|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 9:37:23   
tatam
Kot ste morda opazile je podobna tema zaklenjena,zato sem odprla novo!
Sama sem na tem področju novinka in me zanima vse v zvezi z avtizmom,sploh z Aspergerjem.Prebrala sem knjigo Avtizem-kako najti pot iz tega blodnjaka in sedaj me zanima če je tukaj katera,ki je dejansko poizkusila te stvari-dieto,vnašanje manjkajočih snovi...
Odločam se,da bi dala Aljoševe vzorce na ta testiranja,pa da vidimo kaj bo!Ampak ker finančno ne stojimo ravno najbolje sem v dilemi JA ali NE!Poleg tega je vprašanje kako bi se on potem tega držal-je pač malo starejši in bi blo z njim verjetno težje glede diete?!?!
Poleg tega sem v prejšnji temi zasledila,da enim niso ravno pri srcu razna društva kot so Dan ipd,niti dr.Macedonijeva in me zanima zakaj je tako??Lahko na ZS da ne bo spet kaj zaklenjenega user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 10:16:42   
**Tinkara78**
Na mejl sem dobila tole:

http://www.vzajemna.si/content.asp?ContentId=1736

http://www.familylab.si/sl/inside.cp2?uid=07B33D9C-7E12-0430-683F-32E725819961&linkid=articleMore


Mogoče komu prav pride!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 9.4.2010 10:17:54 >

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 11:12:12   
frost
Meni na primer društvo DAN 'ni všeč' zgolj in samo zato, ker je na prvi strani zapisano, da je avtizem 'ozdravljiv'. Ne vem, zdi se mi zavajajoče. Saj mi je jasno, da propagirajo svoj protokol, ampak  je zelo redko, da bi res pomagala zgolj in samo dieta. Potrebna je kombinacija različnih terapij. Poleg tega se mi ne zdi primerno, kako opisujejo avtizem kot neko grozno stvar, ki bi se je bilo potrebno čim prej znebiti. Jaz avtizma pač ne vidim kot bolezen, ampak kot nekaj, kar je del človeka. Ne verjamem, da je mogoče otroka ločiti od avtizma, oziroma, da je avtizem 'lupina' pod katero se skriva 'normalen' otrok. To je pač moje mnenje, lahko da se motim. Obstaja en zanimiv spis, ki ga je napisal odrasel z avtizmom (Jim Sinclair), ki govori o tem, kako osebe z avtizmom občutijo to našo željo po 'zdravljenju' avtizma. Meni se je zdel zelo zanimiv, se splača prebrat (link: http://www.autreat.com/dont_mourn.html). Potem vam tudi priporočam ogled filma z naslovom 'My family and autism'-lahko najdete na youtube. Je dokumentarec o angleški družini, v kateri so mislim da štirje otroci z avtizmom, od tega tudi eden ali dva z AS. Vsi so na dieti GFCF. Kakšnih posebnih napotkov za izvajanje diete iz tega filma sicer ne boste dobili, je pa zelo zanimiv in predvsem optimističen glede življenja oseb z avtizmom, kar mi je všeč.

Kljub temu podpiram GFCFSF dieto, ker se je dejansko izkazalo, da pomaga kar velikemu procentu otrok. Ne vem, če pri nas že upoštevajo odvzem soje, ali je še vedno samo GFCF.

Samo testiranje za netolerantnost na te snovi finančno ni tako hudo breme. Če se izkaže, da netolerantnosti ni, se dieta ne bo izvajala. Če se izkaže da netolerantnost je, bo potrebno dieto izvajati vsaj 6 mesecev, da se zagotovo pokažejo rezultati. Pri nekaterih otrocih se to zgodi takoj, pri drugih kasneje. Je pa finančno kar težko. Poleg tega se za lažje izvajanje diete priporoča, da jo izvaja cela družina-tako otrok skoraj nima možnosti, da bi prišel do 'prepovedanih' snovi.

Priporočam, da se povežete s starši, ki so dieto že izvajali, lahko preko društva DAN, ali pa poiščete kakšne bloge tujih staršev (v ZDA jih ogromno izvaja to dieto z izjemnimi rezultati in z veseljem vam bodo pomagali). Lahko se vključite tudi na kakšne forume in povprašate za nasvete in mnenje drugih staršev. Eden izmed boljših forumov za aspergerjev sindrom je www.wrongplanet.net (izkušnje si izmenjujejo predvsem mladostniki z AS, pa tudi njihovi starši).

Strani, ki si jih lahko na  temo diete ogledate, je ogromno. Najdete lahko smernice za nakupovanje živil (previdno pri glutenu, pojavlja se skoraj povsod, kjer ga ne bi pričakovali), recepte itd. itd.

Linki do enih izmed boljših strani:
www.talkaboutcuringautismnow.org
www.spunkycoconut.com
www.generationrescue.com
www.autismweb.com

Na večini teh strani boste podobno kot pri DAN našli podatek, da je avtizem ozdravljiv, kot boste tudi na večini strani za vedenjske terapije našli podatek, da je z avtizmom s pomočjo terapij mogoče čisto normalno živeti. Ni treba zaupati vsemu, kar najdete. Ampak če vas zanima dieta, so to zelo dobre strani z dobrimi nasveti za lažje izvajanje te terapije.

Glede vedenjskih terapij za avtizem je primerna predvsem ABA, ki jo izvajajo tudi pri nas. Če vaš otrok ne bo hodil na terapije, je dobro da se omejite na en simptom, na katerem želite delati, posebaj. Hkrati delati na več področjih ponavadi pri otrocih z avtizmom ne prinese najboljših rezultatov.
Če ima težave na socialnem področju-stiki z drugimi otroci, igra, se obrnite na Društvo za avtizem. Izvajajo delavnice socialnega učenja, ki so zelo zabavne in dejansko pomagajo. Društvo za avtizem hkrati ponuja tudi poletne tabore, delavnice senzorne integracije itd.

Lepo pozdrav







(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 21:59:15   
ely*
Jaz sem bila tudi v dilemi dieta da ali ne. Urin smo poslali na Norveško ampak ni bilo nobenih posebnosti.
Sem pa jaz slišala tudi negativne odzive od ljudi, ki so z dieto poskusili, tako, da se potem nismo odločili.
Poleg tega je ta dieta tudi zelo draga. Redne preiskave, posebna hrana, dodatki iz Švice, to nanese vsaj 600 evrov na mesec. In če ima človek 2 delavski plači kakor je pri nas je to zelo težko.
Udeležila sva se Early Bird programa, kjer so nama pojasnili kako s takim otrokom sploh delati, saj nam da zdravstvo samo diagnozo in to je to. Od tam sva odnesla zelo veliko. Vozili smo ga k motopedagogiki 2 leti, zdaj nam žal časovno ne znese. V vrtcu smo imeli odlično specialno pedagoginjo, ki je bila zlata in nam dala veliko neprecenljivih nasvetov. Hodil je 2x tedensko k motopedagogiki, 1x tedensko k logopedinji, 1x tedensko k psihologinji, 1x na 14 dni delovna terapija.
Moj sine je zdaj v 1. razredu. Hodi na ZGN in ima zdaj vso to pomoč v šoli razen motopedagogike. Napreduje bolj, kakor sem si predstavljala, naučil se je stvari, za katere so mi rekli da jih sploh ne bo znal oziroma zelo pozno.
Potrebno je zelo veliko potrpežljivosti, volje, vztrajnosti, doslednosti in ljubezni. Ter seveda podpora strokovno usposobljenih oseb.


(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 22:23:24   
anajmad
Kaj je pa s temi nasičenimi maščobami kot so omega 3 in 6? Kot sem zasledila,da dosti dajejo otrokom in naj bi pomagalo? Ste probali?
Meni je celo svetovala pediatrinja za našo,za govor. Pa ne vem,kaj naj si mislim,ker ji dajem že več kot eno leto in normalno da se ji je govor poboljšal s pomočjo logopedinje in seveda,ker je starejša.Samo jaz ji dajem,ker menim,da ji ne more škodovati. Sem pa ravno zasledila na strani društva DAN,da naj bi pomagalo??!!

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Zdravljenje" avtizma
9.4.2010 23:22:37   
Zdrav.ko Dren
Zdravljenje avtizma ? Seveda, čeprav je res, da ni vedno enako uspešno! Ali sploh obstaja kakšna bolezen, pri kateri bi bilo zdravljenje pri vseh bolnikih enako uspešno? Ljudje se pač različno odzivamo na bolezni in zdravila... Nekateri zaradi neželenih stranskih učinkov zdravil in cepiv celo umrejo - bi zato morali vsem ukiniti zdravila?

Gotovo je odziv bolnikov na poskuse zdravljenja pri avtizmu še toliko bolj različen, ker so tudi zelo različni vzroki, ki lahko vplivajo na razvoj avtizma. Dolgoletno iskanje po genskem zapisu avtističnih otrok ni dalo odgovorov in jasno postaja, da številni različni škodljivi vplivi iz okolja predstavljajo tisti faktor, ki pri posameznem otroku prevesi tehtnico. Kot je lahko človek omotičen zaradi padca na glavo, vdihavanja organskih topil, pitja alkohola, kajenja mamila... tako lahko tudi otrok pade v brezno avtizma zaradi različnih vzrokov in zato je lahko zdravstvena obravnava od primera do primera zelo različna. Seveda če ima otrok sploh srečo, da se ga zdravstveno obravnava. Da se opravi ustrezne preiskave in poskusi s terapijo. Na žalost je to znotraj našega zdravstva preveč odvisno od vztrajnosti in iznajdljivosti staršev, preiskave v tujini pa od finančnih zmožnosti družine.

Predvsem to pišem zato, ker sem mnenja, da je otroku treba zagotoviti primerno zdravstveno obravnavo. Ne morem se strinjati s tem, da so ti otroci srečni v svojem svetu, da itak ni zdravila in da jih nima smisla zbadati z iglami... Zato mislim, da je potrebno podpreti društva in vsakega, ki se zavzema za izboljšanje zdravstvene obravnave oseb z avtizmom, ne pa iskati dlake v jajcu, kaj je kdo rekel, zapisal, kaj je točno s tem mislil... kajti resnice o avtizmu še ne poznamo. Brez pritiska staršev in društev na zdravstvo pa bomo za razvitim svetom še bolj zaostajali.


(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Zdravljenje" avtizma
10.4.2010 22:16:03   
koal
Zdravo

Tatam, ker je bila tvoja tema zaklenjena zaradi mene, bi se ti rada tukaj opravičila, da sem svoje mnenje napisala ravno tam in nisem odprla svoje teme.

Še pojasnilo.........vse kar sem hotela napisati je, da je avtizem popolnoma ozdravljiv. Sicer resda v izjemno redkih primerih in z ogromno dela in vloženega truda. Vendarle je. Ene mamice so to mogoče razumele kot nek napad ali vzbujanje krivde, vendar ni bilo tako mišljeno. Jaz imam sina, ki je avtist in mi taka novica vliva upanje. In ravno zato sem jo želela posredovati naprej staršem avtistov. Jaz sem si pogledala že ogromno tujih strani o zdravljenju, pa si vseeno z veseljem pogledam, če kdo pove kakšno zanimivo stran. Toplo priporočam vsem............poglejte si SON RISE program, poglejte video posnetke njihovih učiteljev, poglejte zgodbe otrok, ki so ozdraveli. Res imajo ogromno uporabnih nasvetov tam.

Meni osebno ABA ni všeč, preveč nasilna metoda. V smislu "naredi to in dobil boš to". Pasji trening. Vendar še enkrat-to je moje mnenje, ne obsojam nobenega starša, ki izvaja ABA. Vsak izbere svojo pot.


Dr. Macedonijeva mene in sina ne vidi več. Ženska me je tako žalila in se drla name nazadnje, ko sva bila tam, da sploh ne morem verjeti, da tak človek lahko opravlja zdravniški poklic, sploh pa delo z otroci s pp.

Kar se tiče društva DAN oz. raznih biomedicinskih intervencij, je pri mojem sinu veliko pomagala GF/CF dieta. Vitaminskih dodatkov ni tako dobro prenašal. Ampak to je res čisto odvisno od posameznika, nekaterim menda zelo pomaga. Naredili smo vse preiskave v tujini, vendar tukaj spet nastopi problem. Ko hočeš dobiti zdravila, pri pediatrih več ali manj za to ni posluha. Sinu je preiskava blata pokazala, da ima parazite in eno trdovratno bakterijo. Doktor iz tujine je napisal, da mora jemati Vormex in antibiotike. Pediatrija tega ni hotela predpisati, ker preiskava blata pri nas ni pokazala nič oz. vse bp. Potem je težko biti pameten.


ZdravkoDren se popolnoma strinjam s tabo.

(odgovor članu Zdrav.ko Dren)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Zdravljenje" avtizma
11.4.2010 0:05:36   
ely*
Ja, raziskava pri nas da drugačne rezultate kakor tujina. Za urin in za blato. Ne vem zakaj jih sploh izvajamo, če jih ne naredimo prav, zato da se zdravstvo lahko važi, da mi to imamo. Naš mali je dal urin kakšne 3 leta nazaj in je še zdaj zamrznjen na inštitutu Jožef Štefan, ker rabimo pravo opremo, da se neki test naredi. user posted image

(odgovor članu koal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Zdravljenje" avtizma
20.6.2010 16:13:36   
je2to
Živjo.
Slučajno berem na hitro vašo temo, ker iščem eno knjigo, pa sprašujete ali da diagnozo ali ne, pa o Mcedonijevi itd. Mogoče pride komu prav. Praktično smo zaradi sina šli skozi vse to, hvala bogu ko je bil že 3 leta - in prej kot je, bolje je. Namreč kot vidite se postopek zelo zavleče (če poznaš postopek najmanj pol leta). Pri osmih se mi zdi čudno da ni nihče prej pomislil, da bi bilo kaj narobe ali drugače. Namreč nam je dodatne preglede svetovala ravno razvojhna zdravnica. In moram pohvaliti naše ustanove na Obali, saj obstaja prav posebna skupina otrok avtistov. V Centru v Portorožu imajo poseben razred za vrtec in šolo, prilagojeno prav za njih. Učiteljice so fantastične. Naš ta mali se jim je občasno pridružil. Tako so ga zelo dobro spoznali in le tako lahko kaj pametnega ugotoviš in mu pomagaš. Bili smo tudi pri Macedonijevi in ok, je strokovnjakinja, mimo nje ne moreš, ker ona daje diagnoje avtizma ipd., ampak ona vidi otroka 2x v dveh letih, kaj naj si z njo pomagam. Toliko. Dobili smo diagnozo in na ta račun naš sin danes deležen usmerjenega programa kar je super. Poteka v vrtcu oz običajni šoli. Specialna pedagoginja je z njim 3 ure tedensko in točno ve kaj delati z njim po individualnem programu. In tudi mi smo se zelo veliko naučili. Nihče pa ne omenja finančne plati, kar je zanimivo. Za otroka s posebnimi potrebami (ta status dobi šele po diagnozi avtizma) prejmeš kar lep mesečni dodatek s Centra za socialno... in kar lepo davčno olajšavo.

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Zdravljenje" avtizma
21.6.2010 21:16:56   
potty
Imam sina z avtizmom....tudi nedavno postavljena diagnoza. Star je že skoraj 10 let in glede na vse prebrano sem mnenja, da je zdravljenje avtizma tako.... mal mim no. Saj je zadeva gensko pogojena, naši otroci so se s tem rodili in jaz osebno recimo ne verjamem v nikakršno čudežno zdravljenje. Ja, verjamem, da se naprimer s kako dieto (se pravi z zmanjševanjem vnosa določenih snovi v telo) simptomi omilijo, ampak verjeti v ,,ozdravitev,, je pa po mojem čista iluzija.

(odgovor članu je2to)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Zdravljenje" avtizma
23.6.2010 12:09:39   
ely*
je2to, veliko raje bi imela zdravega otroka, kakor velik finančni zalogaj centra za socialno delo, ki se mu reče dodatek za nego in znaša okoli 97 evrov!!!

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Zdravljenje" avtizma
23.6.2010 14:51:29   
koal
Ely se strinjam.

je2to ta denar, ki ga dobivam od države, ker imam otroka s pp je prava miloščina. In ne vidim smisla oz. pomena zakaj bi nekdo v temi "zdravljenje avtizma" kaj takega sploh izpostavljal. 

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Zdravljenje" avtizma
17.8.2010 19:59:44   
potty
IZVIRNO SPOROČILO: koal

Ely se strinjam.

je2to ta denar, ki ga dobivam od države, ker imam otroka s pp je prava miloščina. In ne vidim smisla oz. pomena zakaj bi nekdo v temi "zdravljenje avtizma" kaj takega sploh izpostavljal. 


Meni se pa zdi pomembno, da se izpostavi tudi ta stvar. Res je, da je to mesečno ,,miloščina,, kot pravite temu, ampak dajte si mal preračunat, koliko je to na leto....pa v parih letih... Itak, da bi vsi raje menjali ta dodatek za zdrave otroke, ampak ne moremo zdej to s tem primerjat. Otroci so naši pa kakršenkoli je že problem, je pa bolje, da dobimo vsaj nekaj kot pa nič. Če bi bilo nič, bi se pa spet pritoževali pa jokali. Pa ja, tudi davčna olajšava je kar OK.

(odgovor članu koal)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?