primeru morate izpolniti Enotno vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, ki ste jo že izpolnjevali, ko ste zaprosili za otroški dodatek. Vlogo lahko oddate na naslednje načine:


  • izpolnjeno vlogo osebno oddate ali pošljete po pošti na krajevno pristojni CSD;
  • izpolnite elektronsko vlogo, če imate digitalni podpis.


Obrazci:

ENOTNA VLOGA ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ JAVNI SREDSTEV (za tisk)

ELEKTRONSKA VLOGA ZA OSNOVNE PRAVICE IZ JAVNIH SREDSTEV (e-vloga) 

 

Pomembno!

Če otrok šele pričenja z obiskovanjem vrtca, morate vlogo za znižano plačilo oziroma za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev oddati v mesecu pred vstopom v vrtec. Nič vam ne bo koristilo, če boste vlogo oddali veliko pred odhodom v vrtec, ker je ne bodo obdelali.

Primer: Če gre vaš otrok prvič v vrtec 1. septembra, morate vlogo oddati do konca avgusta, če gre decembra, oddate vlogo novembra.


Znotraj meseca ni pomembno, katerega dne vlogo oddate, ker se upošteva datum oddaje vloge – datum osebne vročitve na vložišču, datum poštnega žiga na pošiljki, torej datum oddaje pošiljke, ali elektronski datum in pravica vam pripade s prvim dnem naslednjega meseca.

Tudi če dobite odločbo šele v oktobru, morebiti celo novembru ali še kasneje, vam bo pravica priznana za nazaj (torej s 1. 9.). To pomeni, da boste do takrat, žal, morali plačevati višji znesek, razliko pa boste dobili vrnjeno oziroma se bo poravnala s tekočimi obveznostmi.

 

PREBERITE TUDI: Otroci morajo biti ob sprejemu v vrtec cepljeni


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?