|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Športni program - Zlati sonček
17.8.2009 19:20:46   
uwaga
Športni program Zlati sonček je program namenjen otrokom 1., 2., in 3.razreda OŠ.
Otroci opravljajo različne športne dejavnosti: vaje z žogo, pohodi, plavanje, smučanje, vožnja s kolesom...
Ob koncu leta prejmejo medaljo ali diplomo.
Zanima pa me naslednje: v letaku o tem programu piše, da gre predvsem za igro, kjer je pomembnejša udeležba od storilnosti. Da otrok prejme medaljo ali diplomo za sodelovanje.
Kakšni so kriteriji, kdaj otrok prejme medaljo in kdaj diplomo?
Ali je program prostovoljen ali obvezen del učnega načrta?
Kaj pa v primeru, da otrok ne uspe doseči cilja, oz. ne opravi naloge ( recimo se ne nauči smučati, ali voztit kolesa brez pomožnih koleščkov)?

Prosim za informacije, izkušnje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
17.8.2009 19:39:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Športni program - Zlati sonček
17.8.2009 20:26:29   
uwaga
zimska hvala!

Kako pa postopate, če ima otrok zdravstvene težave, zaradi katerih ne uspe opraviti kakšne naloge?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Športni program - Zlati sonček
17.8.2009 23:37:46   
Gina
V nekaterih razredih lahko dela nadomestne naloge, lahko pa dela naloge tudi za leto nazaj, če jih lani ni uspel vseh opraviti.

Me smo se ravno letos pogovarjale, da Zlati sonček v bistvu ne spodbuja veselja do športa toliko, kot krepi  tekmovalnost in da nam ni več tako zelo všeč. Kriteriji so v bistvu precej strogi, npr. naredi preval, pa se z eno roko pri vstajanju dotakne blazine in se mu naloga ne prizna. Če se dosledno držiš vseh pravil, več kot četrt otrok zanesljivo ne opravi zlatega sončka. Raje tretjina. Sicer je res, da vsi otroci dobijo vsaj nekaj, ampak je razlika, ali dobi prav medaljo, ali listek, diplomo, so eni žalostni.
Potem so še problemi organizatorja na koncu šolskega leta.... lani recimo za drugi razred kar naenkrat ni bilo medalj, ampak samo plakete (jim je očitno materiala zmanjkalo), letos so pa drugarčki medalje spet imeli....

Zdravstvene težave niso opravičilo za organizatorje zlatega sončka - pač dobi samo diplomo. Po pravici povedano meni zlati sonček ni več tako všeč, kot mi je bil nekdaj. Pa ga izvajamo že ogromno let. Razen...razen seveda, če znaš malce čez prste pogledat.... ampak potem ti bodo pa rekli, da to ni fer do ostalih otrok. Pa si v dilemi, a ne. Zakaj bi moral bit v dilemi, zakaj so že pravila tolk stroga, da gre za tekmovanje, ne pa za razvijanje veselja do športa?

Aja, pozabila sem povedat, da so v nekatrih razredih naloge take, da jih težko uresničiš. Recimo za 1.razred imaš rolanje ali drsanje in smučanje ali vožnja s kolesom- ne vem natančno, lahko sem zamešala alternative, ampak te štiri variante so. Ali lahko zagotovite vsaj dve izmed dejavnosti? Poleg vsega je še plavanje v 1. razredu pri zlatem sončku. Če ne splava, ne dobi zlatega sončka in vendar ti je jasno, da ne splavajo nikdar vsi, še celo ob profesionalnih učiteljih ne. Če ste ljubljanska šola še gre zagotovit plavalni tečaj, ker je plavanje vključeno v 1. razred zaradi agencije za šport in mola, če pa si izven lj. pa imate morda plavalni tečaj planiran šele kasneje, potem imeš še s to nalogo problem.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Športni program - Zlati sonček
18.8.2009 6:55:35   
Splišni
Jaz mislim, d ače je učiteljica pametna, lepo vsi dobijo medalje. Saj to je v bistvu smisel tega. Da se otrok potrudi. V okviru svojih zmožnosti, saj ni to svetovno prvenstvo.

Je pa res, da vse niso pametne, ker poznam enega bogega fantka, ki zaradi zdravstvenih težav edini v razredu ni dobil medalje. No, edini v vrtčevski skupini, ker to se izvaja tudi že v vrtcu. Že itak je otrok prizadet zaradi telesnih nedanosti in zato goovo manj samozavesten, mamica se terudi na vse načine, da ga to ne bi preveč prizadelo, potem pa takole! Ma to ne moreš verjet, da je lahko katera odrasla oseba tako omejena. In še vzgojiteljica povrhu!

< Sporočilo je popravil Splišni -- 18.8.2009 6:56:09 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Športni program - Zlati sonček
18.8.2009 11:23:13   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz mislim, d ače je učiteljica pametna, lepo vsi dobijo medalje. Saj to je v bistvu smisel tega. Da se otrok potrudi. V okviru svojih zmožnosti, saj ni to svetovno prvenstvo.


Jaz se s tem absolutno strinjam, ampak če pri tem imaš več ovir:

- ponavadi delaš še s kakšno učiteljico športne vzgoje, kjer lahko nabašeš na tako ali tako (če je normalna, te reči gleda tako kot ti in jaz, če pa ni, ti pa zagreni lajf, ker se obeša na malenkosti, ki jih otrok ne izvaja popolnoma pravilno, zaradi katerih otrok ne more dobit zlatega sončka, če se razredničarka zraven na trepalnice postavi)

- sprašuješ se kot učitelj, ali je fer pogledat skozi prste, če na sosednji šoli otrok ki naredi lepše in boljše izbrano vajo za to isto vajo ni dobil medalje oz. obratno, zakaj mu ne bi pogledal skozi prste, ko se tako zelo trudi, če pa na sosednji šoli za pol manj natančno izvedbo dobi potrdilo, da je vajo pravilno izvedel

- ena ogromna ovira je plavanje, ki ga izvajajo vsaj v Lj. zunanji izvajalci, tako da oni dajo žig, da je otrok nekaj opravil. In če ni preplaval globokega bazena s toliko metri kot tam piše, pač ni preplaval, avtomatično ne dobi zlatega sončka, učitelj ne more sam dati podpisa, zamudnike peljemo nazaj v tivoli na testiranje

Hočem reči,d a ima zlati sonček ovire in naloge niso ravno primerno zastavljene. Malo bi jih bilo treba prilagodit, spremenit, posodobit, pa bi bil zlati sonček krasna športna značka.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Športni program - Zlati sonček
20.8.2009 21:21:43   
Teni_
Naši so to imeli v vrtcu. Tisti, ki začnejo  septembra hodit v šolo so dobili medalje, ostali pa diplomo. V bistvu so imeli vse bolj skozi igro, ne toliko tekmovalno. Bolj važno je bilo, da se je otrok podrugil - trudili so se pa normalno vsi. Pri njih je bilo bolj vodenje žoge, vožnja s skirojem....

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Športni program - Zlati sonček
21.8.2009 9:22:27   
mala zirafa
Malo pretiravajo s to strogostjo.Moja je kolo sama zvozila pri 4, plavat se je letos naučila sama od sebe(5), za rolerje pa nas je na smrt strah, da bi jo posadili nanje, ker je kar nerodna.Vsaj za zdaj ne.

Prav bi blo da se starši športno ukvarjajo z otroki in cilje dosežejo.Ali pa jih vsaj nekako pripravijo na te preizkuse znanja.Bi bilo manj zasmehovanja, razočaranj...
Pri nas ne mine sprehod brez skiroja ali kolesa.Tako da vam svetujem predhodne priprave.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Carski rez
loko77

Če bi imeli 2 CR-ja in bi vedeli, da bo moral biti tudi v 3-je, bi se odločili za nosečnost?

da (78%)

ne (22%)


Število vseh glasov: 333

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!