|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še vedno ni shodil
10.4.2007 13:58:17   
živa
Hoj!

Naš mali bo proti koncu aprila star 15 mesecev in še ne hodi sam niti ne stoji. Že dolgo vstaja ob opori in hodi ob njej. Načeloma hodi tudi, ko ga držimo samo za eno roko, če ima v drugi roki kak predmet. Nogice, predvsem eno, pa obrača navzven.

Ga je sicer povsod polno, ker se plazi kot za stavo, po kolenih mi prešiba tudi celo dvorišče - tlakovci, makadam ali trava, nič ga ne moti user posted image

Sem vprašala pediatrinjo na med.over.net, do kdaj naj bi otroci shodili, pa me je potolažila, da je povsem normalno, če shodijo do 18. meseca. Pa tudi sicer me še ne skrbi preveč, saj sem sama shodila šele pri 15 mesecih.

Vseeno pa mi, prosim, povejte, če so vaši otroci pozno shodili, kdaj se je to zgodilo, kako ste jih spodbujali (če ste sploh jih) in kako hitro so bili potem dejansko toliko stabilni, da ste lahko šli na kak krajši sprehod brez vozička in padcev.

Lp,

živa 

P.S.: Jaz se šalim, da bo gotovo shodil na jadranju, kjer se vse ziba user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 14:00:22   
Anonimen
Filip je shodil ravno s 15 meseci. Nisem ga hotela nič priganjat in vzpodbujat, saj je bil aktiven in hiter v plezanju, hodil je ob opori, z eno rokico...le spustiti se ni upal user posted image . Ko se je sam enkrat odločil, ga nismo več mogli ustaviti user posted image .


(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 14:04:05   
fricka
a je shodila s petnajstimi meseci. Ji je pa zelo koristil voziček za punčke, saj se je s porivanjem le tega opogumila in shodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 14:25:09   
barbara b
Moj je shodil s polnimi 15 meseci. Se sploh nisem sekirala. Imam pametnega fanta, ki se je raje nosil kot hodil. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 14:36:09   
živa
No, naš se pa še nosit noče user posted image . On bi samo po kolenih šibal. To ima menda po meni user posted image .

Kdaj lahko torej upam na kak krajši sprehod, koliko časa po tem, ko bo shodil?

Lp,

živa

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 14:51:05   
Anonimen
naša je že pri 9-mesecih šibala ob opori že po celi sobi in stanovanju, potem se je naučila plaziti in se ni vstala ali hodila niti s pomočjo rok do 15. meseca...samo, da si jo poskušal dvigniti na noge in z njo hoditi se je vsedla na tla in trmarila...nato praktično shodila potem pri petnajstih mesecih iz enega v drug dan...ni ne padala, se ne spotikala... je zgledalo kot da bi hodila že najmanj 3 mesece...

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 15:06:53   
Anonimen
Otrok shodi, ko je sam pripravljen.Tako fizično kot psihično.
Od tega da shodijo pri 10 mes.pa do 18 mes.naj bi bilo vse normalno. Po tem času pa bi ti priporočala obisk pediatra.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 15:38:15   
Nika v službi
Ja, res je, brez panike do 18. meseca. Mi smo bili hipetonični, hodili smo v RA in shodili pri 13. mesecih. Šele pri 9. mesecih se je sama usedla, plaziti se je začela pri 10. mesecih, potem preskočila fazo hoje ob opori ter shodila praktično v enem dnevu pri 13. mesecih.
Od takrat hodi veliko in je zelo stabilna.

Glede zvračanja nogice pa se vseeno posvetuj s P ali pa prosi za napotnico v RA, če te (ne)hoja preveč skrbi. Nam so obiski RA zelo koristili....

Sicer pa uživaj, dokler še niste povsem mobilni.... Potem nimaš sekunde miru!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 20:23:45   
Jančika_
Z našim taprvim je bilo po besedah pediatrinje razvojno popolnoma vse vredu, imel pa je čisto svoj tempo in način.

Na trebuh se je prvič obrnil pri 9 mesecih; pri 10 mesecih je začel puzati po riti - plazil in kobacal ni nikoli; sam se je usedel pri 14 mesecih; na noge se je začel postavljati pri enem letu, še malo čez; shodil pa je pri 16 mesecih in enem tednu. Ko je shodil, je hodil - nič ga ni metalo in zanašalo. Dva meseca kasneje pa je že sam šel po stopnicah dol in gor v tretje nadstropje (držal se je za ograjo).

Moj mož pravi, da je mali take sorte, da ničesar noče narediti, dokler ni prepričan, da bo  to naredil 100%. Bo že res mendauser posted image .

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 20:38:54   
Blejka26
nič se ne boj še prehitro ga boš imela povsod.Moja je shodila 2dni pred 13ih mesecih.Sedaj jo imam pa že povsod.Ima še čas tko da se ne obremenjuj-kar naenkrat bo šel mimo tebe...

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 20:56:01   
bajsek
Čao!

Če še ni shodil res ni nič hudega (ma še čas). Glede obračanja stopala navzven, pa se posvetuj s pediatrinjo oziroma kako fizioterapevtko. Od sestrične ta mala je tako obračala nogice in je hodila potem na fizioterapijo pa se je uštimalo.
NAPOTNICO PA JI JE DAla seveda pediatrinja.
no veliko sreče pri hoji!

lp

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 21:18:12   
lelaval
Najstarejša je shodila pr 13,5 mesecih in še nekaj časa potrebovala, da je bila hoja stabilna, sin pri 9,5 mesecih, najmlajša pa malo pred 15.  mesecem- sem hodila z njo v RA, ker  pri 9. mesecih ni ne sedela, niti se prekotalila s trebuščka na hrbet in obratno.


a je shodila s petnajstimi meseci. Ji je pa zelo koristil voziček za punčke, saj se je s porivanjem le tega opogumila in shodila.

Tudi naši najmlajši je voziček še kako prav prišel, pri učenju hoje - ampak, ko otok sam to želi - ne ga silit nič.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še vedno ni shodil
10.4.2007 23:36:20   
sasa
hoj živa,
si dobila že kup odgovorov, da ni panike do 18 meseca, naj jaz dodam še tole glede sprehoda. sploh ker me po današnjem pošteno boli vrat. tko nekak je: naša je shodila pri 15 in teden kasneje že dirjala naokoli. danes, ko ma 21 mesecev, pa težko rečem, kateri scenarij je boljši: to, da pride dan, ko se ji ne da in hoče čič, čič, kar pomeni seveda meni za vratom ali tisti drugi, ko hodi naokoli po čisto svojem scenariju in smer, kamor najprej pokaže z roko in se istočasno dere TJAAAA, potem pa že šiba, praviloma pomeni diametralno nasprotno tej kamor sva namenjeni.

tko da včasih se mi toži po času, ko je ležala in spala v vozičku.

sa

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še vedno ni shodil
11.4.2007 1:40:55   
Anonimen
Jan je shodil s 14-imi meseci, Robert pa s 13-imi meseci. S tem "shodil" mislil popolnoma samostojno hojo. Vse tisto prej (plazenje, hoja ob opori itd.) pa cca. mesec do dva prej.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: še vedno ni shodil
11.4.2007 6:34:42   
luka jan
Luka je shodil dva dni pred svojim 1. rojstnim dnevom, pa ga ni nihče nič preganjal da mora hodit. Njemu je bilo pač fino, da se je spustil iz enega do drugega dela kotne sedežne garniture. Kar naenkrat pa se je spustil še po dnevni sobi. Stabilen je bil že takoj, neroden pa je še danes, tako da ga velikokrat vrže, pa tudi hiter je ko user posted image .
Po moje je čist vseen kdaj shodi, od kolegice mala je shodla pri 16. mesecih, ampak ko je shodla je bla tolk stabilna, nič ni padala, da nisem mogla verjet. Ko se bo vašemu zluštalo samostojnosti bo kar naenkrat začel šibat, boš vidla. No ja, pol se šele začne pestro obdobje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še vedno ni shodil
11.4.2007 18:28:41   
karin412
Jaz bi dodala samo poganjalec in ne voziček za punčke. Poganjalec ima zadaj naslon, za katerega se otrok drži in se voziček oz. poganjalec ne prevrne. Kasneje odstraniš tisti naslon in je poganjalec, da se gor sam vsede.
Naša ga je imela zelo rada in se ni spustila dosti časa, pa tudi opazila sem, da hodi lepo po celih stopalih ne po prstih. Pri skoraj 14. mesecih je shodila (s tem da se je plazila že pri 7 in pol in smo mislili, da bo shodila dokaj hitro, pa ni).

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: še vedno ni shodil
11.4.2007 18:48:39   
Strawberrie Cherrie
Pusti mu čas user posted image , saj bo.
Če otroci ne naredijo vse do nekega roka, ne rabimo peljat neke panike...

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: še vedno ni shodil
11.4.2007 21:21:04   
Jančika_
Mi smo voziček za punčke spredaj pošteno obtežili s tistimi utežmi, ki se pritrdijo okoli zapestij in gležnjev; brez tega se res preveč prevrača.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: še vedno ni shodil
29.4.2007 17:18:15   
MAJDA22
Pozdravljena!

Moj prvi sin je shodil s 9 meseci, drugi pa s 14 meseci.
Tako mislim, da ni panike zakaj ne shodi tako hitro.
Mislim, da vsak otrok rabi svoj čas in ko bo ta njegov čas prišel bo shodil.

LP!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: še vedno ni shodil
29.4.2007 20:18:51   
kepa*
Naš je tudi shodil pri 15,5 mesecih. Nič ga nisem silila, vse je delal samodejno. Hodila sva na fizioterapijo, tko preventivno zaradi težav ob rojstvu. Nikoli ga nisva ničesar silila je pa ful hitro plazil in hodil ob opori. Ko je shodil, pa se niti malo ni zaletaval, se prevračal, bil je zelo stabilen. Zelo hitro je hodil po stopnicah gor in dol ... In pravim, da je veliko bolj stabilen odv mene, ki sem prvorazredna neroda.user posted image

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu MAJDA22)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: še vedno ni shodil
30.4.2007 12:30:48   
muška
Moj ta mali je shodil s 16,5 meseci. Ampak pri njemu je bilo najbolj zanimivo, da sploh ni hotel hodit, tudi ob opori ne. če se je že postavil nekak na noge, je samo stal, naredil par korakov in nazaj na rit in vse 4. Redko redko, mi je uspelo, da sem ga držala za roke in je hodil , večinoma je sam rito nastavil in noge gor in konec user posted image  . Joj to smo se mu presmejali user posted image

No, potem pa se je en dan, kar na vsem lepem postavil na noge in se spustil. user posted image user posted image user posted image  in začel hodit.res je, da mu je bila dolgo še prioriteta hoja po vseh 4, ampak zdaj je pa že pravi divjakec user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: še vedno ni shodil
8.8.2012 12:29:31   
Kamara
Tudi naš bo zdaj zdaj star 16. m. in ravno tako še ne hodi. Le če se drži kakšne opore ali pa če ga kdo drži za rokico. Ravnotako eno stopalce obrača malo navzven.

Sem hotla reči samo ... Hvala vsem za odgovore in nasvete, le žal mi je da nisem tega foruma našla prej, ta teden sem šla namreč k pediatrinji samo po neko potrdilo in nisem niti pomislila, da bi jo vprašala v zvezi z obražanjem nogice :(

No, kakorkoli, vem pa vsaj, da ni treba takoj panike zagnat :)

Tak da ... hvala vsem!

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: še vedno ni shodil
8.8.2012 14:41:44   
hedviga
Kamara, vidiš da je ta forum cela zakladnica izkušenj user posted image  

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Kamara)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: še vedno ni shodil
8.8.2012 20:34:07   
Urska09
Kamara, naša ni imela nobenih problemov s stopali, pa je vseeno shodila pri 17,5 mesecih. Je pač malce bolj štorast otrok (groba motorika), za povrh pa še strašen ziheraš. Komot bi shodila vsaj 1 mesec prej (smo jo stestirali z vrvico - jaz sem držala za en konec, ona za drugega, pa je šla, pri čemer vrvica ni bila napetauser posted image ), pa ni, ker ni bila sigurna vase. Ko pa je shodila, ni niti enkrat padla in že prvo uro prehodila celo etažo hiše. V šubu!
Je pa res groba motorika zaostajala: vsedla se je prvič pri 9,5 mesecih, vstala pa pri 12 mes. Še danes je bolj štorasta, kar se vidi pri teku, skakanju, plezanju itd. Je pa zato na drugih področjih bolj napredna.

(odgovor članu Kamara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: še vedno ni shodil
8.8.2012 23:09:02   
soncica01
Naša je shodila ko je bila stara skoraj 13 mesecev. Je pa res, da smo hodili na fizioterapijo z njo, kjer so nas učili kako spodbujati otroka da sam pravilno shodi, ker otrok shodi takrat ko je za to pripravljen. To je isto kot tista varianta ko dajete otroka sedet, da bo ja cimprej sedel, pa sam sploh ni sposoben. Moje mnenje - otrok naj bo čimveč na tleh, naj plazi, ko pa vidiš, da hoče sam vstati, mu pomagaš tako, da mu samo stopalo zravnaš in potem sam avtomatsko vstane (tako so nas učili na fizioterapiji), potem pa mu daš možnost, da se sam premika recimo ob postelji in na koncu se je naša odločila, da se je sama pustila stran od postelje in naredila par korakov da se je primla za omaro ali pa je prišla k meni v naročje. Res, čisto sama je shodila in jo tudi nismo držali gor za rokice, kaj pa vem, tako so nam svetovali na fizioterapiji in tega smo se pač držali. Absolutno pa mi ni žal, nam je fizioterapija veliko pomagala in danes punčka lepo, pravilno hodi.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?