|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Železo
27.4.2009 22:57:51   
yania
Mene pa zanima če vse dajete vašim user posted image  železo, glede na to da so prej rojeni. In če dajete, ali  je slabokrvnost ugotovljena ali zgolj preventiva. Moj je rojen s 36 tedni in 4 dni pa moramo to preventivno jemati...ma se mi sploh ne zdi da bi bil kaj bled in nejedec (kot sem nekje brala da so takšni znaki)
Do kdaj je to treba dajati?
No sej imamo 12.maja posvetovalnico, samo me zanima. Mu pa ne dam vsak dan,ker ga je matralo. Pa AD3 smo ukinili....zdej le železo na ene 3 dni, po 2 ml, ker smo že na Aptamilu in tam že dobi to v mleku...
hvala za odgovore...

_____________________________

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Železo
27.4.2009 23:02:16   
Petraa
Ne ukinjaj AD,to je za otroka pomembno!!!!
če delajo težave pojdi do P in bo dal D3
Slabokrvnost se ne kaže kar tako da otrok postane neješč.
Kar lepo dajaj,škodit ne more.
Saj gre za tvojega otroka in kot mama hočeš da bo zdrav,zato ti svetujem ne delaj tega.
ne,otrok ne more vse dobit iz mleka.
Zaradi mleka se tudi težje absorbira .

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Železo
27.4.2009 23:12:28   
yania
Glede AD3 se bomo pogovorili na naslednjem pregledu, se čisto zavedam, da brezveze to itak ni..samo mi smo tudi gor zrastli brez tega, in še sedaj npr.v Kamniku moja sestra obakrat ni dobila tega za svoje user posted image ...pa poznam tričetrt mamic, ki dajejo te kapljice po dopolnjenem 3 mesecu, da nekako izzvenijo krči.

V Aptamilu je pa seveda en kup vitaminov,preberi si na škatli....zato je tudi tako mala doza le 2 ml....
sicer se pa zavedam da je to verjetno pomembno, če ti predpišejo. Jezi me le to, ker ti ne dokažejo slabokrvnost. A ni boljš da vzamejo s petke kri in pregledajo kaka je vrednost, kot da nekaj doziraš, sploh pa moj niti ni štet za nedonošenega, saj je 37 tednov že čisto normalno da rodiš...jaz sem pač 3 dni prej...

_____________________________

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Železo
27.4.2009 23:21:56   
yania
No sem našla en link...kaki so znaki slabokrvnosti?....preberi si...
 
http://med.over.net/forum5/read.php?259,5313655
 
 
 
stavek iz tam:
). Pač pa se pediater odloči za odvzem, kadar je otrok res bled, ne uspeva (=se ne redi) ali ima kakšne druge znake za slabokrvnost. In če se mu uspešnost zdravljenja zdi premajhna.

Naš mali se je zredil v prvem mesecu iz 2120 na 3860....torej, ne vem no...

_____________________________

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Železo
28.4.2009 7:05:02   
anajmad
Naša je bila rojena dosti bolj zgodaj kot tvoj (26.T) in je jemala vse te dodatke še na EINT. Že takrat je začela ful polivati,ker ji pač ni pasalo. Ko smo prišli domov po skoraj treh mesecih, sem še dodajala toda vedno več je bruhala. Pa sem si še nabavila iz Italije železo,po katerem naj bi manj polivala in OleovitD iz Avstrije,pa ni bilo nič boljše. Zato mi je pediatrinja predlagala,naj ukinemo in da ji bo čez mesec vzela kri v analizo,da vidi kako je. Na srečo ni bilo nič narobe in še zdej (pa čeprav je zelo bledolična) ima kri kot šus. Ne vem,naj mu vzamejo kri in boš dejansko videla ,kakšno je stanje.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Železo
28.4.2009 11:08:14   
Katy78
Nik je bil rojen s 33. tedni. Nikoli ni kazal znakov slabokrvnosti, ni bil bled, bil je neverjeten jedec, zdaj, ko je star 5 mesecev, je že zdavnaj s težo in dolžino ujel svoje novembrske vrstnike, pa so mu konec februarja po naključju, ker je staknil buško, ugotovili slabokrvnost. Sicer je bil hemoglobin 98, meja za ukrepanje pa je 105, pa zdaj vseeno že polna dva meseca jemlje železo. Niti na pamet mi ne pade, da bi mu železo samoiniciativno ukinila. Posvetovalnico imamo čez malo manj kot mesec, pa naj pediater odloči. Isto je z AD3 kapljicami.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Železo
28.4.2009 14:51:18   
Anonimen
Ma to železo predpisujejo kr tko na pamet. Moj sin je imel tudi prenizek hemoglobin (tudi ugotovili čisto slučajno), pa je rekla naj je (ja, takrat je on že jedel GH - je imel okoli 7-8 mesecev) kakšno suho sadje in to je to. Je rekla, da nima tako hudo, ker je samo malo pod 100 železa, da bi mu dajali sirup. Potem po mesecu dni je narastel hemoglobim na 110 in je bilo vseok, do danes ga pa ni več preverjala, kljub temu da sem ji rekla, da bi bilo fajn malo pogledat kako stojijo zadeve, pa je rekla, da mu na prvi pogled nič ne fali in da če ne bi bila kri v redu ne bi bil zdrav.


Sicer pa;

Normalne vrednosti hemoglobina so pri novorojenčku od 170-220 g/L, v starosti 3 mesecev od 105-120 g/L, v starosti 6-12 mesecev od 110-120 g/L in pri predšolskih otrocih od 115-125 g/L. To ne pomeni, da npr. pri enoletniku s hemoglobinom 109 že zdravimo. Dogovorno zdravimo po novejših priporočilih, če je hemoglobin pod 98 in če dietni ukrepi (meso 3-4x tedensko) niso zadostovali.

Plod dobi največ železa od matere v zadnjem mesecu nosečnosti, iz svojih zalog pa dojenček v prvih 4-6 mesecih življenja črpa železo, potrebno za tvorbo hemoglobina. Nato je glede na njegovo telesno težo (ko doseže okrog 6 kg) potreben dodaten vir železa. To je obdobje, ko je treba otroku začeti dodajati hrano in v prehrano vključiti sadje in zelenjavo. Če ga mati ne doji, mu je treba dajati prilagojeno mleko, obogateno z železom.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Železo
2.5.2009 15:50:42   
aknela123
IZVIRNO SPOROČILO: yania

Glede AD3 se bomo pogovorili na naslednjem pregledu, se čisto zavedam, da brezveze to itak ni..samo mi smo tudi gor zrastli brez tega, in še sedaj npr.v Kamniku moja sestra obakrat ni dobila tega za svoje user posted image

yania, tudi mi smo kot dojenčki dobivali vitamin D, tako da je to že preverjena zadeva in kolikor se spomnim, jih vsak dojenček jemlje celotno prvo leto.

Glede železa pa nikar sama ne določaj, kdaj boš ukinila. Jaz moji nedonošenki dajem kapljice Aktiferin iz Avstrije, tudi poskusila sem jih in imajo tako grozen okus, da se mi revica kar smili, pa še dol ne grejo ko jih spraviš na oblačila, samodejno pa ji tega nikakor ne bi ukinila. Zdravje je le na prvem mestu.

Lepo rastite!

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Železo
3.5.2009 10:04:47   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1


Jaz moji nedonošenki dajem kapljice Aktiferin iz Avstrije, tudi poskusila sem jih in imajo tako grozen okus, da se mi revica kar smili, pa še dol ne grejo ko jih spraviš na oblačila, samodejno pa ji tega nikakor ne bi ukinila.


Aknela1, tudi jaz mu dajem Aktiferrin. Okus je res obupen, madeži pa grejo dol. Jaz jih pred pranjem pošpricam z Domestosom za kopalnico, ker med drugim odstranjuje tudi rjo in madeži od Aktiferrina niso drugega kot rja. user posted image  Potem na mestu madeža malo podrgnem in takoj sperem z vodo in potem v stroj. Madež izgine še preden se opere v stroju. Če pred pranjem v stroju Domestosa ne spereš z vodo, ti na barvastih oblačilih na tistem mestu ostane svetel madež. 

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Železo
3.5.2009 10:05:40   
Anonimen
Mene pa zanima če vse dajete vašim user posted image  železo, glede na to da so prej rojeni.


Ne.

(odgovor članu yania)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Železo
5.5.2009 22:28:28   
yania
Poznam 2 mamici ki sta rodili kot jaz v 37.tednu in nista nikoli dobili železa....zakaj take razlike med pediatri?
Ena je rodila pred 2. ena pa 6 leti.....
Jaz vem, da dojenček v zadnjem mesecu najbolj črpa železo od user posted image , zato sem tudi negotova....glede AD3 mu res ne dajem, ker je res bogi in ga totalno zvija....brezveze ga matram...bom zdaj probala z Idroplurivitom.

Glede železa. Sem mu zadnjič 3 dni dajala zaporedoma vsak dan in niti ni bilo posebnosti. Super...mu pa ne dam vsak  dan, da ne predozirava....ma ne vem. Ne verjamem pač v to-preventivo. Naj mi rečejo, da mu to manjka, in mu bom dala, ne pa kr neki- preventiva....tudi odrasli osebi škodijo vitamini, če jih je preveč...a ne...
bom videla kaj bo rekla P...saj imava kmalu kontrolo.

_____________________________

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Železo
6.5.2009 9:05:37   
Katy78
Naj mu P pač pregleda kri, pa boste videli, ali rabi železo ali ne. Glede AD3 pa: zgleda da dojenčke kar pogosto po AD3 kapljicah zvija (vsaj kolikor berem na forumu, naš npr. ni imel težav, v bistvu na splošno ni imel nobenih krčev user posted image ), menda je A vitamin "krivec" za tako zvijanje in da obstajajo tudi samo D3 kapljice. Čeprav je po moje bolj verjetno, da gre za običajne krče in ker večina dojenčkov na začetku dobiva prav AD3, mislijo mamice, da so pač krive kapljice. Sicer ti bo pa itak P povedala kako in kaj. user posted image

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?