|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
                                                                                              
 
 
 
Sodobna družba, zaznamovana s proizvajanjem in pridobivanjem in s tem skorajda z neskončnostjo lastne biti ali samovšečno večnostjo, je iz zavesti izrinila minevanje in prenehanje - smrt nekoga.
Generacije pred nami so se znale z življenjskim krogotokom veliko bolje spoprijemati. Danes o smrti neradi govorimo, v naši kulturi je bolj ali manj tabu. Odrivamo jo. Izgubo sanj, upanja, vere v prihodnost, vira ljubezni in veselja ter novih moči in navdihov najbrž lahko dojame le tisti, ki je sam doživel to. Otroci naj ne bi umirali, vsak starš pričakuje, da bo umrl pred svojim otrokom. Zelo zaboli spoznanje, da je najlažje zanikati smrt nekoga čisto majhnega, nekoga, ki je komaj začel živeti.

Otroci umrli med nosečnostjo in novorojenčki, ki umrejo kmalu po porodu, so tako majhni in tako kratek čas so med nami, da bi jih najraje čim prej pozabili. Njihova smrt je za starša izredno boleča, očetje to bolečino preživljajo po svoje, pri materi pa se občutku nenadomestljive izgube prilepi še občutek, da je odpovedala kot nosilka življenja. Skoraj vsak verjetno pozna koga, ki je v nosečnosti izgubil otroka ali je ta umrl kmalu po porodu. Le malo pa vemo o tem, kaj takšna izguba pomeni in kako naj bi ravnali, ko se to zgodi. Še huje je s starši, ki se jim takšna izguba pripeti. Sprašujejo se, ali so še normalni, ko več tednov in mesecev nezadržno tečejo solze, ko jih vsak pogled na zdravega otroka zaboli in ko jih to, da jih bližnji, prijatelji in znanci gledajo z nerazumevanjem, silno razjezi. Ampak bolečina je tukaj in če jo poskušajo potisniti v stran in pozabiti, le še močneje kljuje.

Žalujočim staršem pri nas doslej ni bila ponujena skoraj nikakršna pomoč. Literature o tem, kaj se dogaja z njimi, ni bilo. Ni bilo podpornih skupin, kamor bi se lahko zatekli. Prav tako je zelo malo strokovnjakov, ki bi se posebej ukvarjali problematiko. V medijih se o tem problemu ni pisalo ali govorilo. V tujini je to povsem drugače, saj obstajajo številne podporne skupine, tovrstne literature, tako poljudne kot strokovne, je v obilju in na internetu obstajajo strani, namenjene staršem, ki so na tak način izgubili otroka – da se lahko izpovejo, si izmenjajo izkušnje, se pogovarjajo in potolažijo. Ne nazadnje, da vedo, da se to dogaja tudi drugim.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?