|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:06:10   
Jančika_
Počvekajmo malo, kaj naši razgrajači jedo za zajtrk. Pri nas je namreč cela štala zjutraj.

Naš skoraj 14-mesečnik je sicer kar vredu jedec, poje sicer bolj majhen količine, ni pa izbirčen - kar pa ne velja za zajtrk!

To so cele vaje: okoli petih - šestih zjutraj spije kakšna 2 deci mleka, nakar spi še 2-3 ure. Počakam, da postane spet lačen in začne fehtariti za hrano - potem se začne show. Karkoli mu dam, naredi dva grižljaja, potem začne hrano metati po tleh in tuliti.

Seveda je čez eno uro spet lačen, spet tuli - in vajo ponovimo. Še najbolje je, če greva z vozičkom na sprehod, v tem primeru v vozičku požuli pol žemlje.

Poskusila sem z vsem, česar sem se spomnila: dala sem mu kašico, gris, kruh z namazom in brez, sir, sadje (več vrst), jogurte - pa nič. Sekiram se ne, mi gre pa na jetra, ker je očitno lačen, jedel pa ne bi.

In da še napišem, kaj vendarle poje: kisle kumarice! Resno, gospod bi za zajtrk jedel kisle kumarice; ko jiih zagleda, začne mahati kot zmešan in potem z največjim užitkom pohrusta dve ali tri.

Tako je pri nas. Dajte mi še kakšno idejo, s čim naj ga poskusim nahraniti!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:13:54   
Marogica
Jančika, mislim da delaš eno samo napako. Napisala, si da tvoj princ poje 2 grižljaja in nato meče hrano...čez eno uro pa ponovite vajo. Tu je napaka. Tvoj otrok enostavno ni lačen, če je vsako uro. Naš 9-mesečnik je na 3-4 ure, včasih vmes gosti sok ali kakšen keks. Vendar ko je obrok na vrsti, je res lačen in tudi (skoraj)vse poje. Poizkusi mu ne dat 2-3 ure ničesar, razen tekočino, pa boš videla. Bo presenečena

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:28:25   
Jančika_
Saj pravim, da ga pustim, da začne prositi za hrano. Pri vseh drugih obrokih to deluje, včasih ne je tudi 4-5 ur. Samo zjutraj to sploh ne pali. Drugače mu nikoli ne ponujam hrane 2x.

Tako da mislim, da je zjutraj res lačen, samo mu ne paše jest. Pri drugih obrokih si sploh ne zmišljuje, zjutraj pa pripuza v kuhinjo, se mi zaletava med noge, me vleče za hlačnico...jaz pa pojma nimam, kaj bi mu dala, da bi se najedel.

Mogoče bi morala res še malo počakati zjutraj - samo ko se mi obesi za noge in tuli, je kar panika...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:37:50   
india
Jančika, mislim res, da mu ne paše jest. Moje tavelike tudi niso nikoli jedle pred 10 uro zjutraj, zdaj so začele.

Mark pa ponavadi največ poje zjutraj kadar jeva istočasno, najraje ima kar razne mueslije iz moje skelde, uživa ob Vitalisu, ali pa Chrunchijih,...sploh,če so z lešniki.
Kadar pa ima obdobja neješčnosti, mu pa namažem na krekerje kakšne namaze, dam v dnevni na mizo, da seže do njih in to lepo počasi je. Malo po malo jih poje tudi po 10.

Sicer pa poznam podobno kot ti pri kumarcah, mi doživljamo z olivami.
Je pa to dobro,ker kisle kumarice odpirajo tek.

Poskusi mu nastavit kakšno žemljo ali kaj podobnega, da sam doseže, pa bo morda vzel.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:39:25   
Marogica
Jaz dam mojemu ob ca. 6.30 -7.00(odvisno kdaj se zbudi) mlečni obrok, potem pa do ca 11.00 nič, razen kot sem napisala sok ali pa keks ali pa žemljico. Še pa začen jokat, ga poizkusi najprej potolažiti s sokom, čajem...
KAj mu daš zjutraj ob 6 samo mleko ali mlečni obrok?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:40:25   
ZARA
He,he...pri nas je pa ravno obratno..zajtrk kar "poinhalira"...Ko jo grem iskat v sobo, popije 150 -200 mleka, pol pa še čez pol ure kakšna jajca, gres, sendvič s sirom, hrenovke ji gredo sploh v rito, marmelada, jogurt...potem je pa pri vsakem obroku fajt, fajt, fajt! Ampak kar shajamo...
Mogoče pa res počakaj zjutraj malo več časa ?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:49:27   
lex
No naš mali princ tud ne bi jedel zjutraj pol pa na sprehodu tuli kot, da bi ga kdo iz kože dajal. Sem začela razne stvari zraven nosit, da se lahko naje. Zjutraj se namreč še doji (3h-4h enkrat) pol pa do 11h nič ne je. Pa zvečer je treba žličko zalaufat, ker flaše noče.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 20:59:12   
Anonimen
Po moje ga tisto mleko nasiti. Kaj pa če bi mu zjutraj, ko telovadi okoli tebe, kakšen piškot v roke porinila? Ali pa žemljico? Ni treba ne vem koliko pripravljat, ker itak najbrž ne bo jedel. Samo toliko, da se zamoti.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 21:06:27   
polona2
Tudi pri nas je zajtrk katastrofa. No, pa tudi pri drugih obrokih je potrebno večno pregovarjanje in čisto prava animacija . Se mi zdi, da je lačna edinole, ko se zbudi po pop. spancu, takrat pa res poje brez težav . Sicer, za čokolado in podobne zadeve se pa vedno najde prostor v trebuščku. Je pa najbrž edini otrok na svetu, ki ne mara kakava.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 21:14:05   
HuAnita
No, capinka se čez noč doji vsaj še 2x, ampak zjutraj pa pomlati kašico iz mleka in tistih Alnaturinih žit iz DM (sem videla, da jih imaš na pultu).
Pa obvezno moram zraven jest, pa tudi rožicam, fotkam in kužiju damo za poskusit. No, poje pa je cca 1 dcl, kar je zanjo kar veliko.
Poskusi mu dati kakšno jabolko, da bo glodal (podobno kot kumarico). Hja, tudi jaz sem že vse življenje mahnjena na k. kumarice. Če ti povem, da sem od 4. razreda skoraj vsak dan pomlatila kozarec kumaric s kruhom, potem veš, da z Basijem ni nič narobe

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 21:14:53   
HuAnita
za zajtrk sem to pomlatila, bistvo sem pozabila napisati!
Pa poglej, kakšna fan in pametna punca sem!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 22:19:31   
Nia30
polona2 moja ta velika je šele pri 7ih letih začela piti kakav, puding pa je začela jesti nekje pri 3 ali 4 letih      
Drugače pa naš tamali kar naprej nekaj štrajka in je zbirčen 100 na uro. Zjutraj popije flašo mleka, okrog 10ih sadje, ob 13.00 kosilo, ob 16.00 spet !!! sadje in ob 19.00 flaša mleka. Pa bi mu tako rada kak jogurt sfulala pa ni šans, kruh sicer je sam ne tako, da bi bil od tega sit, sadnih sokov ne pije Pa tisto sadje mora bit naribano - kašica, drugače samo par grižljajev in konc

V glavnem, pojma nimam.


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Čudne jedi za zajtrk
19.9.2005 23:08:07   
Jančika_
Zjutraj (pravzaprav še ponoči) dobi le mleko. Imate kar prav punce, verjetno res ni lačen, čeprav mi je čisto neverjetno, da ga to nasiti za 4-5 ur. Predvsem zato, ker ima zadnji gosti obrok ob šestih zvečer, potem pa okoli pol osmih, tik pred spanjem, scuza še eno flašo mleka.

Tole mleko mi je itak uganka. Pred opoldanskim spanjem (ki ga zadnje tri tedne tako rekoč ni več, jao meni) ali pa kar tako ob tej uri pade tudi ena flaša, nujno, sicer je cel živčen. Kljub temu je sposoben eno uro kasneje normalno pojesti kosilo. Torej na dan še vedno spije tri flaše mleka.

Bom mu kar en keks jutri stisnila, pa bomo videli. Ali pa kumarice (jemlje jih meni s krožnika, jaz jih imam tudi rada).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Čudne jedi za zajtrk
20.9.2005 19:47:06   
Jančika_
Evo, poročilo: mleko je dobil ob šestih, ob 10ih svež sok pomaranče (recimo pol deci), potem mu je pa Joe čez eno uro po dolgem fehtanju dal kumarice in malo sveže paprike . Tega je malo pojedel in malo zmetal po tleh. Ob enih je pojedel pol žemlje in to je bilo do treh vse . Ne vem, od kod ima tisti podbradek...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Čudne jedi za zajtrk
21.9.2005 10:31:51   
Maxica
Jah, saj veš, pri nas so itak skoz borbe. On bi pojedel dve žlički, če bi bilo po njegovo, potem se pa kr nekak naveliča sedeti in je konec. Potem je vse še pod prisilo . Midva se zjutraj tudi še fino podojiva, potem mu pa okrog 9h dam fruchtzwerge (ne me napadat, to vsaj hoče pojesti ) ali pa navaden/saden jogurt. To ima pri nas za zajtrk. Potem pa do 12h nič, edin mogoče kakšen sir, na koščke narezan, ja, to pa obožuje. Če vidim, da je jogurta bolj malo pojedel, mu pa dam še sir. Drugače pa tudi pri nas kumarice "rulajo". Sicer ga vsakič znova, ko jo ugrizne, strese od kislosti, ampak jih ima rad. Hehe, ti naši levčki-imajo svoj prav in konec!!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?