|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šempeter pri Gorici
30.3.2005 17:36:07   
Tricia
Pozdravljene!
A na tem forumu res ni nobene mamice, ki bi imela izkušnje s Šempetersko porodnišnico ?????? A sem tle edina Primorka, ki se je odločila, da pa ne gre rodit v Postojno ?
Hvala za kakršnokoli informacijo.
Tricia 34t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Šempeter pri Gorici
30.3.2005 18:45:49   
itta
Pozdravljena!

Par dni nazaj je v Šempetrski porodnišnici rodila moja prijateljica in je bila (še vedno je) zelo zadovoljna.
Porod je vodila babica Metka.

Ravno danes je njena slikca na kateri je slikana s sinčkom Aleksom v Primorskih Novicah :bravo:

lp, itta

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Šempeter pri Gorici
30.3.2005 19:01:16   
Tricia
Vsaj ena!!! :bravo: Upam da nisi edina Itta. Sori če sem tako nestrpna.
Hvala zaenkrat, če pa še kaj izveš, te pa lepo prosim če mi še kaj napišeš.
pa-pa

P.S.Škoda da nimam PN.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Šempeter pri Gorici
31.3.2005 14:07:12   
* Mateja *
jaz sem pri njih rodila pred 5 meseci nedonošenčka. Bila sem kar zadovoljna. Všeč mi je bilo to, ker nas je bilo malo mamic in je vsaka imela svojo sobo, obiske sem imela kadar se mi je zaluštalo, mož je bil tud skozi zraven, sestre so večinoma prijazne. Pri porodu je bilo itak kakih 15 ljudi zraven tak da ne vem kaj naj ti rečem. Zraven je bila babica Renata, ki ni boh ve kaj.Taka blond s kratkimi lasmi. Nič mi ni povedala...več sem pričakovala od nje. Pa tud po izkušnjah mojih kolegic-pomoje kar vem naredijo epiziotomijo. Že dolgo nisem slišala nobene, ki je nebi rezali. JA, pa hrana mi je bila tudi všeč. Zame so edini obum pediatri..KATASTROFA!!!! Vsi po vrsti. Mojga otroka so hmal zašuštrali, pa tud veliko drugih staršev se pritožuje nad pediatrinjo.

Srečno!!!! Ja pa dr. Jelinčič me je sprejel ponoči in je tud ful obupen, Šoštarič je pa uredu.Pa dr. Krkočevo tud ful kritizirajo.

Mateja

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Šempeter pri Gorici
1.4.2005 22:22:29   
tania
Tudi jaz sem pol leta nazaj rodila v Šempetrski porodnišnici. Moram rečt, da nimam pripomb. Bilo nas je malo, oz.ravno toliko da je vsaka imela svojo sobo. Mene so celo vprašali ali hočem bit sama al ne. Obiski so bili non stop. Cel dan je bil kdo pri meni. Fant tudi do 21.00 zvečer, brez problema. No, če ne bi bila sama v sobi, bi verjetno malo bolj pogledala da ne bi motila sosede z mojimi obiski. Hrana kar dobra. V bistvu ti non stop nosijo neki za jest.
Porod je vodila babica Renata, tudi pr nas je bila bolj redko besedna, ampak tudi verjetno zaradi tega, ker je videla da moj fant ful sodeluje zraven(dihanje...). Po porodu pa je bila ful prijazna z nami, smo se prav lepo pogovorili z njo(mislim takrat ko si še v porodnem bloku, cca.uro al dve po porodu). Ker sem pač imela epiziotomijo, so me šivali. In sicer dr.Grgolet. Tako me je zašil, da so se mi šivi po enem tednu vneli. Pa tudi od nekaterih drugih sem slišala isto pesem, ko jih je on šival. Ostali ginekologi pa so mi bili ful dobri. Izkušnje imam skoraj z vsemi, ker sem pač rodila 15 dni po roku, sem vsake dva dni hodila na preglede. Vsakič je bil dežuren drugi. Meni, kot ginekologi so mi bili všeč dr.Šoštarič, dr.Bizjakova, dr.Zavrtanikova. Tudi z dr.Krkočevo mam izkušnje (par pregledov in sprožila mi je porod). Na začetku tudi meni ni bila prav preveč všeč(malo groba), po sproženju poroda pa je bila do mene enkratna. Tudi po porodu pri vsakodnevni viziti. Zgleda res malo groba, ampak se mi zdi ful profesionalna. Sestre so enkratne, še posebno ta mlade.
Ker pa je bilo z mojo punčko vse OK, sva šle po parih dneh domov, tako da z oddelkom pediatrije nimam izkušenj.
Skratka, če bom še kdaj noseča, bom definitivno spet rodila v Šempetrski porodnišnici.
No, zdej sem se pa res malo preveč razpisala, ampak upam, da sem ti kaj pomagala pri tvoji odločitvi.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.
Pozdravček in srečno!!!!!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Šempeter pri Gorici
2.4.2005 10:56:02   
Tricia
Ej, ma kolk ste zlate! Sem že mislila da res ni nobene, ki bi hotla kaj povedat. :bravo::love::bravo:
Tania, neki pa bi te vseeno rada vprašala. A imajo kako reč za lajšanje bolečin? Vem da ni epiduralne, a kaj pa drugo?
Saj vem ,sem smotana, ker bi lohk to vedla, ampak ko je imel Dr.Šoštarič predavanje v materinski šoli, sem (ne nalašč) špricala in pol v drugo skupino nisem več šla. :ups: Do pred kratkim nisem razmišljala o porodu in porodnišnicah, zato se tudi nisem nič pozanimala. Zadnji teden pa vedno bolj mislim na to, saj sem že sredi 34 tedna in se mi rok vse bolj blii...iiiža. :)-
Ecco, pa te bom vprašala še nekaj, že k smo pr debati;
- a prerežejo že kar vsako?
- a ti otroka odnesejo da se mamica lahko odpočije? Moraš jih sama to prosit?
- ker sem slišala dosti pohval za Dr.Šoštariča, me še zanima če se da kako zment da bi dobila ravno njega pri porodu, ali bom pač imela tistega ki bo dežural?

Zaenkrat mislim da je to vse kar me zanima. Če se bom še kaj spomnila te bom pa še kaj positnarila. Saj lahko,a??? Najlepša ti hvala.
Pa lep sončen dan želim tebi in tvoji :duda:
Papa

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Šempeter pri Gorici
2.4.2005 17:56:35   
Miško
Hi

Jaz sem pred pol leta rodila v šempetrski porodnišnici in sem bila prav zadovoljna. Tudi jaz sem oklevala med Postojno in Šempetrom, potem mi je pa 4 dni pred rokom voda odtekla in sem šla kar v Šempeter, ki je veliko bližji. Pri porodu sem imela babico Tjašo in sestro? Urško ter dr. Zavrtanikovo in sem bila zadovoljna z načinom, kako so vodile porod. Zdelo se mi je zelo profesionalno. Malo več bi sicer lahko bile zraven in me naučile pravilno dihati v prvi fazi poroda, saj niso imele drugih porodnic, ampak saj je bil zraven moj najdražji, kar mi je bilo takrat edino pomembno. Potem, ko se naumila, kako dihat, je pa sploh bilo OK.

Po mojem se s točno določenim zdravnikom težko zmeniš, če ga ne osebno poznaš, lahko pa ga poskusiš poklicat in povprašat, več kot ne ne more reči.

In niso več obsedeni z Unicefom,kot so bili pred par leti, sedaj ti otročka ponoči odpeljejo, če vidijo, da ne spi, da se lahko odpočiješ. Se mi zdi, da so ugotovili, da bodo imeli vedno manj porodov, če ne bodo prijazni tudi do mamic.

Pa še to, bila sem prerezana, hmmm..

LPin čim lažji porod

Miško

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Šempeter pri Gorici
2.4.2005 20:37:02   
tania
Ciao Tricia, me veseli, da sem ti lahko nekako pomagala, ker si lahko predstavljam, da kar resno razmišljaš o porodu, ker se ful hitro bliža.
No, mislim, da ti nekaj dajo za lajšanje bolečin, neko tableto mislim da sem dobila. Ne vem kaj je to bilo, ker sem bila takrat kar malo v "transu" in nisem nič spraševala kaj je, samo da je neki blo.
Rodila sem namreč ful hitro, v dveh urah, odkar sem dobila umetne popadke v žilo. Tako, da po pravici povedano, imam malček slabe spomine, kaj se je točno dogajalo.
Jaz sem bila prerezana, ker pač drugače ni šlo. Ampak se mi je kar zdelo da bom, ker je bil to moj prvi porod in kar jaz vem, redko katera prvič ni bila prerezana. Ni pa rečeno, seveda. Ma ne se sekirat, ko te prerežejo sploh nič ne čutiš.
Mojo malo so prvi večer odnesli, ker sem bila jaz ful utrujena in ona tudi. Rekli so mi da jo bodo prinesli za dojenje. Zgleda da je bla res zaspana, ker je spala od 22.00 do 6.00 zjutraj. Potem pa je bila non stop z mano. Če pa želiš, mislim da ti jo lahko odnesejo, da se odpočiješ.
Glede zdravnika pri porodu pa ne vem, moraš pa malo povprašat, če se lahko zmeniš. Če boš rodila čez dan je dr.Šoštarič skoraj vedno tam, vsaj jaz sem ga ful videvala. Ima pa tudi nočna dežurstva.
Če boš imela še kakšna vprašanja pa kar vprašaj, ti bom rade volje odgovorila. Lahko pa mi pišeš tudi na privat, če želiš.
Pozdravček:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Šempeter pri Gorici
2.4.2005 21:01:50   
Tricia
Tania in Miško sem prav vesela, ker ste mi že toliko razložili. Hvala obema.
Želim vama lepo nedeljo. :sloncek::sloncek::sloncek:

p.s. Tania, ja lohk se beremo kej na privat, a nej gre nedela mimo ;)
Pa Pa

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Katera oblika imena je nalepša?
Beckie

Katera oblika imena Erik vam je najlepša?

Erik (69%)

Eric (4%)

Erich (1%)

Ta ime mi ni všeč (26%)


Število vseh glasov: 582

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!