|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
  • Dobrodelnost

  • Ustanova Danu Filantropija

  • Doniraj 1% dohodnine

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni!

* Po kliku na gumb "Doniraj 1% dohodnine" vas bomo preusmerili na stran z navodili za namenitev dela dohodnine za donacijo Filantropiji DANU.Donacija dohodnine - Nič vas ne stane, da ste dobrodelni!

Dragi starši in vsi, ki želite dobro vsem otrokom!


Po Zakonu o dohodnini lahko vsi davčni zavezanci rezidenti Slovenije do 1% svoje dohodnine namenite različnim nevladnim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu in jim je država priznala status organizacij, upravičenih do dela dohodnine. Med njimi je tudi Danu Filantropija, naša dobrodelna ustanova, ki s podporo osrednjega družinskega spletnega portala Ringaraja.net pomaga pri raznih dobrodelnih in družbeno-odgovornih projektih. Danu Filantropija je v preteklih letih uspešno izvajala številne dobrodelne projekte kot so ObdaRajanje, Ringarajin Miklavž, Praznične iskrice za vse, Gledaš z odprtimi očmi, tečaj Najsrčekbije, Podari malico ...


Poslanstvo Danu filantropije je izkoristiti internet kot medij in pomagati tam, kjer je potrebno pomagati hitro in učinkovito, četudi gre včasih samo za virtualnega prijatelja v stiski – zato smo še posebej ponosni na člane naše spletne skupnosti, ki imajo izostren posluh za dobrodelnost. Poslanstvo filantropije je povezano tudi z društvi, ki delujejo na področju zanositve, nosečnosti in starševstva, s katerimi redno sodelujemo in jim pomagamo širiti glas.


Vaša odločitev za donacijo dela dohodnine za vas ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve, saj je to denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu. Vsak vaš prispevek pa ima za Danu Filantropijo ogromen pomen, saj nam olajša delovanje in omogoča nudenje pomoči še več družinam, še posebej socialno ogroženim in tistim, ki se soočajo z zdravstvenimi težavami pri otroku.


Možnost donacije imate vsi, ki oddajate dohodninsko napoved, torej vsi davčni zavezanci, ki ste rezidenti Republike Slovenije. Prosimo vas, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine, ki ga najdete TUKAJ ali v vaših e-Davkih.


Kako donirati?

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do največ 1 odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, ... ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.


Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko oddate:


  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (kliknite na povezavo),
  • natisnete in ga oddate osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. Obrazec lahko natisnete TUKAJ, seznam udarov pa najdete spodaj na strani.

Na obrazcu izpolnite podatke o davčnem zavezancu (vpišete svoje podatke). V zahtevi za namenitev dela dohodnine pa navedete: Ime oziroma naziv upravičenca: Danu Filantropija; Davčna števila upravičenca: 76408213; Odstotek (%): 0,1 %, 0,2 %, 0,3 % ... ali 1 %. Tako izpolnjen obrazec oddate na davčni urad ali v vaše e-Davke do konca maja za tekoče leto


Da se boste lažje znašli, smo vam pripravili navodila za oddajo obrazca za vse tri naštete možnosti. Do navodil boste prišli s klikom na gumb "Doniraj 1% dohodnine".


* Po kliku na gumb "Doniraj 1% dohodnine" vas bomo preusmerili na stran z navodili za namenitev dela dohodnine za donacijo Filantropiji DANU.


Naša obljuba

Dobrodelna ustanova Danu Filantropija bo s prejetimi sredstvi ravnala gospodarno ter v korist družin, ki pomoč najbolj potrebujejo. V letu 2021 bomo našo pomoč še posebej namenjali društvom, ki skrbijo za družine, ki jih je epidemija najbolj prizadela ter socialno ogroženim.


Postavili smo si cilj, da bi v letu 2021 podarili 1.000 tečajev prve pomoči in oživljanja otrok socialno ogroženim družinam.

Hvaležni vam bomo, če boste o možnosti prispevanja dela dohodnine obvestili tudi svoje sorodnike, prijatelje, sodelavce in vse druge, ki bi radi podprli organizacije, ki delajo za otroke.


Hvala iz srca!


Pravilnik Danu filantropije

Kakšne akcije podpira Danu filantropija?


Danu filantropija ni socialna ustanova in ne nadomestilo ne dopolnilo za pomoči, ki jih namenja država. Danu filantropija pomaga:


Organizacijam, društvom, fundacijam in zvezam doma ter v tujini, ki pokrivajo področje zdravja, filantropije, dobrodelnosti in drugih humanitarnih dejavnosti.


Posameznikom in družinam, ki so se znašli v stiski in potrebujejo pomoč v najkrajšem možnem času. Pri tem imajo prednost tisti, ki pomoči ne morejo dobiti pri državnih inštitucijah in/ali dobrodelnih organizacijah.


Oblike pomoči


Danu filantropija lahko za pomoč uporabi sklad, ki ga je oblikovala v ta namen. Ta sklad je namenjen predvsem akcijam, pri katerih je hiter odziv kritičnega pomena. Danu filantropija lahko tudi organizira zbiranje finančnih in materialnih sredstev uporabnikov svojih spletnih portalov. Ponuja tudi pomoč pri organizaciji in izvedbi drugih akcij ter pomoč pri pridobivanju zdravstvenih pripomočkov in zdravil.


Osebni podatki


Vsi osebni podatki tistih, ki bodo za pomoč zaprosili, in tistih, ki bodo pomoč ponudili, so varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Oseba, ki pomoč prejema, lahko v dogovoru z Ringarajino ekipo sama določi, katere podatke bo posredovala javnosti (sem šteje tudi objava na portalu ali v drugih medijih, s katerimi sodeluje ali bo sodelovala Danu filantropija). Za zlorabo teh podatkov s strani tretje osebe Danu filantropija ne prevzema nobene odgovornosti. Fotografije bodo objavljene samo z dovoljenjem prejemnika pomoči.


Potek akcije


Potek akcije je odvisen od narave posamezne akcije in je usklajen s prejemnikom pomoči. Danu filantropija bo po lastni presoji uporabila vse vire in partnerske povezave, da bi akcijo uspešno izvedla. Na portalu bodo uporabniki sproti obveščeni o poteku akcije in obsegu zbrane pomoči.


Onemogočanje zlorab


Upravni odbor Danu filantropije bo po svojih preveril predlagatelje akcije in podprl tiste akcije, ki najbolj ustrezajo njegovem poslanstvu. Danu filantropija ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z zlorabami. Če bo naknadno ugotovljeno, da je prosilec za pomoč v svoji prošnji navajal lažne podatke, bomo podatke posredovali pristojnim sodnim organom, ki bodo ukrepali po uradni dolžnosti. Podatke o zlorabi bomo tudi javno objavili in z vsemi sredstvi skušali preprečiti morebitne nadaljnje zlorabe.


* Po kliku na gumb "Doniraj 1% dohodnine" vas bomo preusmerili na stran z navodili za namenitev dela dohodnine za donacijo Filantropiji DANU.

Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?