|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   želim si še enega člana
15.9.2009 12:42:43   
žabicamala
Pozdravljene,
lansko leto, oktobra sem rodila fantka v 32 tednu, vzroka prehitrega poroda natančno ne vem. Naš deček zdaj pridno raste in mamica si je zaželela še enega člana, ta naj bi bil tretji, ker imamo še tri leta staro punčko.
Vendar me je strah, da se nam ponovi še enkrat isto, oziroma se sprašujem, če bom zmogla, glede na to da bi po vsej verjetnosti tretjo nosečnost preležala.
Imaste morda podobne izkušnje?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: želim si še enega člana
15.9.2009 12:56:42   
**Tinkara78**
Jaz sem rodila v 29.tednu. Za sabo imam kar nekaj raznih ginekoloških posegov in moji hormoni ne delujejo v redu.

Za drugega otroka se ne moreva odločiti, ker naju je preveč strah. Letos v prvem polletju sem mislila, da sem noseča in bi otroka obdržala. Sem bila malo razočarana na koncu. Sem pa že enkrat pred skoraj dvema letoma opravila vse ponovne preiskave za ponovno zanositev in dobila zeleno luč, vendar je potem hčerka zelo zbolela in sem se odločila za premor. Me pa ob zanositvi sigurno čaka strogo ležanje in zaradi tega in zaradi bojazni po zapletih se ne moreva odločiti za še enega otroka.

Je pa hčerka že tako velika (skoraj 5 let), da smo tudi že precej na izi user posted image

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 15.9.2009 12:57:28 >

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: želim si še enega člana
15.9.2009 17:49:25   
Noseckica
Pred dobrima dvema letoma sem s polnimi 32 tedni rodila hčerkico, vzrok prezgodnjega poroda je bila preeklampsija. Trdno sem bila prepričana, da ne bom več imela otrok. Ker pa se zarečenega kruha največ poje user posted image , smo pred 2,5 meseca dobili še sinka. Je mesec dni prehitro rojen (35 1/7), pa spet zaradi preeklampsije. user posted image Uradno je nedonošen, ampak takih nedonošenčkov bi jaz imela 5. user posted image Ob rojstvu je namreč tehtal 2.985 g in meril 50 cm. user posted image . Zavedala sem se, da bom rizična nosečnica, ampak kaj, ko je bila želja močnejša kot strah in hvala bogu se je vse dobro izteklo. user posted image Prekrasnih 35 tednov user posted image sem preživela (po UZ cca. 14 dni več).

Pa srečno, kakorkoli se boš že odločila! user posted image


(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: želim si še enega člana
15.9.2009 21:03:52   
anajmad
Jst sem drugega sinčka Vida rodila v 24.T ,umrl je čez dva dni.
Čez dobro leto sem zopet zanosila in sem rodila v 26.T. Hči je na srečo preživela.Ne vem,takrat me je vodil adrenalin in želja še po enem otroku. Če pomislim,nikakor ne bi šla zopet skozi to.

< Sporočilo je popravil anajmad -- 15.9.2009 21:04:49 >


_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: želim si še enega člana
16.9.2009 13:37:45   
bena
Tudi jaz sem imela oba poroda prezgodaj. Prvič - pred 4 leti sem rodila s 36 tedni (2810 g in 48 cm), ker mi je odtekla plodovnica. Zakaj se je to zgodilo, ne vem. Nosečnost pa je potekala povsem normalno. Pred 3 meseci sem rodila drugič v sredini 35. tedna (34 4/7). Porod je bil sprožen, ker je otrok hudo zaostajal v rasti (1740 g in 44 cm), plodovnice je bilo samo še 2 cm in pretoki preko popkovnice so bili na meji. Prav tako ne vem, kaj je bilo narobe, so se pa komplikacije pričele v 29. tednu, ko je bilo ugotovljeno, da je plodovnica pod spodnjo mejo. Domnevajo, da posteljica ni opravljala svoje funkcije tako kot bi morala ali pa je bila kriva okužba s kakšno bakterijo, saj je ta mali drugi dan po porodu dobil pljučnico. Okužil bi se naj že v maternici. Hospitalizirana sem k sreči bila samo 5 dni v 31. tednu. Sem pa bila po porodu 3 tedne v porodnišnici, da je ta mali pridobil na teži (2110 g). V obeh primerih je z otrokoma sedaj vse v redu, resda pa smo imeli več preventivnih pregledov in tako kot prvič tudi drugič nevrofizioterapijo. Vendar v tretje več ne bi zanosila, saj je preveč tvegano, da gre spet kaj narobe. Kolikor sem se seznanila, bi utegnile te komplikacije nastati zaradi razvojne nepravilnosti maternice. Če želiš še enkrat zanositi ti tako priporočam, da prej opraviš preglede, da ugotovijo, ali je res vse v redu.

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: želim si še enega člana
16.9.2009 17:13:54   
emica2008
tudi jaz sem lani oktobra rodila hčerko v 34 tednu. brez vzroka je odtekla voda in smo morali rodit. mala je danes prava gospodična. naj povem da sem spet noseča v 23 tednu. do sedaj je nosečnost v redu. upam da zdržim čimdlje. tako da kar pogumno :)

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: želim si še enega člana
16.9.2009 17:23:27   
Teni_
Pred skoraj 6 leti sem rodila v 36. tednu. Sicer je bilo s Tejo vse ok, teža 2700g in 47 cm, ampak smatrana kot nedonošenček. Čez dobro leto sem spet zanosila,Niko pa rodila dva dni čez rok. V bistvu takrat niti nisem razmišljala o tem, ker prvič nismo imeli problemov. Vprašanje pa kaj bi bilo, če bi Teja imela na začetku težave. Je pa tako prva kot druga nosečnost potekala brez problema, pri tretji se je pa na žalost na začetku zalomilo - ss pri polnih 10. tednih.

Tako, da čisto možno, da boš naslednjič še čez rok.

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: želim si še enega člana
16.9.2009 21:58:37   
Noseckica

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad
Ne vem,takrat me je vodil adrenalin in želja še po enem otroku. Če pomislim,nikakor ne bi šla zopet skozi to.


Se podpišem pod to! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: emica2008
naj povem da sem spet noseča v 23 tednu. do sedaj je nosečnost v redu. upam da zdržim čimdlje. tako da kar pogumno :)


Bravo, pogumna mami! user posted image Vse dobro še naprej! user posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: želim si še enega člana
18.9.2009 7:38:45   
žabica 24

Tudi jaz sem prvo hčerkico rodila z 32 tedni. Imela je 1740g in 42cm.
Tudi pri meni je bilo veliko strahu pred ponovno nosečnostjo, in bi se verjetno kr s težavo odločila za to, če se ne bi zgodila. Pa sem imela celo nosečnost x težav, veliko ležanja v bolnici, urgentna cerklaža, strogo mirovanje... No na koncu je moja druga pupika le počaka do konca - rojena točno na dopolnejn 38. teden s 2840g in 48cm.

Je bilo naporno pustit 2-letnico doma, je šlo kr nekaj živcev, ampak je bilo vredno!!! Doma imam največja zakladka, največjo srečo!

Če se boš odločila za še eno nosečnost, ti ful držim pesti, da bo vse OK, zavedaj pa se, da 1. prezgodnji porod ni merilo, da bo tudi 2. tako.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?