|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Češnje in alergija
13.6.2007 0:00:34   
Allia
Mene pa zanima, če je od katere otrok alergičen na češnje ali kakšno sadje in kako to izgleda.Naši 14 mesečnici, sicer dojeni, so se pred 5 dnevi na telesu pojavile pikice kot da bi jo opekla kopriva. Razmišljam, da je to od tega, ker sem dan prej pojedla ogromno češenj.
Danes sem še vedno dobila eno pikico in ker se mi zdi, da se 5 dni že malo preveč vleče, greva jutri k zdravniku, ampak kaj ,ko vedno kadar hočem iti ne dobim nobene pikice. Le te namreč izginejo in se spet pojavijo na kakem drugem mestu.

Ali katero prepozna to stvar?Saj pravim, kot bi jo opekla koprivauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 7:07:58   
Spark
No to se je meni zgodila. Res je da češenj pojem ogromno. Nisem pa prepričana da je res od češenj. Alergijo sem pa jaz fasala.Pred tremi tedni se mi je na nogah pod koleni samo na sprednji strani pojavila alergija. Čisto rdeče, kot bi me kopriva ali pa po depiliranju ali pa opekline po soncu. Bilo je neke čudne oblike. Sem bila pri zdravniku, pa mi je hotela dati neke antibiotike, ker pa sem noseča mi je samo svetovala naj se mažem s Fenistilom. Po enem tednu je začelo popuščati, in počasi izginilo. No potem se je še enkrat v manjši obliki pojavilo. Sedaj se mi pa na tem mestu koža blazno lušči, kot po kakšnih opeklinah. Mene je zdravnica hotela prepričati, da je najverjetneje od sonca. Ampak takrat se nisem nič izpostavljala soncu. Sploh nisem bila nič zunaj. Jaz sem razmišljala, da ni od gela za tuširanje, ker sem v tistem času menjala, ampak mislim, da ni. No potem pa še hrana. Nič novega, edino češnje v nenormalnih količinih, ki pa jih seveda operem. Edino. če so bile kakšne špricane s kakšnim strupom, ki se ni dobro spral.
Sporoči, kaj se z vami dogaja.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 8:08:17   
dana
Pikice so lahko tudi od česa drugega. Saj tvoja punčka najbrž ni samo dojena?

Naš je imel podobne pike po rokah in nogah, pa je rekel pediater da to ni od hrane. Da od hrane bi bil pikast po trebuhu in po pregibih. Menda je to lahko od kakšnih trav (naš je dosti zunaj in se valja po tleh), sonca ipd....

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 8:13:16   
Taja Nagaja
Hojla!

A user posted image ni nič češenj jedla? Glede na to, da je stara 14 mesecev bi jaz najprej pomislila s čim je prišla v kontakt. Najbrž če bi kakšen alergen prehajal iz tvojega mleka bi se to zgodilo že prej. Lahko je kontaktna alergija (prašek, trave, različni pelodi...).
Pojdi do P, opiši situacijo in naj ti da napotnico za alergološko testiranje. Največ pa boš opazila sama. Žal so testiranja precej nenatančna. Lahko poizkusiš tudi z BICOM- om.
Veliko potrpežljivosti in vztrajnosti ti želim.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 14:46:09   
Anonimen
ista zadeva se je moji punci dogajala. en cajt nism bla sploh pozorna in nism delala panike mal sem spremlala kaj je in če se po čem pojedenem dela pa nisem mogla pogruntat ker ni nič novga jedla, praškov al pa česa druzga nsiem menjala. sva ble pr dohtarju so naja poslal na testiranja. nisva šle ker se mi zdi tako malega otroka mučenje da ga celga prešpikajo. k sreč je tut niso mogl testirat dokler je bla flekasta. pol sva šle k homeopatu, dobile ene kuglce nič niso zalegle. čez nekaj časa je zadeva zginla kukr je pršla, sama od sebe. še zdej ne vem kaj je to blo, se je pa vlekl ene 3 mesece

(odgovor članu Taja Nagaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 21:31:10   
eya
Po moje se je zatipkala in ima doma 4 mesečnico. Drugače pa ne znam pomagati, nimamo takih izkušenj.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Češnje in alergija
13.6.2007 23:58:40   
Allia
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Po moje se je zatipkala in ima doma 4 mesečnico. Drugače pa ne znam pomagati, nimamo takih izkušenj.


Ne, ne nisem se zatipkala, ima 14 mesecev.Samo ji nisem nič novega dajala, razen češenj sem se res full najedla.Ne vem, študiram in obnavljam cele jedilnike...pa sprehode...,da ugotovim od česa bi to bilo.K zdravniku nam danes ni uspelo priti, tko da grem jutri.Ampak si pa ne želim, da mi jo celo prepikajo.
A je možno to tudi od zobkov, ker  mislim da ji rastejo trojkice.

Na forumu mi je zdravnica napisala, da lahko preboleva neko virozo, ampak bi mogla imeti še drisko..pa je nima...Tko da res ne vem.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Češnje in alergija
14.6.2007 8:23:31   
mily
Me samo zanima kako vaši otročki (poleg možne alergije) prenašajo češnje? Moja štiri in pol letnica jih je zadnjič jedla (pa niti ne veliko) in drugo jutro ni mogla v vrtec, ker jo je tko zvijalo v trebuhu.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Češnje in alergija
14.6.2007 13:31:32   
Allia
Češnje so na splošno zelo težke.Jaz sem tudi imela kasneje prebavne motnjeuser posted image Me je full trebuh bolel.Baje, da pa sploh ni dobro, če piješ še vodo po vrhu češenjuser posted image

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Češnje in alergija
14.6.2007 19:35:06   
_andreja_
jz sem mojmu kakšen teden nazaj, zmiksala češnje in je nastal redek sok ki ga je spil kar po flaški...reakcij ni bilo nobenih...stari smo pa 7,5 mesecev

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Češnje in alergija
15.6.2007 7:01:46   
Allia
Včeraj sva bili pri zdravniku. Spet je imela malo več pikic.Sklepam, da zaradi tune-Rio mare, ampak zanimivo, da je pojedla le en majhnen košček.Zdravnica mi je rekla, da češnje niso alergene in ne verjame, da bi bilo zaradi češenj, še bolj če jih ni sama jedla;dojenje.Možno pa da so morske ribe,...Skratka. So pa takšne pikice znak alergije (so kot koprivnica in ima jih predvsem po rokah in nogah, čeprav le po eno, dve, tri, ki nato izginejo in se pojavi kje dugje nova).
Ni naju dala na dieto, ker je rekla, da je teh pikic malo, če pa bi se pojavilo naenkrat full pikic, nama je dala sirup in pa it morava spet k zdravniku.Izogibati pa se morava vsem E-jem,pa umetnim barvilom, ker to tudi povzroča alergijo.Je rekla, da četudi prej ni bila alergična npr. na čokolino, lahko postane v momentu in zato se moram takim stvarem izogibat, čez kakšen mesec pa ji spet ponudit in potem gledat kaj bi bilo to kar ji povzroča alergijo.Aja, frucvergi pa so full slabi (ogromno E-jev) in povzročajo alergijo.Sem se spomnila, da sem ji jih dala prejšnji teden, tko da je lahk krivo tudi to.Aja, pa ne smeva vegete in jušne kocke.

Problem je zdaj v tem, da ne vem kaj naj ji ponudim za jest.Čokolino in jogurti s sadjem je bilo edino kar mi je sploh rada jedla, razen kruha in hrenovke.
Noče mi jesti sadja, navadne skute, zelenjavnih juhic oz.juhic nasploh,...s sadjem sem poskusila že vse finte.Res mi poje malo, pa še to bi jedla le skutke.



(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Češnje in alergija
15.6.2007 8:26:59   
Zala01
Češnje in tudi drugo koščičasto sadje je lahko zelo alergeno.Jaz imam zelo močno alergijo na češnje, na marelice malo manj.Pojavi se mi v obliki zelo močnega srbenja v žrelu,ušesih,iz nosu mi močno teče tak serozen izcedek...to traja kar nekaj časa,če bi jedla češnje.Sem se šla tudi testirat,pa so tudi oni ugotovili,da češenj ni priporočljivo,da jem.
Moj fantek teh znakov še ni pokazal,tako da mu češnje zaenkrat mirno dajem.
jaz bi ti priporočala,če res sumiš na češnje,da punčki jih res prenehaš dajet,saj se vsaka alergija največkrat najperj pokaže v kožni obliki,kasneje pa izbruhne z resnejšimi znaki.upam,da sem pomagala,lp j.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Češnje in alergija
15.6.2007 8:46:21   
Tracy
Allia, posuisi ji skuhati kakšen gres ali pa polento, če hočeš čimmanj predelano hrano in brez E-jev. Pa zakuhaj na nehomogeniziranem mleku, al pa kar v vodi. Pa prosena kaša?. Tudi hrenovke imajo pomoje zeloooo veliko umetnih snovi.

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Češnje in alergija
15.6.2007 14:06:59   
Allia
Češnje ji sicer za jest še nisem dala, ampak sem jih jedla jaz in glede na to, da dojim je možno tudi zaradi tega.
Grisa in polente pa ne mara.user posted image na splošno je malo hrane, ki jo poje, pa še to le kakšno žličko.Ne vem pa kje ima vso to energijo, ker je full živahna in tako malo poje.
Mleko ji dajem nehomog. in ne alpskega.
Ja, po moje tudi hrenovke niso ok, ampak mi je vsaj poje od polovičke do 1 hrenovke - kar je kar dosti zanjo.
Danes sem ji naredila PZ špagete z mesnim golažem in je jedla.user posted image

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Češnje in alergija
15.6.2007 14:24:49   
Anonimen
MI imamo alergijo in imamo dieto brez adetivov in vseh konzervansov, drugače pa imamo podobne izkušnje glede pikic. Kaj lahko jemo:

- riž, krompir, proso, ajdo
- puran, piščanec, teletino, postrv,
- začimbe samo sol in sladkor (dodala sem čebulo in česen)
- zelenjava bolje da ne naštevam (brokoli, cvetača, bučke)
- pijača: voda, skuhan nesladkan čaj
- rastlinsko olje, kis
- surovo maslo

Mogoče sem kakšno malenkost pozabila.

Od kruhov je zaenkrat dolenc in krjavelj (sta po deklaraciji brez Ejev). Izogibaj se čokoladnih stvari in preberi deklaracije raznih mazil, šamponov,... je not marsikaj skrito. Po testih mi je doktor priporočal Eucerin kozmetiko. Ga moram povprašati če lahko uporabljamo kremo za sončenje.

Drugače pa še mi ne smemo jajca in se je stanje zelo popravilo. Trenutno če dobi pike ji namažem z Elidelom oziroma jo skopam v hipermarganu.

Potem pa lahko dodajaš nove stvari in takoj vidiš na kaj so reakcije.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 15.6.2007 14:28:25 >

(odgovor članu Allia)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?