|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 9:34:56   
constanca


Z 10 tednov starim dojenckom se odpravljamo na 8 urno voznjo z avtom.


Vase izkusnje in nasveti glede stevila postankov in klime in se kaj kar se vam zdi pomembno. Kako to stimate?
..
To, da bova na poti celi dolgi dan mi je ze jasno, ker ne maram, da je predolgo v sedezu, ampak klima me pa se bolj skrbi. Ce jo pa odmislimo pa potenje pa postanki... Minimalna razlika, ja...seveda, kaj pa ce bo 30 stopinj?

Skratka, nasvete prosim. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 9:44:23   
tlb
OJ!
Midva sva (sicer z "veliko" starejšim otrokom-8 mesecev) pred leti potovala na morje (5-6 ur vožnje) ponoči, ko je razlika v temperaturi minimalna in sploh nisva vključila klime do jutra. Ker je tudi mene najbolj "motila" klima.

Slabost takega načina je, da si prvi dan utrujen ko......samo midva sva potovala k mojim staršem, tako da naju je tam čakal zajtrk, postelja in babi-servis čuvanja otroka :) ker tamala je spala vso pot.

Štartala sva malo po polnoči in vozila 6 ur-od tega sva eno uro spala v avtu ob poti, vozila pa sva izmenično-malo jaz, malo mož.
Mogoče poskusita tako, pa se kak dan prej bolj naspita-no ja, mamica 10tedenskega dojenčka se bo težje naspala user posted image , pa se naj mogoče vsaj mož naspi. Pa s seboj imejta zajtrk za zjutraj, pa kafe v termovki.

Aja-število postankov pa je odvisno od otroka, kdaj bo lačen (v 8 urah se bo verjetno vsaj enkrat zbudil, pa si takrat pretegneta noge še vidva in naredite daljšo pavzo ali pač dve. Če se dete ne bi zbudilo, bi ga jaz kar sama po kaki polovici poti, po 4 urah, možno, da bo detee vožnja fino uspavala....).

Pa mirno vožnjo in lepe počitnice!
T

< Sporočilo je popravil tlb -- 9.6.2010 9:46:51 >

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 9:47:04   
Anonimen
S tako majhnim je še najlažje potovat.user posted image Glej na to, da se res ustavite in naredite lepo pavzo. Večkrat. Za klimo naj te pa ne skrbi, edin pazi na tisti šok, ko boste šli iz avta ven na vročino. Držite se sence ob pavzah in to je to.user posted image
Če se ti zdi, da bo otroku mogoče malo premraz ob klimi v avtu mu seveda obleči hlače z dolgimi in majčko z dolgimi rokavi.

(odgovor članu constanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 9:57:57   
constanca


Upam, da ta klima res ni tako problematicna. Ponoci potovat ne moremo, ker gremo med tednom in to pomeni poln delavnik do dneva, ko se spravimo na pot. Pocitnice to ne bodo.

Doji se povprecno na 3 ure (morda ga zna voznja res uspavati), torej ena do dve pavzi bi ze bile.
Ampak je res dovolj, ce ga dam samo takrat ven iz sedeza? Mislim, zaradi hrbtenice in ker je se tako majhen.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 10:48:20   
Anonimen
S tolk majhnim otrokom boste morali na vsako uro ali še manj postanke delat za kake 10-15 minut, da se otrok pretegne pa da si vrat spočije pa da se nadiha, ker tolk mali otroček še ne kontrolira dovolj dobro glave in mu lahko začne kisika primanjkovat, če bo predolgo v lupinici. Glede klime jo pa kar priklopita, samo par minut pred postankom jo izklopita, da se avto počasi segreje, kar ne samo za otroka, tut za odraslega je ravno ta šok, ki ga telo doživi med prehodom iz ful hladnega v ful toplo, najbolj nevaren za kak prehlad staknit.

(odgovor članu constanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 12:19:05   
kristinaj
1. jaz na tako dolgo pot s tako malim ne bi šla....

2. jaz sem šla z našo ko je bila stara 1,5m in nato pri 3m v zadar in sem dala košaro v avto. sem imela tako, ki sem jo z varnostnimi pasovi zvezala, pa še otroka noter s pasom.. nismo delali nobenih postankov, ker je spala...

vožnjo v lupinici več kot 5 ur odsvetujejo, ker tako mali še nimajo razvitih pljučk in hrbtenice tako, da prihaja do oteženega dihanja...

enkrat sem šla v bruselj sicer brez otrok ampak z avtom nikoli več.... če bi pa še 1x morala z avtom bi šla takole, delala do zadnjega, proti večeru se odpravila na pot z vklopljeno klimo v noge in prednjo šipo, nekje na pol poti bi prespala in naslednji dan zgodaj zjutraj bi opravila še preostanek poti in za nazaj isto...



_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 12:27:02   
Adelina
Se strinjam z Otiko in Kristinaj in čim večkrat vzet otroka iz sedeža (po moje na max. 1,5 ure).
Eno je zaradi kisika, ki ga v taki prisilni drži v avtosedežu dejansko začne primanjkovati (ko sem rodila, so v porodnišnici ravno izvajali preiskavo glede tega. Hčerka je bila 2 uri (ali 3-nisem prepričana) v posteljici, nato v lupinici in še v posebnem ležečem avtosedežu-ampak ne košara. Skratka, dejansko se je v lupinica saturacija zmanjšala- pri moji sicer ne kritično, pri cimri pa so celo sredi preiskave prekinili, ker je bilo že malo kritično in ga odpeljali na dodatne preiskave glede srca. Ker pa sem prej odšla domov, ne vem ali je bilo res kaj narobe s srčkom ali je tako zelo padel kisik zaradi avtosedeža. No, z raziskavo so baje že prej potrdili, da lupinica ni najbolj primerna (kar se tiče predihanosti) za nedonošenčke, za donošene otroke pa nisem dobila rezultatov, čeprav naj bi jih na dom. Ampak kot sem že rekla, se pa je manjša saturacija pokazala takoj.
Drugo pa je zaležanost. Vem da je ena RR-ovka pisala, da se ji je tamali ko so prišli na cilj (mislim, da so tudi potovali 8 ur ali še manj) drl in je pol ugotovila, da se je zaležal in mu pol ravna podlaga ni odgovarjala.




< Sporočilo je popravil Adelina -- 9.6.2010 12:30:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 13:14:02   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Se strinjam z Otiko in Kristinaj in čim večkrat vzet otroka iz sedeža (po moje na max. 1,5 ure).
Eno je zaradi kisika, ki ga v taki prisilni drži v avtosedežu dejansko začne primanjkovati (ko sem rodila, so v porodnišnici ravno izvajali preiskavo glede tega. Hčerka je bila 2 uri (ali 3-nisem prepričana) v posteljici, nato v lupinici in še v posebnem ležečem avtosedežu-ampak ne košara. Skratka, dejansko se je v lupinica saturacija zmanjšala.....



UF! Zanimivo, tega pa nisem vedela; človek se vsak dan česa novega nauči user posted image .

Se strinjam, da malega "pretegni" na pribl. 2 uri, takrat imejte pač daljši postanek in ga potem tudi previj, nahrani......To je v 8 urah 3-4 postanke (4. je že lahko v kraju, kamor potujete), klimo pa bosta verjetno znala "naštimat". Sicer pa so večinoma postajališča ob poti (vsaj na avtocestah) tudi klimatizirana, pa mož odloži tebe in malega blizu postajališča, vidva smukneta noter, sam pa potem najde senčko za parkirat avto. Al pa ga-avto res prezračite, preden se ustavite. mogoče imej s seboj še malo vode ali pa čaja za otročka, za pogasit žejo.
Če pa postajališč ob poti ni, pa se začnete pretegovat v avtu, mogoče malčka tam kar previješ in v tem času se malo aklimatizirate.....
Pa vnaprej preštudiraj kje bi se lahko ustavili.

Sej bo; kjer je volja, je pot :)

mirno vožnjo!

T

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
9.6.2010 13:39:52   
Naja31
Tudi jaz nisem vedela tega z lupinico. Zanimivo.

Jaz tudi ne bi šla s tako majhnim dojenčkom na tako dolgo pot z avtom. Kaj pa letalo?

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
10.6.2010 12:25:52   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj


2. jaz sem šla z našo ko je bila stara 1,5m in nato pri 3m v zadar in sem dala košaro v avto. sem imela tako, ki sem jo z varnostnimi pasovi zvezala, pa še otroka noter s pasom.. nismo delali nobenih postankov, ker je spala...



kaj pa če si kje sposodiš kako tako košaro?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
16.6.2010 18:56:57   
constanca


Letalo zal ne pride v postev. Bi imela pomisleke tudi pri letalu zaradi usesk.

Kosara...mislim, da to ni dovoljeno, ne vem... Malo sem povprasala, pa je nima nihce.

Bomo kar doma ostali. Raje tvegam vse drugo, kot otrokovo zdravje in dobro pocutje.

Hvala za opozorila in nasvete!



(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
16.6.2010 19:01:49   
ledenaa
Kompliciraš 

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
16.6.2010 19:09:07   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Kompliciraš 


Se strinjam. Nikoli več, ne boste meli tako mirne vožnje kot sedaj. Pol, ko pride na vrsti animacija pa to,... pol je šele naporno.

Mi smo šli z ta starejšim sinom ko je mel 3 leta na 9 ur dolgo pot in ni spal cen cajt ma niti 1,5 ure. Še dobro, da je bil še kar priden, ma vseeno smo zvlekli vse živo s sabo, od knjig, do table riši briši, cd-ja s pravljicami,...



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 10 tednov, klima, dolga voznja
16.6.2010 19:17:15   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Kompliciraš 


Ja, res preveč kompliciraš. Pojdite na pot, ustavljajte se in to je to user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
21.6.2010 22:19:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu constanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čigave so stopinje v snegu?
photo
Prepoznavanje stopinj v snegu je zanimiva in poučna igra, o stopinjah se lahko pogovarjamo kar na sprehodu.
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?