|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
6.8.2013 16:08:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kruhomat...
21.8.2013 22:19:52   
Urska09
Starega Moulinex-a ravnokar menjala za novega Gorenje. Zakaj? Ker je imel majhno kapaciteto (max. 0,5 kg) in drugič, ker je bila skorja trda kot kamen, kruh pa največkrat zbutan. Res pa je,da mi samo polnozrnatega pečemo.
Ker ni ne vem kakšne izbire, sva se odločila za Gorenje. Najprej sem bila proti, ker imam z Gorenjem slabe izkušnje, potem pa sem brala rezultate testa Zveze potrošnikov, kjer se je Gorenjev najbolje odrezal. Zaenkrat nimam pripomb. Skorja je res mehka, kruh pa rahel, kot je pač polnozrnat sploh lahko. Drugega še nismo spekli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kruhomat...
22.8.2013 7:45:55   
Tippi
Midva imava že tretje leto Tefal-ovega in sva super zadovoljna! Letošnjo zimo sva bila sploh pridna in sva pekla kruh vsak tretji dan. kruh sva kupila reci in piši samo dvakrat v 6 mesecih.  user posted image

Poleti ga ne pečeva, ker ga ne jemo veliko, je pač veliko sadja in zelenjave z vrta in nekako kruh ne laufa tako kot pozimi, ta domači kruh, ki ga pečeva, se pa hitro posuši, ker je pač domač in brez raznoraznih ejev in ostalih pi.zda.rij. zato ga raje kupiva.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
22.8.2013 8:59:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kruhomat...
22.8.2013 9:13:45   
Tippi
TEgale mava!

http://www.tefal.com/All+Products/Cooking+
Appliances/Breadmakers/Products/dual-home
-baker/Dual+Home+Baker.htm

Najbolj pomembno je nama, da je dovolj velika posoda, se pravi, da lahko pečeva kilskega. tisti pol kilski je premajhen. Ta ima recimo dve različni posodi, ampak midva vedno samo okroglo uporabljava, ker se nama zdi, da se bolje premeša kot v štirioglati.


Najbolj pomembno pri receptih pa je, da  več kot daš polnozrnate ipd. moke notri, več vode potrebuješ. sploh pri koruzni moki je to pravilo! ko boš nabavila, ti bom z veseljem napisala par receptov.

Z belo moko midva sploh ne pečeva. u bistvu mešava, polnozrnato, rženo, ajdovo, koruzno itd. z nekaj bele, ker lepše vzhaja in ni tako ''''trd''''.

< Sporočilo je popravil Tippi -- 22.8.2013 9:14:44 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kruhomat...
22.8.2013 9:17:58   
Tippi
Metulj nič ni komplicirano. mogoče se ti lahko zgodi, da prvikrat malo zafušašuser posted image , ampak hitro ugotoviš razmerje moke, vode, kvasa itd. ko enkrat zadevo osvojiš je simpl ko pasulj.
midva najraje dava kruh pečt popoldne ali zvečer, da se nama čez noč ohladi, ker ni zdravo jesti toplega kruha, eni pa prisegajo ravno na to, da si naštimajo tajmer in ko se zbudijo imajo sveže pečen kruhek. zato je nekaterim ful pomembno, da majo tajmer. no, saj ga ta tefalov tud ima, ampak ga ne uporabljava.

sicer se mi pa zdi, da so vsi kruhomati danes že zelo dobri. tud cena ne igra nobene vloge, lahko dobiš zelo fajn kruhomat, za mal denarja in če ti dela tri, pet let, je to to! potem kupiš novega.

< Sporočilo je popravil Tippi -- 22.8.2013 9:18:21 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kruhomat...
22.8.2013 9:23:46   
ronja
Uporabljam dva kenwooda, isti model, tak da težko primerjam... meni je fajn, svojega mam že vsaj 10 let in še kar dela. na morju jw mami kupla istega tudi prek kar nekaj leti) in tudi pridno dela - pekla sem vsak dan kruh, včasih še kako testo vmes zamesila,... in tako dela vsako leto 4-5 tednov brez prestanka;) koliko ga ona uporablja, ne vem. Speče torej vsaj kakih35 kruhov, moj pa kakor kiro leto.

Na kaj je treba pazit:
- teflon posode: tu so velike razlike (debelina nanoasa in kvaliteta samega teflona, rajši boljše!)
- kapaciteta posode, jaz za manj kot kilo kruha (torej iz pol kile moke) ne bi kupovala. Manjšega lahko narediš, večjega pa ne. Vseeno je fajn vzet ne prevelikega, ker iz čisto malo moke pa v veliki posodi ne bo dobro zmešal. Vzami za tisto velikost, kot boš največkrat delala. Jaz mam za 1 kilo, torej iz pol kile moke in se lepo zamesi tudi iz 300 g, manj pa že ni več tako lepo - je pa pravokotna posoda.
- kje ima grelno spiralo - če je samo čisto na dnu, niti malo ob strani, lahko da zgoraj ne bo lepo zalečen. Moja je ob dnu na strani in je ok, so se pa pri nekaterih že pritoževali nad tem.
- naj ima program samo za mesenje, to velikokrat rabiš (recimo testo az pico).
- fajn je tudi program samo za peko, če bi rada pekla v njem tudi sladkarije, samo jaz ga ne rabim, ker imam še pečico. moj tega nima, sem mislila, da bo falilo, če ne bo dovolj pečen kruh, venda rima v tem primeru možnost dopeke, tako da ni problem (ne rabim, vedno lepo speče brez tega)
- razni programi za marmelado itd... ne vem, če to kdaj rabiš... jaz še nisem, no, itak nikoli ne delaš samo 1 litra marelade...

NI komplicirano pečt polnozrnatega, isto kot če ga na roke zamesiš. V receptih daš v stroj malo več tekočine, ker lopatka ne more tko fejst mešat kot ti, ko se na kruh nasloniš. Je pa meni to všeč - kruh iz bolj mehkega testa je nekak bolj rahel, vsaj meni.

Gorenje so do zdaj vsi pohvalili, tudi sama imam z njimi pri drugih strojih zelo dobre rezultate. Ko sem sama kupovala kruhomat, ga Gorenje še ni delalo, sicer bi verjetno vzela njihovega. Domača moka iz mlina je fajn, samo pazi, da ti dajo tisto, ki jo natročiš (ker sicer imaš 10 kil narobne oz. 20 kil iste - to se je meni zgodilo;).
Kar se polnozrnatih in drugačnih kruhov tiče, začni z 10-20 dag druge moke in 40-30 dag bele in potem postopoma povečuj delež, da se tvoji prilagodijo okusu, če niso navajeni jest polnozrnatega in da se ti navadiš, koliko je treba v tem primeru kvasa, tekočine... Na splošno je tako, da druge moke rabijo več tekočine in da testo manj vzhaja. če delaš čisto ržen kruh, recimo, rabiš navadno še kako drugo vzhajalno sredstvo - ala kislo testo ali droži. Vse se da naredit, eni kruhi pa bojo vedno bolj nizki, če je čisto polnozrnat, ne bo imel tiste lepe ogromne kapice. Če hočeš kapico, pa mešaš malo bele ali moke za kruh zraven, pa je (moka za kruh je tip 850, kar je kar dobro;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
22.8.2013 9:46:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?