|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Štetje
14.5.2007 10:21:44   
Tiamo
punce na dan z izkušnjami, potrebujem kak nasvet za učenje štetja, zdaj je začela šteti in vrstni red je takle 3,4,5,6,7,1,2...

Če imate kak predlog, kako učiti preko igre štetja in z domačimi pripomočki (ne kupljene knjige itd) s predlogi na plan.

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Štetje
14.5.2007 11:25:59   
mamuška
Pišuka, pri nas štet nikol nismo učiliuser posted image , enega lepega dne je prinesel "ena da, tji, stiji", nimam pojma, od kod. Ampak jaz bi poskusila z nečim, kar vidi- fižolčki, bonbončki, jabolka. Eno jabolko, dve jabolki, tri jabolka, da si zraven predstavlja, kaj tiste besede sploh pomenijo. Odvisno je tudi, koliko je star otrok, ki naj bi se naučil šteti. Pri 3-4 letniki je čisto normalno, da jim številke ne pomenijo nič in ne povežejo besede pet s pomenom, ki ga mi razumemo kot 5 - in tudi treba jim še ni. Pri nas je že gonja za črkami in številkami od 2,5 let naprej in je le obratno: moramo skrivat stavnice in kocke s črkami in številkami, sicer bi samo v tem visel in čepel.  Če je torej res treba naučit štet, poskusi na tak otipljiv način. Če pa še ne gre za 6 ali 7-letnika, pusti času čas, samo popravi vrstni red številk, kadar sama začne narobe štet. 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Štetje
14.5.2007 11:30:51   
honey
Tia74, se ti ne zdi, da je še malo premajhna za orgn učenje? No, naš je star 25 mes. in sicer že šteje 1,2,3,4,5,.., 8,... 12, ampak se samo nasmejim in mu pač povem še tiste vmesne številke. Nikoli pa ga ne silim v to, da bi se moral prav učiti šteti. Npr. gremo na sprehod in vidi krave, pa ga vprašam, koliko je krav? Če je ena ali dve, pove pravilno, če jih je več, pa kakor kdaj - enkrat reče 4, drugič 10, čisto odvisno. Se mi zdi, da pri 2 letih od otroka še ne moreš pričakovat, da ti bo znal šteti pravilno.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Štetje
14.5.2007 14:34:58   
bini
joj, sorry ampak to je pa čist prezgodaj... pa dejmo nehat forsirat te otroke..
naša je sicer že znala pri 2eh letih približno točno štet do 10 - včasih ja, včasih ne... zdaj že zna, ampak to je po moje pobrala iz pesmic in igric... ker učil je sigurno ni nihče... ne se pa s tem zdej obremenjavat, ker pač eni pa že znajo...
in potem se dogaja, da so v 1. razredu OŠ otroci, ki še ne znajo brat tisti, ki rabijo dodatno pomoč user posted image .. ja, valda, ker večina staršev se doma blazno trudi, da jih že skoraj poštevanko naučijo ... adijo pamet user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Štetje
14.5.2007 15:41:52   
Tiamo
Joj, tole s štetjem sem čist falila, hvala za odgovore, ja je še premajhna za štetje, sem prebrala v članku http://www.mama.si/?menu=D008. sej zato pa je RR, da vprašamo, a ne? hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Štetje
15.5.2007 21:00:49   
viv_
Ja naša se je naučila štet tko "usput". Ko sta šli z babico iz vrtca čez avtobusno sta šteli avtobuse. Pol je pa začela štet. Pa človek ne jezi se, pa eno igrico z opicami mamo. Uglavnem stalno neki šteje. Zdaj ji rata tam do 30.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Štetje
16.5.2007 7:49:39   
AKŠ
naša je stara 19 mesecev in je začela sama štet....samo kako - user posted image user posted image user posted image

pri nas se namreč šteje takole:

ena (1), tli (3), osem (8), sest (6), sest (6)

_____________________________

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Štetje
17.5.2007 22:01:37   
jerebica
moj sin se je sicer že pri dveh letih naučil štet in sicer vedno sva štela koliko stopničk še pa sva doma. Ampak to je bila zgolj igra. Jaz se bolj nagiba m k temu , da moramo naše otročke dokler ne gredo v šolo učit druge stvari, npr. ljubezni, odnosa, spoštovanja, obnašanja,... brati,pisati, štet se tako ali tako vsi naučijo eni prej drugi kasneje, mislim da to ni tako pomembno.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Štetje
18.5.2007 5:35:12   
Anonimen
Pri nas je bilo tako, da smo nekako na prstke začeli... GLede na to da je ob temi črke in številke naš fant kazal neverjetno zanimanje (beri oči kot bilijar krogle, usta odprta,...) smo se o tem pač dosti pogovarjali in se igrali, tako s številkami kot črkami. Kot da imajo neko posebno magijo zanj. In hitro se je naučil šteti. Potem smo še gledali številke na hišah na poti v vrtec in na gondolah in se je začelo do sto. Pri treh letih je znal šteti do sto, brez napake. Ampak nobenega prisiljevanja in forsiranja, da ne bo pomote. Vse skozi igro, pogovore in tako.

(odgovor članu jerebica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Štetje
20.5.2007 12:17:47   
dory
Mi se stetja nikol nismo ucil namenoma...zmer tko spotoma...pa mu rada tam do ene 15 lepo, naprej pa kukr se mu urajma...ma se cajt :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Štetje
24.5.2007 8:59:42   
Pi-kica 1
Da bi namerno ta ko majhnega otroka učila štetja, pa res nima nobenega smisla. Saj otrok se nauči pravilno ponavljati za tabo, če mu je to v interesu, a zanj so to le besede, kot vsake druge, zagotovo pa to ne pomeni, da je osvojil pojem število.
Otrok se nauči mamtematičnih predstav skozi igro. Pri nas gre tako, da mimogrede preštejemo avtomobilčke, posodice v peskovniku, povemo, kakšne barve so, katere so večje, manjše... Karkoli nam pač pride na pot in pod roke

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?