|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že spet ta rit :(
3.4.2007 23:49:35   
bobek05
Na kratko - včeraj zvečer je imel rahlo vneto ritko, sem mu dala gor praška pasto in je tulil do nebes AS, AS... Komaj sem mu jo dol spravla, ker je bil tak nemiren. Očitno ga je precej peklo user posted image  Potem sem mu ritko (predel pri zadnjični odprtini) namazala s Canestenom - to je bilo očitno ok, ker se ni nič bunil, ampak danes zjutraj je bilo pa še huje... Če samo lula, mislim, da ga ne boli oz. peče, ko pa še kaka, pa zraven skoraj joka in pravi AS, AS... In potem je prava muka mu rit očistit - sem ga nesla kar pod vodo umit, pa mu ni pasalo.. Še v vrtecu je imel cel dan Canesten, pa očitno ne pomaga... Edino kar je, da zadnja 2 dneva kaka pogosto in malo (ene 4x na dan) - ni driska, blato zgleda ok, ampak ne vem, če ima zato vneto ritko - ima pa zelo "področje" okrog odprtine rdeče (niso pikice)... Če TAKOJ ne ugotovim, da je pokakan (kar je malo težko, ker ni nekega močnega vonja), potem ima spet takoj močno rdečo ritko - tudi v vrtcu danes niso takoj ugotovili, ko so bili zunaj, zato pa je imel verjetno zvečer tako rdečino.

Toliko o tem, da bom kratka user posted image  

Kaj naj naredim??? S čim naj ga mažem?? Je samo Canesten dovolj? Se naj gremo pokazat k pediatrinji??? Pojma nimam - take stvari sem običajno reševala s praška pasto user posted image

Hvala vsem, ki boste že milijontič odgovarjale na tole temo...

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 3.4.2007 23:52:35 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: že spet ta rit :(
3.4.2007 23:57:25   
Marogica
Mi smo imeli pred nekaj dnevi enako. Očitno je mali kaj jedel, saj je bilo blato smrdljivo oz. je vleklo na "kislo". Najbrž kakšno sadje... ali kaj podobnega. Ritica pa vneta in to vse do jajčk. Groza. Jokal je tako, da mi je bilo prav hudo. SPloh nisem vedela, kako jo naj ščistim.

Sem se odločila kar za navadno vodo, brez mila, brez vseh "dodatkov", da bi ga člim manj peklo. Nato pa sem namazala z BebiValom. Drugo jutro je bila ritica lepa kot vedno. Samo pri anusu je bilo še malo rdeče. SEm mu preden je šel v vrtec še enkrat z vodo umila, namazala in to je bilo to.

Probaj z Bebivalom, če ga imaš.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 0:13:05   
nejcko
Še ena ritasta temauser posted image

Naš sin je imel tudi grozne probleme z vnetji riti, ko je bil še v plenicah. Zelo pogosto je nemreč odvajal blato, tudi do 5x na dan, in če ga nismo takoj previli, je bilo groooooooza. Nekajkrat se mu je vnelo do krvi, kar take male razjedice so bile in ven je tekla sokrvicauser posted image - grozljivka, ti povem. Jaz sem takrat skoraj diplomirala iz vseh mogočih in nemogočih krem in zvarkov, pa je bilo vse bolj ali manj za en drek.
Dokler nisem odkrila hipermanganauser posted image (samo pazi, da ga dobo raztopiš v vodi, ker sem jaz enkrat hčerko fino ožgala z njim). Vedno, kadar sta imela sin in kasneje hči težave z vneto rito, sem ju umila z vodo, v kateri sem stopila nekja zrnc hipermangana, dobro posušila in posipala z navadnim talcom (baby pudrom).
Križi in težave z rdečo ritjo so pa se pri sinu popolnoma nehali šele, ko je šel iz plenic oz. ko ni več kakal v plenice.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 7:56:12   
bobek05
Ojla, moj je spraševal v lekarni in menda je res za takšne stvari dober Bebival.. Bomo probali s tem in videli kaj bo gratalo...

Hvala obema.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 8:09:58   
CAPA
Pri nas je do sedaj vedno pomagal Bepanthen, je pa tud Bebival dober.

Posebno bod pozorna pa tud na to, da ko se previjeta, da je koža čisto suha, predno ga namažeš s kremco....

Sej bo...user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 8:44:10   
ksenjak
Hrastovo lubje, ki ga dobiš v lekarni sigurno pomaga. So ga uporabljali že pri meni a takrat so ga morali še sami nabirati.

Lp

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 8:52:27   
Nika v službi
Pri nas je pomagalo edinole umivanje s toplo, sladkano vodo. Sladkor kožo suši. Potem sem mazala z Bepanthenom. Poskusi s sladkano vodo, to so recepti naših babic, ko še ni bilo raznih "kemičnih" zadev.

ja, hrastovo lubje je tudi solidno, ampak kot rečeno je pri nas najbolj pomagala sladkana voda. Po potrebi posuši kožo še s fenom....

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 8:59:00   
NRMM
Tudi pri naši mali so bili pred enim tednom taki problemi.Ko je bilamed vikendom doma smo ritko spravili na normalno stanje,pri varuški pa zopet med tednom jovo na novo user posted image .
Ni nam pomagala ne praška pasta,ne niveina kot nam je vedno,ne bubchen ampak samo penaten iz Mullerja.S to kremico sva po 2x mazanju porihtali ritko user posted image .
Je pa tudi tulila in se zvijala,ko jo je bilo potrebno umiti.V tistem času sem jo pa umivala skozi z mrzlo vodo in potem pustila,da se je do suhega posušilo...po priporočilu pediatrinje in je očitno mali pasalo,ker je rito držala na miru.



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 9:29:59   
Naja31
Živjo,

jaz sem tudi opazila, da ima "različna vnetja", če se lahko tako izrazim ker ne pomagajo vedno iste kreme. Ponavadi je praška pasta vedno pomagala, enkrat je imel tako vneto, da ga je po praški pasti tudi ful peklo, nič ni pomagalo, je imel že celo razjede na koži in potem sem uporabila stari dobri bepanthen in je bilo takoj bolje.

Lp, N

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: že spet ta rit :(
4.4.2007 9:32:54   
Blacky30
Bebival je zakon! user posted image user posted image user posted image  Jaz mu vedno, ko ima malo rdečo, pa ga ne peče, ful na debelo namažem, res debelo in nimamo težav s tem. Poskusi, mi ga uporabljamo pri previjanju že od rojstva.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: že spet ta rit :(
5.4.2007 8:34:17   
marli
Mojemu sončku pa v primerih ko pogosto kaka (+ mogoče je jedel kaj takšnega, da je blato bolj agresivno), ne pomaga nič od ˝žavb˝ , ki so jih navedle mamice pred mano (probali Bebival, Bepanthen, Weleda, Bubchen...). No skratka ob priliki sem rito pokazala pediatrinji, le-ta mi je nato na beli (plačljiv) recept predpisala Lotriderm. ZAKON. Krema je sicer tako močna, da se strogo odsvetuje pogosta uporaba (neka hormonska zadeva), vendar ko je sila (tudi kri mu je že tekla) pa pomaga samo to.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: že spet ta rit :(
5.4.2007 22:00:19   
spacey
Canesten ni za vsakdanjo uporabo pri vneti ritki. Je samo za glivično obolenje. Za preprečevanje oz. zdravljenje vnetja mi uporabljamo Bepanthen kremo, ki zelo dobro hladi ali Praško pasto.

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu marli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: že spet ta rit :(
6.4.2007 9:01:29   
piščanc
mogoče ima bolj kislo blato. pri nas je bilo tako, ko so izraščali zobki. ali pa kakšna alergija. sigurno je to povezano z večkratnim kakanjem in redkim blatom.

ne umivaj z vodo, ampak z oljem in čimmanj drgni - ko je res hudo. ritka naj bo več na prostem. zelo pomaga bepanten mazilo, nam pa najbolj navadno hladilno mazilo iz lekarne. canesten zdravi glivice, ne pa vnetja.

jaz ga tudi nikoli ne umivam z vlažilnimi robčki, ampak vedno z vodo (pod umivalnikom). razmisli tudi o menjavi plenic - naš ima vneto ritko po vseh drugih razen Pampers, pa še te je najbolje da so iz mullerja. starejša hčerka je pa brez problema uporabljala dm-ove.

zelo je odvisno kakšno vnetje je. praška pasta, bubchen, bepanthen in ostala mazila za otroško ritko vsebujejo silicejev (ne vem kaj) in sušijo kožo. navadno lekarniško hladilno mazilo kožo samo ohladi in ji da možnost da se zaceli brez trenja (nam še najboljša opcija), canesten pa zdravi glivice. hrastovo lubje je tudi OK, ker krči kožo (koagulira), hipermangan res noro dobro zdravi odprte rane in otroci v njem uživajo, čeprav imajo odprte rane. pa voda naj bo hladnejša (kot če se opečeš, ko ti paše hladna).

< Sporočilo je popravil piščanc -- 6.4.2007 9:13:09 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?