|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2.otrok - služba
30.10.2008 12:08:44   
Anonimen
Zaposlena sem za nedoločen čas. Ko sem v službi povedala, da sem noseča, sem doživela zelo hladen tuš, ki se je stopnjeval v grožnje itd.. Iz super odnosa se je spremenilo v teror..
V porodniško sem nastopila z opozorilom, da le naj dobro premislim,kako bo ko se bom vrnila v službo..Porodniška se mi je že iztekla, sedaj koristim dopust.
Doma imam čudovitega sončka. In lej ga zlomka, močno si želim imeti še enegauser posted image čimprej. Stara sem 32.let.. Kariera mi ni več pomemba. Zavedam se, da če ponovno zanosim, bodo v službi že našli kako luknjo in me postavili na cesto. Toliko denarja nimam privarčevanega, da bi lahko živela 12 mesecev brez službe, partner pa tudi ne zasluži toliko..Imamo pa hišo, kjer je prostora še vsaj za 3 otroke..;)
Sedaj se v meni pretaka močna želja po še enem otroku in strahu kaj bo, če izgubim službo..
Tudi če si najdem drugo službo, ne morem kar takoj (prve 2 leti)na porodniško, ne bi bilo fer do novega delodajlca.
Tako,mi je že lažje, da sem dala ven iz sebe..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 12:20:38   
tane
ne vem točno kako je z temi našimi zakoni ali lahko najdejo kako luknjo, da te odpustijo če ponovno zanosiš, ampak jaz mislim, da ne morejo najti nobene luknje, ker če jim poveš, da si noseča in poskušajo z odpustitvijo se ti vedno lahko sklicuješ na to, da so te odpustili zaradi tega. drugače pa sem se jaz iz svoje grenke izkušnje naučila, da bom najprej poskrbela zase šele potem lojalnost itd. to isto razmišljanje, da moram biti v novi službi vsaj 2 leti me je zdaj stalo SS-ja in že več kot 1 leto trud za ponovno zanositev...leta pa tečejo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 12:21:31   
Anonimen
Če je tako v službi, bi jaz sigurno še enega po hitrem postopku nrdila, če si noseča te nemore vržt kar tako na cesto (še posebej ne ker si za nedoločen čas), če pa te ti pripada odpravnina!!!!!
Med tem pa lahko pogledaš za kašno zamenjavo službe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 12:27:58   
Barcula
Ti samo delaj na user posted image naj ti čim prej uspe
Glede na to da si za nedoločen čas ti nič nemorejo lahko greš v bolniško kdaj ti paše v času bolniške te pa sploh ne moreo odpustiti tak da
Ti želim veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 13:03:22   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Barcula

Ti samo delaj na user posted image naj ti čim prej uspe



Se strinjam!

Žalostno je, da veliko delodajalcev razmišlja tako kot tvoj. Vidim, da imam veliko srečo, ker moja šefica (hmmm mogoče zato ker je ženska) zelooo podpira porodniške in podobno...

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 13:07:51   
enkratna
Ojoj, kar stiska me pri srcu, da si sploh podvržena takemu šikaniranju v službi! user posted image

Kot so predhodnice rekle: odpustitev zaradi tega, ker boš še enkrat zanosila, je seveda nonsens. Možno je edino le, da te bodo tako ob živce spravili, da bodo iskali vsako napako pri tvojem delu (da bi te nato odpustili iz krivdnih razlogov), ipd. Mogoče je s tistim "pazi kako bo ko prideš nazaj" mišljeno tudi to, da naj ne bi preveč (oz. sploh ne) hodila na bolniško zaradi otroka?
Ne vem, v kateri dejavnosti si in ali si članica sindikata. Meni je sindikat (sicer v eni drugi zadevi) zelo pomagal z nasveti in usmeritvami.

Mnenje na prvo žogo: prepusti se materinski želji, v času druge porodniške pa išči službo drugje. Jaz si težko predstavljam, da bi delala v kolektivu, kjer bi bila izpostavljena takšnemu pritiskuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 13:12:06   
enkratna
Moja izkušnja je pa taka, da so ravno ženske ponavadi najbolj pasje okoli načrtov za družino (vsaj na razgovorih), v malih podjetjih ali pri kakšnih s.p.-jih pa so šikaniranja sploh grozljiva.

Tudi moja šefica je neverjetna okoli teh porodnišk, pa tudi sama nisem še nobene kandidatke zavrnila zaradi njenih let in "potencialnega materinstva", prav tako pa vsem svojim puncam na oddelku privoščim veliko zdravih otrok!
Jaz kot šef se dolžna poskrbeti, da delo v tem času laufa - in če nisem sposobna najti zamenjave za ta čas in drugače poflikati, je pa mene za zbrcat iz šihta, ne pa dekleta in žene, ki izpopolnjujejo naravno pravico in možnost: biti mati.

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 14:12:11   
Anonimen
Tudi jaz ti svetujem da delaj na otročku,ker pač služba ne sme od tebe zahtevati da ne smeš imeti otroka,vrjamem pa da ti je težko ker ne veš kako bi sprejel v službi vendar postavi se zase in ne oziraj se na druge.
Tudi jaz trenutno iščem službo in ko jo bom dobila in če bom vmes na začetku zanosila ni kej,se bodo že sprijaznil če pa ne bom pa pač šla na bolniško do porodniške tok da bom imela vsaj porodniško plačano potem bom pa iskala novo službo.
Zdej je tko da če si premlad ni vredu in ker si mlad nimaš dovolj izkušenj,če si pa povrh vsemu pa še mlada mamica bo pa sigurno še en otroček in potem bodo skoz bolniška pa porodniška pa oh in sploh.Postavi se zase pa bo in tko jim boš dala vedeti da ti ne morejo nič grozit in tako naprej.Upam da se ti zadeve čimprej zrihtajo tako kot odnosi v službi

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 15:11:54   
65si72
Odloči se za otroka, ostalo pride samo od sebe, ko se najmanj zavedamo. Strah pa dejansko "odvrzi"! V glavnem: korajžno naprej!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 15:31:35   
mojval
Pozdravljena.
Kot prvo ti moram povedati, da sem bila sama v podobni situaciji. Imela sem za šefico žensko, ki je vseskozi govorila, da komaj čaka da zanosim, pa da mi bo voziček kupila, pa oh in sploh.... In ko sem zanosila in ji povedala se je začela pa druga pesem. Živi pekel. In  sem šla na bolniško in potem na porodniško in nisva imeli nobenih kontaktov (pri njej sem bila 12 let), poslala sem ji edino sms ko sem rodila in dobila nazaj sms čestitko. Nakar sem ugotovila, da se zaradi ene ****n....e babe ne bom sekirala, sem pustila službo, dala odpoved, se zaposlila drugje za kratek čas in sedaj sem na Zavodu za  6 mesecev, v tem času pa samo upam da mi uspe zanositi. Verjemi tudi meni ni bilo lahko, a v prvi vrsti sem si rekla, da nočem prihajati domov iz zdaj že bivše službe slabe volje, ker si mojauser posted image  tega ne zasluži.

Pa srečno.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati.

(odgovor članu 65si72)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2.otrok - služba
30.10.2008 19:02:38   
sazi
Odloči se za otroka.
Odpustiti te kar takoj ne morejo. Nekaj mesecev nosečnost itak lahko skrivaš in potem do nastopa porodniške ostane le še nekaj mesecev. Za ta ča pa ti (če te res odpustijo, čeprav to ni tako enostavno) pripripada nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Dalj časa kot si zaposlena, za dalj časa dobiš nadomestilo (seveda samo, če te odpustijo oni, če daš sama odpoved, ti ne pripada nič nadomestila). Poleg tega, če te res odpustijo, ti pripada še odpravina... Skratka "preskrbljena" si vsaj do konca druge porodniške, med katero pa si lahko najdeš novo službo.

(odgovor članu mojval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2.otrok - služba
31.10.2008 17:29:44   
strumf
se podpišem pod vse ostale predhodnice. škoda časa, raje uživaj v materinstvu, kot pa v skrbeh. službo boš pa še vedno lahko  našla.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2.otrok - služba
31.10.2008 18:08:18   
marty5
V času nosečnosti in v času starševskega dopusta ter še en mesec po koncu le-tega, si zaščitena pred odpovedjo:

Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela in še en mesec po izrabi tega dopusta.
 
Sicer ena izjema obstaja, ampak je tako komplicirana, da ne verjamem, da bi se je lotili (mora dati inšpektor za delo soglasje za izredno odpoved). Je pa res, da če želijo, ti lahko zagrenijo dneve v službi.

Vsekakor bi se na tvojem mestu (če si tako ali tako želiš še kakšnega otroka) izkoristila tekočo zaposlitev za še eno proodniško in po koncu 2. začela iskati novo službo. Kot si sama ugotovila - če greš zdaj kam na novo v službo, sta takoj okrog 2 leti, da spet pomisliš na še eno user posted image .

< Sporočilo je popravil marty5 -- 31.10.2008 18:18:03 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2.otrok - služba
1.11.2008 10:00:41   
Anonimen
Hvala vsem za moralno podporo.user posted image
Super ste..user posted image user posted image user posted image user posted image
Bomo  začeliuser posted image , ker  slej ko prej bi mi bilo pošteno žal, če bi imela edinčka..
Pa služba gor ali dol, družina ostane...in to me najbolj osrečuje.

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 2.otrok - služba
30.12.2009 19:27:20   
ratatuj
Punce.... moja zgodba je direkt za telenovelo.. user posted image
Z možem se cca leto dni trudiva na bebiki.... službo sem dobila za nedoloćen čas in sem si mislila da sedaj je pa ćaz za user posted image !
Seveda Murphy.... ni nama ratalo celo leto..... potem pa 15.12- dobim odpoved?!?!?! user posted image  .... Potem pa mi Božiček prinese najlepše možno darilo... user posted image !!!! Sedaj me pa zanima, glede na to, da sem zadnji menstro imela 29.11.. torej sem bila rečmo 2 tedna  že kao noseča, ko so mi dali odpoved....

Ali lahko to odpoved "prekličejo" oziroma kakšne so moje pravice, da me vzamejo nazaj vsaj za čas trajanja porodniške.....

Punce..... drugače pa za vse... imam PCO.. mož slabši spermiogram.... in je ratalo!!!!!  TAKO DA GLAVO GOR!!!!!! Vse je možno--- VSE!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 2.otrok - služba
31.12.2009 8:40:09   
tancy25

Ratatuj iskrene čestitke za user posted image . Pa javi se ko boš lahkouser posted image .
Lp,Tancy

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 2.otrok - služba
31.12.2009 9:33:49   
phelps
Grozljivo, kaj se dogaja... Ko berem tele poste.... user posted image

Bila sem priča podobni situaciji. Zaposlila sem se pri privatniku (nadomeščanje porodniške - eno vodilnih delovnih mest). Moja predhodnica je bila zaposlena za ndč. Dokler ni povedala, da je noseča je bila super in oh in sploh... Ko je povedala, je čez noč postala nič. Začel se je živalski mobing, šikaniranje, grožnje ipd. (ker sem ravno njo nadomeščala, sem bila seveda vsemu priča). Medtem, ko je bila na porodniški so mene zaposlili za ndč. Takoj ko je prišla nazaj, ji je lastnik dal za podpisat pogodbo, na kateri je bila bruto postavka cca 300 eur manj. Ona mu je rekla, da je to nezakonito in da ne bo podpisala. Lastnik ji je rekel: briga mene zakon, če tega ne podpišeš te bom toliko časa ........., dokler ne boš sama šla (podpisala je, čez pol leta pa si je najdla drugo službi in vmes doživela en živčni zlom).

Ne morem vam opisat, kaj se je vse v meni v tistem času porajalo. Itak sem bila na njeni strani in sem jim to tudi dala vedet. Danes sva si že obe poiskali drugo službo (ko je prišla še recesija, je stanje postalo neznosno)...

Žal je tako. Zakon gor ali dol. Sedaj sem v JU, ni kariere, je pa varnost, ki mi trenutno pomeni največ.


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 2.otrok - služba
31.12.2009 10:59:45   
karmen7
Žalostno, da moramo otroke in nosečnost postavljati na stranski tir zaradi službe. Na žalost se je moji prijateljici, ki bo januarja postala prvič mamica zgodilo enako - ostala je brez službe. In to samo zaradi tega, ker je imela pogodbo za določen čas (sicer je bila tam zaposlena že nekaj časa in so ji non stop samo podaljševali) in ko je povedala, da je noseča ji niso podaljšali pogodbe. Katastrofa! Jaz sem sama pri sebi že v prejšnji službi rekla, da če pač ne dobim za nedoločen čas, se bodo morali pa kak drugače znajti - oni pa midva. Hvala bogu, sem vmes menjala službo, dobila za nedoločen čas zelo hitro za kar sem neizmerno hvaležna. Ampak če bi se morala odločati med službo in otrokom, ima drugi neizmerno prednost. Na žalost je pač tako, da se lahko delanje na otroku zelooooo podaljša zaradi kakšnih težav in je življenje prekratko. Tako da: ne se dati in razmišljajmo raje o svoji sreči in otrocih. user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 2.otrok - služba
2.1.2010 12:20:59   
Nitka
Ah punce, za službo se pa res ne rabite sekirat.
Sama sem doživela strahote kar se tega tiče in danes vem, da ti dve službi nista bili več vredni, da bi pri njih še delala. Pri prvi nosečnosti je bilo vse ok dokler nisem šla pri koncu porodniške na sestanek, kjer so mi ponudili delo receptorja, to je nekje 4 mesta nižje delo od tega kar sem delala prej, s tem da so mi tik predno sem jim povedala, da sem noseča, ponujali eno mesto višje, torej napredovanje. Mesto receptorja seveda nisem sprejela, ker mi je bilo to v moji dolgoletni karieri izpod časti (za to mesto se res nisem toliko let trudila in pustila privatno življenje malo na stranskem tiru). Potem sem zamenjala službo in v novi službi pridno delala pet let in spet zanosila. Po letih sodeč mi je nova nosečnost že kar malo pripadala user posted image . Ta nosečnost je šla po zlu, in sicer z bolniško v 5. tednu in vse do 10. tedna, kjer je prišlo do SS. En mesec po vrnitvi iz bolniške pa šok... izguba službe, ker sem si "dovolila zanosit". Seveda je bilo hudo, ko sem obe službi izgubila, a danes rečem, da nobena ni bila toliko vredna, da ne bi imela user posted image . Vedno se najde nova služba, zanosiš pa ne prav vsakič, ko si zaželiš!!!


_____________________________

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 2.otrok - služba
13.1.2010 9:47:53   
ratatuj
Živjo!
Torej -včeraj sem bila na UZ- videla se je GV-20mm.. rumeno telesce.. plodu še ni jasno videl.
Je rekel, da je še prezgodaj in me naročil čez tri tedne. Če pa bodo vmes problemi, pa se vidima prej.

Glede službe... zadeva je taka, da če si za nedoločen čas- in dobiš odpvoed v času nosečnosti ( pa zadevo podpišeš, ker niti sam še ne veš, da si noseč), je zakon na naši strani! Je taka odpoved nezakonita in mora delodajalec izdati sklep o razveljavitvi- takoj, ko mu sporočiš novico o user posted image !
user posted image user posted image user posted image

Kaj naj rečem? Tale moja pikica je ČUDEŽ!!!!!! Upam, da bo z njo vse OK... in da jo kmalu zagledamo na UZ!

Hvala vsem za klomentar!
user posted image

(odgovor članu Nitka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 2.otrok - služba
17.1.2010 11:15:35   
Zamima
Draga anonimna, jaz bi na to gledala tako: Služba se lahko izgubi tudi zarad drugih razlogov, tako, da kdo ti lahko zagotovi, da boš v neki firmi imela službo čez, ne vem 3, 4 leta, ko boš npr. ŽE imela tri otroke? user posted image

Res je kriza, če si brez službe, verjemi, jaz sem do zdaj bila, trenutno imam pogodbo za 1 leto, potem pa spet.... le kaj bo? Brezposelna spet? Kako drugo delo? Ne vem, res ne in nič ne morem user posted image in Če bi sama čakala na popolni čas, še zdaj ne bi imela Zale, ki je bila nov. stara tri leta. user posted image

Samo, da ti povem, da jaz verjetno gledam na to z enega drugega vidika, kot ti, ti bolj kako bi obdržala službo, jaz pa kako težko jo je pravzapav sploh dobiti in kaj ti je v določenem trenutku prioriteta :)

Vso srečo, kakorkoli se boš odločila user posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?