|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Znane ženske, ki so premagale raka dojke

Uredništvo Ringaraja.net, 30.10.2021
Oktober je že 28 let posvečen boju proti raku dojk. Strokovnjaki trdijo, da je zgodnje odkrivanje raka dojk najboljši način za njegovo zdravljenje, zato je zavedanje o njegovi naravi in diagnostičnih metodah izjemno pomembno.

image
Rožnati oktober je mesec boja proti raku dojk in menijo, da prej ko ga odkrijemo, večje so možnosti za uspešno zdravljenje. (FOTO: Freepik.com)
/11


Poglejte, katere slavne dame so se pogumno borile proti hudi bolezni, pa tudi njihova močna sporočila, naslovljena na vse ženske.

 

KATIE BATES

Igralka Katie Bates je pred 18 leti premagala raka jajčnikov, a je leta 2012 odkrila, da zboleva za rakom na dojkah. Čeprav je prestala dvojno mastektomijo, optimističen duh igralke ni zapustil, zato je na Twitterju komentirala: "Ne pogrešam svojih dojk tako zelo, kot pogrešam Harryjev zakon. Hvala za čudovita sporočila."

 

katie bates

 

 

KYLIE MINOGUE

Avstralska pevka Kylie Minogue se je pred osmimi leti borila proti raku dojk, zaradi katerega je morala na operacijo in kemoterapijo.

- Težko je reči, kaj sem se naučila iz te izkušnje, a čustveno in psihično sem se zelo spremenila - je nedavno povedala.

 

KYLIE

 

 

SHERYL CROW

Sheryl Crow je premagala raka dojk leta 2006 zahvaljujoč zgodnjemu odkrivanju, minimalni operaciji in sedmim tednom obsevanja. Zaradi bolezni je pevka imela posebno dieto, sestavljeno iz rib, oreščkov, pisane zelenjave, vlaknin in zdravih začimb.

 

crow

 

 

CYNTHIA NIXON

Zvezdnica serije "Seks v mestu" Cynthia Nixon je leta 2008 sporočila, da zboleva za rakom na dojki, ki ga je premagala z obsevanjem. Njena mama se je proti tej bolezni borila dvakrat, prvič, ko je bila igralka stara komaj 13 let.

 

nixon

 

 

OLIVIA NEWTON-JOHN

Igralka Olivia Newton-John je že leta 1992 odkrila, da trpi za rakom dojk. Prestala je operacijo, kemoterapijo, radikalno mastektomijo in rekonstrukcijo. Olivia je povedala, da so k njej ljudje prihajali z nasveti, vsem bolnim ženskam pa je sporočila, da si lahko veliko pomagajo, tako kot si je pomagala sama - s skrbjo za svoje telo, duha in duha.

 

olivia

 

 

CHRISTINA APPLEGATE

Igralka Christina Applegate je pri šestintridesetih izvedela, da boleha za hudo boleznijo, in se odločila za mastektomijo, ker ni hotela na kemoterapijo in obsevanje. Rojstvo sina tri leta po ozdravitvi je bilo zanjo zdravilno.

 

christina applegate

 

Vir: zena.blic.rs

 

PREBERITE TUDI: Najpogostejši simptomi raka na dojkah

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
6
5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
6
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
6
VIDEO: Črpanje mleka brez prsne črpalke
Naučite se iztisniti mleko iz dojke brez uporabe prsne črpalke s, tako imenovano, marmet tehniko stiskanja. Poglejte si ...
6



Menstruacija po porodu
Kaj je čišča in kdaj nastopi prva menstruacija po porodu? Zakaj nekatere mamice dobijo menstruacijo kljub temu, da polno...
Mame s tremi otroci so pod večjim stresom
Vsaka mama lahko pove, da je materinstvo tudi garaška služba, še posebej za tiste, ki imajo več otrok. Vendar, kot je po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?