|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "ritanje"
9.10.2009 14:56:39   
frutolina
Se je kateri izmed vaših otrok, medtem ko je ležal na hrbtu, oprl na stopala dvignil ritko in se metal nazaj? To je moj začel delat, pa se mi zdi da to ni ravno najboljše. Moja tašča misli da je to super ko "rita", jaz pa mislim da to dela zato ker ga določeni osebki hočejo postavit na noge da vidijo kako že stoji user posted image no,star je 6 m.
Torej, kaj je to normalno ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "ritanje"
9.10.2009 15:00:22   
Andromeda
Jaz bi rekla, da je to ritanje "normalno", ni pa "normalno", da se 6 mesecev (!!!) starega otroka postavlja na noge, ker niti pod točko razno nima dovolj močnih mišic za stanje na nogah in se mu s tem naredi veliko škode!

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "ritanje"
9.10.2009 15:27:07   
Najaa
To "ritanje" je pri 6m dojenčku čisto normalno, bodi brez skrbi. Veliko jih to dela.
Postavljanje na noge pa... ne, ni normalno pri toliko starem dojenčku. Ko bo hotel, bo sam vstal.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "ritanje"
9.10.2009 15:53:18   
Petka09
Naša bo stara kmalu 6 mesecev in se tudi rita, ko leži. To je normalno. Je pa pediatrinja rekla eni kolegici, ko je videla, da mali to dela, da to ne sme kao delat in da ga mora učit, da pokrči nogice in se obrača na bok in potem na trebuh.. da se kao ne sme ritat user posted image ... Sam če to vsi itak delajo, pol res ne vem...

Na nogice pa absolutno NE postavljat! Saj je dobro videti, da se otrok postavi na noge, ko ga držimo pokonci nad neko površino, vendar je to samo poizkus, če gre otrok res v smeri pravega razvoja (v tej starosti naj bi se že postavljali na noge).. Ampak to se naredi samo za poizkus, ne pa da se ga s tem vadi ,da se bo čimprej postavil na noge. Tega ne delat.

Najprej naj se otrok nauči obračat na bok, potem na trebuh, na hrbet, potem plazi, se usede in šele nato postavjla na noge... Oz. nekateri določene faze izpustijo, ampak še vseeno je postavjanje na noge zadnja faza.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "ritanje"
9.10.2009 18:19:50   
frutolina
Hvala za odgovore. No me je malo potolažilo da jih to več dela...čeprav še zmeraj ne vem če je to "pametno". Na noge ga jaz ne postavljam, samo so določeni osebki v ožji družini ki me ne upoštevajo in ga dvignejo ko mene ni zraven al pa lih ne gledam v to smer. Se nekaterim ne da nič dopovedat... user posted image pa pustimo to. No, zadeva je taka da sem opazila da se to ritanje začne zmeraj ko ga nekdo hoče postavi na noge! Zdaj pa ne vem al je to povezano... ker potem se tega v dveh dneh odvadi, kak pa spet pridemo v tisto "družbo" pa se začne ponavljat.
Se mi zdi da sem nekje prebrala da tega naj ne bi delali ( ampak bi se naj samo obračali preko boka na trebuh in obratno), zato me je zanimalo... Ah ja, je pa mel lažjo obliko ekstentzijskega vzorca pri 3 mesecih user posted image . In mi gre na živce ko jaz z njim delam vse ko treba, pokažem tudi drugim, nekateri pa so tako pametni ( "ker oni bodo že vedli ker so pred 30 leti vzgajali svoje otroke user posted image ") in potem mi veliko truda uničijo. Ma, spet sem se razjezla.user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "ritanje"
9.10.2009 18:44:22   
Katy78
Naš se tudi rita, tako v ležečem položaju kot v sedečem. Na nogice pa res ne postavljat. Ravno včeraj sva bila na kontroli v RA in je dr. rekla nikar postavljati na noge, se bo že sam, ko bo za to pripravljen.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?