|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
20.9.2005 22:54:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   En kup novih zadev, vsaj za mene
20.9.2005 23:02:23   
BibaJ
1. Približno 8X ali več, kasneje okoli 6x
2. Naš veliko poliva in peremo vsak drugi dan. Prej smo prali ob vikendih.
3. Bodi, majčka (tanka), hlačke in nogavičke.

20 racmank sigurno!
Veliko zadovoljstva in sreče!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   En kup novih zadev, vsaj za mene
20.9.2005 23:10:26   
piščanc
hm, na začetku previjaš pred/po hranjenju, rečmo na tri ure ali večkrat, ene 6-8 krat na dan, lahko pa tudi 4-krat, čisto odvisno od otroka. jaz perem enkrat na teden, samo uporabljam pamperske.
Sicer pa se to kmalu normalizira, da previjaš ene petkrat na dan potem.

dojenčkove cunjice so tako majhne, da komaj napolniš pralni stroj, ponavadi prej zmanjka cunjic, kot pa je poln pralni stroj, in potem pač pereš pol praznega, ko res že nujno rabiš bodije. veliko je odvisno tui od tega, ali poliva ali ne, ali veliko kaka ali ne - to moraš pa pač počakati.

Glede oblačenja pa spet odvisno od dojenčka - naj bi bil oblečen toliko kot mamica + en dolg rokav več. Na začetku je najbolje, da se držiš ustaljene norme dva bodija z dolgimi rokavi in plišaste žabice. Sicer pa novorojenčki v glavnem spijo (v posteljici ali v naročju ) tko da so več al manj skoz tudi pokriti.

upam, da kaj pomaga, pa veselo pričakovanje. nikoli se ne moreš pripraviti popolnomana to kaj te čaka, pusti se presenetiti. novopečeni očka bo pa letal okoli za cunjice, če bo kaj zmanjkalo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
20.9.2005 23:55:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   En kup novih zadev, vsaj za mene
21.9.2005 0:10:41   
Jessy
Prej sem prala le ob vikendih po 3 stroje (1 bel, 1 pisan, 1 črn). Zdaj, ko imava Nejo pa perem bele na 3-4 dni (ogromno plenic), pisane pa na cca 5 dni, črne isto, kot prej. Aja...pa cunje sem ločeno od najinih prala le ta prvič, potem sem pa vse mešala, le mehčalec je vedno sensitive, pa nimamo zaradi tega prav nobenih problemov. Če bi hotela nabrati en stroj otroških cunjic, potem bi rabila dve omari oblačil zanjo.

Jaz imam tetra plenice in ker se široko povijava, ji vsak dan zamenjam obe plenici, po potrebi tudi 2x, če kaj mimo plenice za enkratno uide. Vsega skupaj imam 30 plenic, pa mi jih včasih še premalo hodi. Jih rabim pa pri hranjenju, za pod glavico (v posteljici, ležalniku, vozičku, na kavču). Mah, kar grejo, no!

Jaz jo v teh hladnejših dnevih oblečem v mako majčko in pajacek z dolgimi rokavi (plišast), če pa je malce topleje, kot danes pa v dva dolga rokava (mako majčka in bombažni bodi in hlačke, ali 2 mako majčki pa pajacek brez rokavov...nekaj v tej kombinaciji), ko pa je bilo toplo pa v en dolg bombažni rokav (ali mako majčka ali bodi z dolgimi).
Sicer pa vidiš, če je otroku prehladno, ko ima mrzle rokice. Če mu je prevroče, je pa poten za vratom.


Previjam jo pa čisto po potrebi. Ponoči je ne previjem nikoli, pa tudi če se pokaka (pa nima zaradi tega nikoli vnete ritke).
Čez dan smo prvi mesec porabili cca 7 plenic (3-6 kg), včasih kakšno več, drugič manj. Zdaj, ko imamo večje (4-9 kg )pleničke pa cca 5 na dan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   En kup novih zadev, vsaj za mene
21.9.2005 6:23:10   
CUKRČEK
*previjanje po potrebi....saj se čuti, kdaj je plenica polna(se pa tudi voha )

*jst perem 2x na teden...en stroj pisanih in en stroj belih cunj

*saj boš videla, ali bo malemu vroče ali ga bo zeblo


ne obremenjuj se s tem....boš videla, da ni tako težko in hudo imet otroka in skrbet zanj. Mami že ve, kaj je dobro za njenega otroka , tudi ti boš

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
21.9.2005 9:40:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   En kup novih zadev, vsaj za mene
21.9.2005 10:55:35   
LONA13
-jest dnevno porabim cca 8 plenic (včasih več včasih manj)
-zjutraj ga preoblečem, umijem s kamilicam, potem ga pa zvčer preblečm v pižamco - nslednji dan pa mu oblečem iste cunjice kot prjšnji dan (2x ma oblečene iste, potem dam v pranje. Perem od 1x do dvakrat na teden.En stroj belih in en stroj pisanih.
-jest ga mam oblečenga v bodi z dolgimi rokavi, hlačke, štunfke in copate, potem pa po potrebi še kakšno majčko čez - boš vidla da ni tolk kompliciran kot misliš.

Lp, Lona


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   En kup novih zadev, vsaj za mene
21.9.2005 10:57:53   
špelin@
1. Mojo sem previjala nekje 8-9x na 24 ur. Zdaj nekje 5-6x.
2. Vedno sem prala cunje vseh oseb v našem gospodinjtvu skupaj - sortiram po barvi in temp. pranja. Peremo povprečno vsake 3 dni po en stroj.
3. Za začetek sem prakticirala dvoje dolge rokave + žabice do pasu. Po potrebi copatke, kadar ga nosiš s sabo po stanovanju Pa upam, da ti ne bi treba in bo kepica veliko pridno pančkala

Za racmanke je sušilni stroj skoraj nuja! Si ne predstavljam, kje bi jaz sušila tiste plenice... No, ko se začne ogrevati, je najbrž lažje.

Srečno

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?