|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4-letnik si želi ribice
15.2.2006 15:30:11   
katarina j.
akvarijske seveda! Že štirinajst dni me prosi, če bi lahko kupili akvarij in dve zlati ribici. Pojma nimam koliko to stane- vse z akvarijem, filrom in zelenjavo vred.user posted image  Ali je s tem veliko dela? Ali bi mu vi to kupili? Nasvete prosim!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 15:33:52   
Anonimen
Mislim, da za dve zlati ribici ne rabiš tapravega akvarija, ampak je dovolj že tista velika steklena okrogla posoda, vsaj jaz sem jih imela v tako posodi, pa tudi zelenjavo sem not nabasala, pa malo peska spodaj. Pa ni kak hud strošek, le vodo boste moral redno menjat.

(odgovor članu katarina j.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 15:44:44   
katarina j.
Jaz sem pa slišala, da lih okrogle ne smem met, ker ni dobro za ribeuser posted image  Ampak, če nimaš filtra moraš pol skoz vodo menjat, pa še točno prave temperature more bituser posted image  Joj, ne bi mela rada preveč dela s tem.

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 15:51:38   
Anonimen
Baje se jim lahko v bucki ''strga''. Poglej eno temo tule nizje, naslov je nekaj z akvarijem v zvezi, je dala Shania en (baje) full odber link.

LP

(odgovor članu katarina j.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 18:54:13   
copka
Moj svak jih je tudi kupil, ker jih je tamala videla pri nama in je bila vsa ocarana. Sedaj pa so mu v napoto in komaj caka da pomrejo. Meni je tako kupovanje mucenje teh malih zivalic. Ribice morajo imeti vsaj kaksno rastlino( to pa ob nerednem ciscenju prinese alge), navadna voda ima prevec klora in raznih dodatkov, ce je premrzla, mnoge ribice pomrejo, ker niso navajene, .......

Zato, ce ze ves, da se ti ne bo dalo ukvarjat z njimi, jih ne kupuj. Otrok se jih bo kmalu navelical!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 19:04:37   
mamči
Okrogle bučke niso primerne za ribice, ker stalno plavajo v krogu. Jaz bi na tvojem mestu kupila mali akvarij s filtrom, peskom, rastlinami, čistilcem za na steklo... Tako bodo ribe dalj časa in boljše živele in tudi čiščenja je potem manj, če imaš filter. Grelca pa za zlate ribice ne rabiš, akvarija pa ne smeš imeti na sončni svetlobi, pri oknu, ker potem se alge množijo.
Ful lepe so npr. pajčolanke in ko gledaš v akvarij te res pomirja.

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 19:04:38   
TORTICA
Naša Saška si je tudi želela ribice in ji je ati obljubil.
Ko smo v trgovini izbrali vse potrebno ( akvarij, grelec, filtre, pesek,...) me je na blagajni skor šokiralo. 35000 sit.
Skrb za ribice pa imam sedaj jaz.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 20:01:13   
SašaR
Za zlatke ti ni treba imeti filtra, ker je enostavneje zamenjati vodo vsak teden, kot pa čistiti filter (lastne izkušnje - imam dva akvarija, z zlatkami in s pravimi ribami). Vi kupite ene 20 litrski akvarij (samo steklo), pesek za na dno, rastline so bolj problematične pri zlatkah (meni vse požrejo), lahko daste tudi kakšno plastično, za lepši izgled, drugega pa skoraj ne potrebujete.
To bi moralo koštati z dvema ribama vred in hrano (najmanjša pakunga, ker je gre zelo malo) tam nekje 8000 sit. Taka cena bi bila pri nas.

Upam da sem ti kaj svetovala!

LP Saša


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu TORTICA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 20:50:45   
muki1
Baje se jim lahko v bucki ''strga''
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR


Ja, moja sestra je imela tri zlate ribice v bučki in eni se je res strgalo, je naredila samomor....ponoči je skočila iz akvarija...

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 4-letnik si želi ribice
15.2.2006 21:03:59   
Anonimen
Jaz bi imela takoj akvarij in ribe, če bi le imela v stanovanju še pol kvadratnega metra prostora. Pa ga nimam. Za otroka je pa sploh dobro, da ima kakšno živalico. Tudi če jo ima potem mami na skrbi. Res je čisto drugače, če je v stanovanju narava. Vsaj meni.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 4-letnik si želi ribice
16.2.2006 6:46:48   
CUKRČEK
Absolutno podpiram, da otroci odraščajo obkroženi z živalmi. Jaz bi na tvojem mestu kupila en večji akvarij, vso opremo in par rib. Pa saj ni takega blaznega dela z njimi, če boš pač mogla potem sama skrbet zanje.

JAz imam doma akvarij, ene 70 litrov, notri 2 zlate ribe in en čistilec. Pa vsake nekaj emsecev zamenjam vodo( seveda ima filter). Pa nimam blaznega dela s tem oz. to opravljam z veseljem. Ta mal arada opazuje ribice. Prav tako obožuje druge živali ( imamo še psa in pa nma manjši kmetijici nekaj ovc in kravico).
Jaz sem tudi odraščala z fuuul živalmi in zagovarjam obkroženost z živalmi.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 4-letnik si želi ribice
16.2.2006 8:42:29   
anitaz
Se popolnoma strinjam s Cukrčkom. user posted image
Otrok MORA biti obkrožen z živalmi.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 4-letnik si želi ribice
16.2.2006 22:50:16   
Shania
Ja, se strinjam, lepo je, da otrok odrašča z živalimi, še lepše pa, da se ob tem nauči pravilne in ljubeče oskrbe. Zlata ribica potrebuje min 50-80 L  akvarij - vse ostalo je mučenje! Vse sem lepo napisala par tem nižje, kot je že RibicaRR povedala, upam da se vam je dalo to prebrat:  http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=755353

Imejte živali, ampak samo v primeru, da jim nudite in zadovoljite njihove potrebe. S tem boste tudi otrokom dali lepo življensko popotnico - verjemite, ne bo se obrestovala "samo" pri živalih.

LP,
Shania

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?