|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je biti oče seksi?

Uredništvo Ringaraja.net, 25.9.2023
Ženske se kar stopimo, ko srečamo očka, kako v nosilki prenaša svojega dojenčka, ki je v velikem očetovem naročju videti še bolj droben in nebogljen. In očetova ljubezen zato še bolj nežna in ganljiva.

image
Chris Hemsworth je kot očka še bolj seksi.
/81


Biti oče ni samo ljubeče in odgovorno dejanje, temveč tudi najbolj seksi stvar, ki jo lahko stori moški.

V članku preverite, zakaj so očetje ženskam tako zelo seksi, v galeriji pa si oglejte nekaj fotografij predanih in seksi očetov, ki vam bodo dvignile pritisk, spodbudile domišljijo in hrepenenje po materinstvu.

S pravim moškim in bodočim očetom seveda!

 

1. Ni mu vseeno

To, da je moški z vami pripravljen imeti otroka, je seveda velika potrditev in dokaz, da mu zares veliko pomenite. Ni namreč vsaka ženska primerna mati njegovih otrok.

Zato cenite in pohvalite njegov očetovski trud, ko previja dojenčka (Tukaj preverite, kako očeta spodbuditi k negi dojenčka!), se igra z otrokom tudi ob čudnih urah, mu bere pravljico za lahko noč in se pogosto odpove stvarem, ki bi jih rad počel, samo zato, da je lahko s svojo družino. 

Seveda vse to počnemo tudi mame, toda tako očetje kot mame si zaslužimo priznanje za ves trud in energijo, ki jo vložimo v otroka, partnerja ter družino.


PREBERITE TUDI: Očetova priprava na prihod dojenčka

 

2. Zna biti zares predan in strasten

Morda vam ni všeč, ko se novopečeni očka z vami prereka, kako je treba kopati dojenčka. Toda vse to je znak, da je svoje očetovstvo vzel prav tako resno kot vi svoje materinstvo.

Sodoben očka se zaveda, da ko gre za nego, vzgojo in skrb za otroka ni samo pomočnik ali varuška, temveč polnovreden in odgovoren starš, ki želi samostojno odločati o vseh rečeh, ki se tičejo otroka. Pa četudi gre le za podporo pri dojenju.

Zato sprejmite njegovo strast tudi, ko gre za vajinega otroka, saj je to znak, da se svojega očetovstva loteva s popolno predanostjo.  

 

3. Požvižga se na stereotipe in predsodke

Ženske se kar stopimo, ko srečamo očka, kako v nosilki prenaša svojega dojenčka, ki je v velikem očetovem naročju videti še bolj droben in nebogljen. In očetova ljubezen zato še bolj nežna in ganljiva. 

Očetje s tem, ko so pripravljeni negovati in skrbeti tudi za novorojenčka in dojenčka, pokažejo, da se požvižgajo na stereotipe in predsodke, da je to le ženska naloga in da to ni za moške.

Ni čudno, da je eden od znanih sodobnih očetov, ki so očetovstvu polno predani - Ashton Kutcher leta 2015 sprožil internetno bitko za previjalne mize v moških straniščih. Ker tudi očetje previjajo svoje malčke! 

 

PREBERITE TUDI: Očetovski čut je enako sposoben kot materinski!

 

4. Ima zares veliko srce

Morda se sliši protislovno, toda žensko privlači tudi utrujen in neurejen moški. Ko je takšen zaradi nočne tolažbe dojenčka ali sestavljanja nove otroške posteljice

V resnici to potrjuje tudi znanost. Študija, ki je bila objavljena v medicinski reviji Evolutionary Psychology, so znanstveniki ugotovili, da so ženskam dobri očetje bolj privlačni zato, ker je njihovo altruistično vedenje znak boljšega genetskega materiala.

In ne pozabite - moški svojo moč nosijo prav v srcu, zato večje srce pomeni tudi večjo duhovno zrelost in močnejšo moško moč. Vsekakor privlačnost, ki se ji ni možno upreti!

 

5. Še vedno zna biti igriv in norčav

Ne glede na spol je med prvimi petimi lastnostmi, ki jih ženske in moški iščejo pri partnerju, smisel za humor. In prav ta je zelo dobrodošel in potreben tudi pri starševstvu. Veliko lažje je namreč preživeti vse naporne in smešne situacije, ki se jim z otrokom enostavno ni mogoče izogniti.

Ko torej moški uspe svojega dojenčka spraviti v smeh, skupaj z otrokom posnemati živalske glasove in se pačiti, pustiti, da ga hčerka naliči in naredi frizuro, se zraven zelo pogosto smeji tudi mama. Tako otroku kot svojemu moškemu, ki ima v sebi še vedno dovolj živega otroka, da zna tudi v zrelih letih biti igriv in norčav.

Če namreč to lastnost prenesemo na kakšno drugo področje, recimo seksualno, imamo namreč idealnega partnerja, ki zna biti odgovoren, strasten in ljubeč, pa vendar hkrati igriv, nagajiv in "poreden".  

 

PREBERITE TUDI: Moški in očetje potrebujemo svojo "jamo"

 

6. Tudi z očetovstvom demonstrira moško avtentičnost

Zares ni bolj privlačne reči kot če oče reče, da iskreno uživa v očetovstvu. Da se ima s svojimi otroki in družino (nav)kljub vsem naporom in odpovedim lepo ter tega življenja v družinski skupnosti ne bi želel zamenjati za življenje samskega moškega. 

Šele, ko se moški za očetovstvo in družino svobodno odloči (da si družine ne ustvari zato, ker se to spodobi oziroma od njega pričakuje), lahko v tej življenjski vlogi tudi avtentično uživa. Ne partnerki ne otrokom nikoli ne očita, čemu vse se je moral zaradi njih odpovedati, temveč svoje očetovstvo doživlja kot svojo izbrano življenjsko pot.

Če je torej vaš partner eden od moških, ki uživajo v očetovstvu, se lahko povsem sprostite, saj tudi tako demonstrira svojo moško avtentičnost, ki mu daje občutek svobode in izpolnitve.   

 

7. Zna biti zrelo skromen in ponižen

Zrel moški in oče od sebe in drugih ne pričakuje popolnosti. Saj se zaveda pestrosti, cikličnosti in veličine življenja ter starševstva.

V odnosu do svoje partnerke in otroka bo zato zrelo skromen in ponižen, saj se je tudi sam velikokrat znašel v situaciji, ki je od njega zahtevala skromnost in ponižnost, ne pa prevzetnost, superiornost in kritičnost.

Dober oče se namreč zaveda, da tudi kot oče dela napake in pri svojem očetovstvu potrebuje pomoč - partnerke, babice, varuške, članka o vzgoji, terapevta ... In da bosta skupaj s partnerko uspela rešiti vse družinske težave, saj dokler se ljubita ter sta predana drug drugemu in družini, ju ne more prav nič premagati.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
9
Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
3
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
3
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
3



Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
5 najboljših spolnih položajev za zanositev
Nekateri trdijo, da lahko s določenimi položaji pri seksu povečamo možnosti za zanositev. Preverite in poskusite, škodit...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?