|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Široko povijanje
29.5.2008 10:31:41   
GoYa
Ali ve vaše dvojčke povijate široko?

Nam so ob odpustu iz P rekli, naj oba povijamo široko. Punčka je bila ob rojstvu težka 2420g in ima oba kolka 1a, fantek pa 3280g in tudi oba kolka 1a. Pa mi reče pediatrinja ob odpustu, naj punčko široko povijam, ker je še tako mičkena. Pa če že bom punčko, naj tudi fantka, čeprav ima v redu kolke user posted image user posted image user posted image .
Ampak v tej vročini se mi zdi to prej mučenje. Naslednji UZ kolkov je pa šele sredi avgusta. Naj ju celo poletje v največji vročini široko povijamuser posted image ?

Včeraj sem govorila s prijateljico, ki ima tudi dvojčka. In so ji rekli, da ne rabi široko povijat, pa sta njena dva dosti manjša in še eden ima kolke 1b. Sta pa nedonošenčka, moja dva pa sta se rodila pri polnih 38 tednih. Njej so rekli, da je široko povijanje za nedonošenčka prej matranje kot kaj drugega.  Aja, je pa ona rodila v LJ, jaz pa v PO. Vidim, da so različne prakse po porodnišnicah.

Kakšne pa imate ve izkušnje s širokim povijanjem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 10:59:12   
kristinaj
nisem mati dvojčkov, ne trojčkov.... naša je imela 3910g ob rojstvu, kolke tudi 1a in nismo imeli širokega povijanja......

jaz bi tamalo, če so ti tako rekli, mogoče le čez noč široko povila, če ne se bo revica skuhala .....

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 11:07:10   
siskamiska
Pri nas sta bila težka ob rojstvu 1660 in 2105g in sta imela oba kolke 1A. Ni bilo treba širokega povijanja. Rodila sem v LJ. Mogoče pokliči svojo pediatrinjo in jo vprašaj. Jaz osebno jih pri kolkih 1A nebi povijala široko.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 11:31:17   
emaa
Moja dva sta imela tudi kolke 1a, nisem povijala široko, meni je P rekla v porodnišnici LJ, da lahko če so kolki v redu naredim s tem več škode kot koristi, v vsakem primeru bi široko povijala, če bi res bilo kaj hudo narobe, ker ne vidim smisla v tem.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 17:10:59   
bskrle
Jaz tretje nisem povijala, prvi dve pa sem. No in potem so kolki iz 1a prišli na 1b v treh mesecih. Pol sem pa povijala.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 21:49:59   
lelaval
Jaz sem vse 3 na široko povijala le ponoči, ker se mi je zdelo ob izvidu 1A malo mučenje dojenčka, da je 24 ur široko povit. Obe punci sta rojeni pred poletjem in sta mi babici pri obeh rekli, da je vredu, če široko povijem le ponoči, ker čez dan je tudi otroćkom prevroče. Naslednji Uz pa je bil isti, kot ob odhodu iz P.
Če pa bi bil izvid ob odhodu iz P drugačen, pa bi široko povijala vseskozi. Tako, da delaš prav.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Široko povijanje
29.5.2008 22:08:03   
mogant
Pri nas sta dva imela 1a in eden 1b, težki so bili pa malo čez 2 kg, ko smo prišli domov. Ob odpustu iz p so nam rekli naj damo samo povijalno plenico, potem sem pa vseeno tri tedne široko povijala z vmesno tetra pleničko, ker mi je tako pokazala patronažna.
Ko pa smo prišli prvič k naši pediatrinji je rekla, naj kar takoj nehamo s tem, ker, da je za nedonošenčke pomembnejša motorika kot pa sami kolki (razen, če bi bili problematični) in široko povijanje seveda zavira motoriko. Na kontroli čez tri mesece je bilo pa tudi vse ok.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Široko povijanje
2.6.2008 14:20:31   
Vilma
Goya živjo user posted image
Ma Postojna je res smotana user posted image
Julija je imela ob rojstvu en kolk 1b, drugega pa ok, 1a.
Ko smo bili na prvem prgledu je zdravnica rekla, da se stanje izboljšuje, ampak dan naj še vedno široko povijam. In da mi bo sestra pokazala. Una pa mi je "Pokazala" tako, da mi je stlačila dve plenici za široko povijanje user posted image user posted image user posted image  Sem skor v nezavest padla in vprašala zdravnico, če resno mislijo? Zakaj po 6 tednih z dvema, če sem od rojstva povijala z eno?! Stanje pa se kao izboljšuje.
Skratka hočem ti povedat to, da so prakse res različne. V Ljubljani pri kolkih 1b ni treba široko povijat, v Postojni pa naj bi z dvema?! Japajade!!!
Jaz Julijo povijam čez dan samo s povijalko, ponoči pa z enojno plenico. Ko bo fajn vroče, pa čez dan tudi povijalke ne bom več uporabljala.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Široko povijanje
6.6.2008 17:25:37   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Moja dva sta imela tudi kolke 1a, nisem povijala široko, meni je P rekla v porodnišnici LJ, da lahko če so kolki v redu naredim s tem več škode kot koristi, v vsakem primeru bi široko povijala, če bi res bilo kaj hudo narobe, ker ne vidim smisla v tem.


meni čisto isto rekla pediatrinja

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Široko povijanje
7.6.2008 11:03:17   
ttz
moja deklica je imela ob odpustu malo pod 2 kg, kolke 1a, deček pa 2,4kg in 1a, 1b kolke, pa ni bilo treba široko povijat nobenega. rodila sem v ljubljani. na prvi (in edini) kontroli v šempetru pa so mi rekli, da je stanje nespremenjeno, a vseeno ni potreba široko povijat, pa tudi pediatrinja se je strinjala. izgleda, da je praksa od ustanove do ustanove drugačna.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?