|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Zmiksana" hrana
4.9.2007 19:12:10   
silvestra
Naslednji mesec bo moj sonček star 1 leto pa ima samo dva spodnja zoba in eno enko. Jaz še zmeraj miksam vso hrano, ker če je kje slučajno kakšen košček bo nehal jesti in vse ven spljuva.
Je pa tudi ratal zelo zbirčen. Svoje hrane več noče jesti, adaptiranega mleka ali pa navadno mleko noče piti, oziroma kar je narejeno iz mleka skoraj nič ne poje.

Ostalo hrano moram reči, da kar poje, ampak vse v zelo majhnih količinah?
Kaj dajate ostale svojim bebicam za jesti, ki še nimajo toliko zob. Namreč jaz bi mu včasih dala kakšen kruh s čim namazano pa gre zelo malo po malo k njemu v želodček.

Imate kakšne druge recepte- jedilnike za takšne otročke?
Včasih sem že čisto obupala, ker nevem kaj mu več dati?

lp,silvestra

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 4.9.2007 20:46:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "ZMIKSANA" HRANA
4.9.2007 19:58:03   
Anonimen
Namreč jaz bi mu včasih dala kakšen kruh s čim namazano pa gre zelo malo po malo k njemu v želodček.


Malo po malo pa se bo navadil.

Pri enem letu, četudi ima samo še dva zobka, mu ne miksaj za ožjo voljo več. Raje mu samo spadiraj. Mora se navaditi na koščke. Bo pač par dni ven pljuval in se mu bo kao "zaletavalo", potem pa bo že jedel.

(odgovor članu silvestra)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Zmiksana" hrana
5.9.2007 12:29:15   
livia
Pri enem letu naj bi otroček jedel že vso hrano skupaj z družino. Se pravi kar imata vidva z možekom za kosilo naj je tudi on.
Miksanje ti odsvetujem, ne glede na zobe, saj oni to zgrizejo z dlesnimi. Meni je zobar celo rekel, naj ji dam trdo škorjo kruha za glodat, ker je bistvo zob v dobri podlagi t.j. v dlesnih. Dlesni se morejo razvit, če želimo, da na njih zrastejo zdravi, ravni zobje in ravno zaradi miksanja hrane ima vedno več mladine zobne aparate. To je mnenje strokovnjaka.

Probaj mu enkrat za foro dat neko hrano, ki jo ima rad (recimo jabolko) kar celo (oluplejno) pa naj grize in gloda. Se bo že navadil. na začetku bo verjetno težko, pa par dni bo ven pluval, potem bo pa lačen, bo pa moral kaj tudi pojest.

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Zmiksana" hrana
6.9.2007 15:55:27   
meri
Nehaj miksati čimprej.
Pri nas je bilo podobno,ker se mi je smilila,ko je mogla grist koščke,pa sem ji zmiksala čisto vse.Pri devetih mesecih sem bila kregana od pediatrinje in sem enostavno prenehala miksat.Kak teden je vse pljunla ven,pol pa je počasi šlo,tudi meseka zna prežvakat z dlesnimi.Moraš biti odločna,sedaj pa je prevelik za mikser.Pa obilo dobre volje zraven ti želim

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Zmiksana" hrana
6.9.2007 16:44:51   
anckabancka
Sem že hotela odpret to temo, ker je pri nas podobno, le da je mali star šele dobrih 8 mesecev in še nima zob.

Če ni zmiksano ne poje skoraj nič. Le par žličk. Ker pa ni ravno pri tavelikih - je bolj drobčkane sorte -se mi zdi pomembno da dovolj poje. Pa sem poskusila, da mu v zmiksano dam kako žlico hrane, ki je pretlačena le z vilico. Tudi to mu dela probleme.

Tudi ne vem več kaj naj storim, da bo začel jesti. Naj mu samo pretlačim in bo lačen user posted image

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Zmiksana" hrana
8.9.2007 15:53:44   
eva10
Tudi mi imamo enak problem - je pa star 11 mesecev in nima nič zob. Prav tako je bolj droben in zelo občutljiv za jest. Če je kakšen kokšček ne pljuva ampak začne bruhati. In kaj naj potem naredim, da bo kaj pojedel? Mu pač zmiksam. Je pa že vse kar jemo mi, le da je zmiksano. Včasih mu dam tudi kruh ali biškot, pa ga samo liže. Zdaj gre v varstvo in bomo videli, če bo začel kaj bolj gosto jesti.

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Zmiksana" hrana
8.9.2007 17:48:09   
miška piška
Kja pa če bi mu dala na mizo koščke npr. jaz mu narežem palačinko, al pa grozdje (samo zelo drsi in komaj kdaj prinese do ust), ali pa koščke korenčka, jabolka, banane, nektarine...  To mu postaviš pred njega in boš vidla kaj bo naredil. Sigurno bo nesel v usta. Potem mora biti samo dobrega okusa in bo ostalo v ustih! Zato mu daj kakšno stvar, za katero veš da jo obožuje!
Meni je dones tako "zmazal" velik del sirovega bureka. No, o tem, da je bilo za pograbit pod mizo, ne bi...

(odgovor članu eva10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?