|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zaključek natečaja, Postojna, 17.4.2010

Uredništvo Ringaraja.net, 19.5.2010
V šolskem letu 2009/10 smo se učenke in mentorji OŠ Vižmarje Brod iz Ljubljane že drugič prijavili na natečaj, ki ga je razpisal Turizem KRAS, d.d. v sodelovanju z ZEOS d.o.o. in Zavodom Republike Slovenije za šolstvo.
Ključne besede:

image
/71


Mreža "KRAS v očeh otrok in mladostnikov"

Zaključek natečaja, Postojna, 17.4.2010

 

Sodelovanje v Mreži "KRAS v očeh otrok in mladostnikov" odpira nova obzorja učiteljem mentorjem in učencem. Vsak korak učenja na temo kras je lahko tudi del učnega načrtovanja. Velik del naše države pokrivajo območja, ki imajo kraške značilnosti. Prav s temi značilnostmi smo se letos ukvarjali, jih raziskovali, predstavljali našim prijateljem z Nizozemske, se veselili novih spoznanj in rezultatov dela.

V okviru natečaja smo si izbrali tri področja raziskovanja: didaktična gradiva "KRAS v očeh otrok in mladostnikov", nastop skupin in promocija Učilnice v naravi – Vivarij Proteus v okviru mednarodnih šolskih projektov.

Prvega področja, didaktična gradiva "KRAS v očeh otrok in mladostnikov", so se lotili učenci 3.a razreda pod vodstvom mentorice Urše Gašperšič. Otroci se zelo radi igrajo različne družabne igre, še posebej pa so jim všeč igre s kartami. Lotili so se raziskovanja kraških jam, jamskih živalic in rastlin, ki rastejo na krasu. Rezultat njihovega raziskovanja in dela so trije paketi didaktičnih kart z navodili za igro.

Drugo področje, nastop skupin, je bilo napisano na kožo dekletom iz 8.b razreda. Z mentorjema Bredo Grenc in Alešem Silo so prebirale knjige, strokovne članke, enciklopedije in brskale za zgodovinskimi in drugimi podatki o jami po spletu. Izkušnje in ugotovitve so združili v pesmi Postojnska jama rap. S tonskim mojstrom Alešem Silo so pesem posnele v studiju Male šole R&R na šoli.

Tretje področje je zajemalo predstavitev medkulturnega povezovanja naše šole z mednarodnim oddelkom nizozemske partnerske šole Over Betuwe College iz Bemmla. Že tretje leto smo naše in nizozemske učence in učitelje peljali tudi v Postojnsko jamo, nad katero so bili navdušeni. Učenci so po ogledu na likovni delavnici v šoli ustvarjali razglednice na temo kras.

V soboto, 17.4. 2010, smo se vsi, ki smo bili aktivni v projektu, zbrali v Postojni na zaključnem dogodku. Uredili smo naš razstavni prostor. Dekleta iz 3. razreda so obiskovalcem predstavila način igranja kart Mega KRAS, delila so CD-je in se z mentorico udeležile Jamijeve pustolovščine. Na razstavnem prostoru smo razstavili tudi nekaj izdelkov, ki so jih ustvarili naši in nizozemski učenci na likovni delavnici v šoli. Obiskovalci so se ustavljali, si ogledovali izdelke in se celo fotografirali z našimi učenkami.

Kaj pa glasbeni nastop deklet? Prva trema je bila kmalu premagana. Vedno bolj sproščenim dekletom so obiskovalci ploskali in se pozibavili ob glasbi. "Se splača pogledat, je jama velika. Je lepa, svetovna njena oblika. V njej ribica bela res pravi je hit, njena legenda pa stara kot mit," se glasi refren pesmi Postojnska jama rap, ki so jo javnosti večkrat predstavila dekleta na ploščadi pred jamo.

Vzdušje na zaključnem dogodku je bilo prijetno. Pohvaliti moram glavno organizatorko gospo Marjeto Marinčič in prav vse sodelujoče, ki smo skupaj sestavili še en inovativen kraški mozaik. Ob zaključku prireditve so nas organizatorji za naš trud nagradili s prvo nagrado, ki nam bo dala dodatno motivacijo za nadaljnje sodelovanje v Mreži.

 

 

Koordinatorka Breda Grenc

OŠ Vižmarje Brod, Ljubljana

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Voda je naše bogastvo
Dezertifikacija je izraz za proces degradacije tal, ki je posledica različnih dejavnikov – od podnebnih sprememb do nepo...
3
Zaključek projekta Eko-paket
Znani so nagrajenci projekta Eko-paket 2009/10!
3
Katerih čistil se je dobro izogibati?
Je morda vaša hiša prepojena s strupi zaradi čistil, ki jih uporabljate?
3
Bi eko?
Bi eko zabojček eko sadja in zelenjave na vaš dom? Seveda! Kako?
3



Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
Pismo eko vile: Eko vila in Zajček nagaji...
photo
Ob tednu otroka vam Eko vila predlaga, kako narediti čisto pravega Zajčka iz blaga, nagajivega pripovedovalca in zvesteg...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?