|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (ne)samozavest
18.6.2007 16:18:52   
Anonimen
Zelo veliko ljudi mi je reklo, da nisem samozavestna. Res nisem, saj si nič ne upam, ko sem v skupini, sem vedno nekje v ozadju. K temu me sili tudi to, da sem zaradi bolezni predebela in me je tega tudi sram.

Kako naj postanem bolj samozavestna, ali pa da se vsaj otresem sramu pred svojim telesom in da se sprijaznim s tem, da sem taka kot sem?


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 17:14:12   
Anonimen
Za to kar sprašuješ ni bližnjic in enostavnih rešitev.
Dobro samopodobo si gradimo sami in nikomur ni dana samoumevno. Seveda so pa nekateri samozavestnejši od drugih.
Žal pa je v veliki večini odvisna od zunanjega videza, saj to je tudi tista prva stvar, ki jo drugi opazijo na nas.
Sama debelost pa ne bi bilo treba da je vzrok nesamozavesti, čeprav te čisto razumem, ko vališ skoraj vse probleme na odvečne kile.
Samozavest lahko dvigneš z raznimi treningi. Na to temo obstajajo različne knjige in tudi na spletu boš nedvomno našla veliko informacij.
Najpomebnejše pri tem so afirmacije, pri čem si govoriš pozitivne stvari o sebi in svojem življenju. Tudi če se ti ne zdijo verjetne ali celo laž ti pozitivna energija tvoje misli veliko pomaga. Če boš obenem še malo poskrbela za svoje telo, četudi    za odvečno težo kriva bolezen je najbrž res težko, ampak z izboljšano telesno kondicijo se boš počutila bolje, da ne govorim o blagodejnih učinkih telesne aktivnosti na dušo.

Bodi v krogu tistih, ki te imajo radi in vedi da ne šteje samo videz. Ko boš sproščena, boš tudi v družbi zaželjena.
To je moje mnjenje, verjetno ti bo kdo odgovoril, ki se mogoče poklicno ukvarja s tem področjem in boš zvedela več koristnih informacij.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 17:34:01   
Anonimen
Tudi jaz sem bila nesamozavestna, bolj zaradi sluha (ne slišim dobro)... Nevem, razmisli pri sebi, da si tudi ti človek, kljub kilam viška, in da imaš tudi ti pravico biti samozavestna.. Mislim, da bi ti bolj pomagal kakšen odkrit pogovor s kom, mogoče kakšnim psihologom..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 17:49:45   
snake
enako punce, tudi jaz nisem samozavestna pa mi nič ne manjka, na zunaj super, mogoče malo zdravje škripa, ma ni hudooooo...

v glavnem to je vse v glavi, sami si pri sebi govorimo joj zakaj nismo taki, zakaj smo nardili to tako, joj kako so drugi popolni, kar sploh ni resssssssss

no vsaj jaz sem in še včasih razmišljam tako....najboljše je da pokažemo vedno naše dobre lastnosti in da te šipke točke malo damo v ozadje in če že pridejo na dan, se na račun njih pohecamo......user posted image

ti svetujem da probaš pozabiti malo na svojo težo in uživaj v stvareh ki te veselijo, ker življenje je tako kratko......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 18:21:39   
Naty*Taja
Kak seminar Smiljana Morija, ali kaj podobnega ti priporočam. Vsaj malo ti da energije za naprej in napotke, kako živeti sam s sabo in se imeti rad, kako smo pomembni mi in ne vsi drugi.... zanimivo v glavnem. Al pa kako knjigo na to temo.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 20:37:31   
Anonimen
Ja bo treba kaj naredit za postavo,če praviš da te moti da si debela.Malo shujšat se zrihtat,da boš zadovoljna sama z sabo pa bo.

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 21:03:56   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja

Ja bo treba kaj naredit za postavo,če praviš da te moti da si debela.Malo shujšat se zrihtat,da boš zadovoljna sama z sabo pa bo.


Tako ja.
Meni je uspelo in sedaj sem zelo samozavestna. Ljudje me ustavljajo na cesti in sprašujejo, kako mi je uspelo. Moških se spet otepam. user posted image  In moj mož je tako ponosen name, da ima novo ženo. Ponosni so tudi otroci. Pa moja mama. Ma vse se je spremenilo. Jaz pa sem malo važna. user posted image

Kar trenirat, saj je težko v začetku, potem pa začneš v tem uživat - ko kondicija raste. Sedaj mi je zelo težko, če ne grem migat. Ful je fajn iti ven tečt ali hodit ali karkoli. In takšno moč imam in kar "pokam" od zdravja. Naenkrat rad živiš in resnično uživaš v vsem, kar počneš.

Prej sem tudi jaz brala knjige o samozavesti in vse mogoče, pa itak da se z jogo ukvarjam. Vendar ni bilo rezultatov. Treba je resnično delat na sebi, ne le notranje, tudi na svojem fizičnem telesu. Se ne da izognit. Več let sem mislila samo stvar premaknit v glavi, pa ni šlo. Ko sem se pa sistematično lotila hujšanja, dela na svojem telesu in kljub večkratnemu spraševanju, če ima sploh smisel, saj se včasih ni na tehtnici kak mesec nič spremenilo, se je pa ob vztrajnosti krepila tako moja samozavest, kot dobra samopodba. Ja, brez dela ni nič. In z vztrajanjem rezultati zagotovo pridejo.

< Sporočilo je popravil Sita -- 18.6.2007 21:09:15 >


_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 21:06:13   
Anonimen
vojakinja sploh ne gre za to, da mora shujšat...

Lahko da zaradi bolezni NE MORE shujšat. Tudi to je možno. Pomisli mal na bolezni ščitnice.

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da se včasih teže ne da kontrolirat. Jst lahk v razdobju par mesecev shujšam za 12 kg ali se pa za 12 kg zredim. V omari mam cunje v številkah od 34 do 44. Pa ne pretiravam - lahk prideš pogledat.

Včasih se pač moraš sprijaznit s tem kar si. Mene tudi mori, ko jih imam +12. Se takrat pa tolažim z mislijo, da bo morda naslednjo pomlad -12 user posted image .

Aja anonimna, kake pametne ideje kako si dvignit samopodobo pa tud jst nimam, ker ko sem v fazi +12 tud mene mori, da v kopalkah ne zgledam ravno bajno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 21:31:56   
Magi*
pikec, dovoli, da nadaljujem.

tudi če si suh in 100% lep, si lahko nesamozavesten. poglejte kako debeluško, kako je fletna, srečna, izžareva energijo, lepoto in smozavest. dejansko boš morala najti način, da se sprejmeš taka, kot si. pa kaj potem, če si v skupini v ozadju? saj vsi ne morejo biti v ospredju. rajši začni razmišljat o svojih dobrih, pozitivnih lastnostih, začni športat (to ti tudi da veliko samozavesti), vpiši se v kak tečaj... pojdi do kakega psihologa na pogovor. poskusi vse, kar misliš, da bi za tebe delovalo. uniformnega recepta ni.

jaz sem bila svoje cajte precej nesamozavestna, zdaj je precej bolje. sem ugotovila, da sem prav fejst taka, kot sem. se imam rada z vsemi svojimi negativnimi lastnostmi vred. življenje je prekratko, da bi se sekirali za vsako malenkost.



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (ne)samozavest
18.6.2007 21:38:14   
Anonimen
Sory nisem videla,da je zaradi bolezni debela.Se opravičujem.Ampak sem sklepala,da se ne počuti dobro zaradi tega.Tudi jaz se nisem počutila dobro dokler nisem shujšala.Zdaj sem se spet zredila ampak nima več problemov z samozavestjo.SEm se pač sprijaznila  z tem.Kaj me briga kar si drugi mislijo o meni.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (ne)samozavest
19.6.2007 14:58:52   
ronja
Ne vem, če ti to kaj pomaga, ampak meni so bolj okrogle punce bolj luštne... Sama sicer nisem bila nikoli predebela, tako da ne morem vedet, kako se počutiš, si pa probam predstavljat. Jaz mam zdaj recimo bušija, ko sem pač visoko user posted image , pa se nič kaj ne sekiram zato - vem, da ni isto, ampak enim gre tudi to na živce. Si rečem, da če komu nisem všeč, lahko gleda drugam...

Sicer za samozavest najbolj pomagajo uspehi - torej probaj it čim večkrat v družbo  in ko si v njej, se probaj čim večkrat vključit v pogovor, pa pojdi na kak tečaj ali kako tako stvar, kjer te ljudje ne poznajo, ne vejo, da si nesamozavestna, ne vejo, da si navadno v ozadju,... tam si lahko narediš drugačen image - za začetek, da vidiš, da te lahko ljudje vidijo tudi drugačno. Potem boš počasi lahko začela spreminjat vlogo v okolju, ki te pozna. Ker če začneš tu, je sicer super, samo malo težje - ljudje so te namreč navajeni take in bojo mogoče čukasto pogledali, češ kaj pa ti zdaj? In čeprav ne bojo mislili nič slabega, ti lahko vzame pogum...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (ne)samozavest
19.6.2007 15:05:51   
ronja
Aja, še to: res je, da samozavest ni odvisna samo od kil in tudi to, kako si všeč nasprotnemu spolu ni odvisno samo od kil... KO sem tukaj brala dostikrat, kako punce tarnajo, da ko si user posted image ali imaš otroke, te pa samski moški ne pogledajo več, sem mislila, da je res tako. Pa ni, ne boš verjela! Zdaj ko sem user posted image , sploh nimam občutka, da bi jim ne bila všeč, vsi so ful prijazni, nekateri glih tako flirtajo, ali pa me povabijo plesat, ravno tako se zgodi, da me kdo povabi na kavo ali pa da se kak dečko zmede, ko se mimogrede pogovarjava, pa začne stvari dajat v napačno omarico, recimouser posted image

Tako da jaz nimam občutka, da če bi se recimo s fantom razšla (kar sicer ni opcija, ampak za naprej pa nikoli ne veš), da bi pa mela take strašne probleme najt nekoga... Pa z bušijem ali brez njega... Pa tak buši ko ga imam jaz, je gotovo večja ovira za fante kot tvoj buši, pa tudi če sta enako velikauser posted image . Hočem rečt samo da se da  skoraj vse, pa da nisi na najslabšem, če ti je kaj v tolažbo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: (ne)samozavest
19.6.2007 15:16:50   
Mešamdrek
sem zaradi bolezni predebela


Moja prijateljica je tudi debela,ampak res debela,samo ona je vedno dobre volje vedno se smeje in poka vice in ne boš verjela njenih kilogramov sploh nihče več ne opazi ker je tak dobrovoljček.Kaj želim s tem povedati?Da ko se boš sama sprijaznila s težavo boš videla da se nobeden ne obremenjuje s tvojo težo in da te sprejemajo tako kot si,to mislim predvsem na prijatelje in bližnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: (ne)samozavest
19.6.2007 20:54:52   
tanikaa
Punce so ti napisale vse. Čisto vse. Pri vsaki vzemi najboljše in vejemi, uspeh enostavno ne more izostati. Ampak že takoj v štartu se zavedaj...pot ne bo lahka, vsaj v začetku ne. Ampak korak po korak in uspelo ti bo. Samo vztrajaj.

Srečno in veliko volje, poguma pa bo.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: (ne)samozavest
19.6.2007 21:48:13   
mamsi
Sej močnejši ljudje so bolj prijetni, ker niso nikoli lačni in zato nikoli sitni. Suhice morajo stradat, pa bod pol dobre volje, če morš. Če sm jest lačna sm sitna k user posted image , da me noben ne more prenašat.

No, in prvi vtis še zdaleč ni merilo o človeku, oblika izgine izpred oči, ko človeka spoznaš v dušo. S prijetnimi in dobrovoljnimi pa je bolj luštno, mar ne.... Tu se samozavest začne, ko veš, da si dovolj dober takšen, kot si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?