|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   6,5 mesečnik - pada
22.10.2009 21:25:32   
sye
Naš mali je pri 5ih mesecih sam sedel in se tudi sam vsedel. Zdaj pri 6,5 mesecih že gre po vseh 4ih in se postavlja na noge. Zanima me ali mu pustiti da se postavlja na noge, predvsem me pa skrbi to, da se ves čas useda pa postavlja in s tem normalno pada. težko ga je ves čas imeti pod kontrolo. Vsak dan se do 5krat tako udari v glavo, da mene zaboli ko vidim-slišim. Me kar malo skrbi, drugače ima puzle pa deke pa blazine, ampak on je takoj na parketu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
22.10.2009 21:31:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sye)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 6,5 mesečnik - pada
22.10.2009 22:08:12   
khurde
če sam počne, bi pustila. ker tut ne vidim, kako bi lah preprečila postavljanje? edino, če si non stop zraven in ga skos popravljaš al kaj user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 6,5 mesečnik - pada
22.10.2009 22:15:49   
Anonimen
Najlepši razvoj je samostojen razvoj, tko da preprečit mu itak ne boš mogla.user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 6,5 mesečnik - pada
22.10.2009 22:29:05   
Najaa
Preprečiti mu res nima smisla, ker če zmore, bo silil in to delal. Samo forsirat ga ne. Da pada je pa del tega. Naša tamala je skoz stoječka in večkrat na dan pade. Je pa tudi plus v tem, ker dobiva občutek in se uči padat ter it iz stoje nazaj na tla. Sva z mojim že opazila, da zelo pazljivo počepne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 7:37:45   
Hope2
Točno tako, če sam počne, ga pusti. Padci so žal del tega, vendar po drugi strani se naučijo kaj kmalu lepo padat in biti pazljiv. Držat ga nima smisla, ker tako ima skoz občutek varnosti (mama me bo ujela, ampak mame ne bo vedno zraven) in še kako dobro bo vedel, da ga mam drži in ne bo padel in s tem ne bo razvil občutka stabilnosti in se ne bonaučil lepo padati oz vsesti na rito. Če sem našega pustila da se je sam postavilna noge, je kmalu pogruntal kako se vsesti. Če pa so prišli obiski in so ga držali za hrbet, pa se je samo vrgel nazaj in so ga non stop lovili, on pa se jim je smejal. Odtsrani vse nevarne kose, zaščiti vogale, mi smo še klubsko mizo odstranili, tak da do kakih hujših posledic ni moglo priti.
Seveda si poleg njega in ga paziš, samo držat ga ne. Kmalu bo pogruntal vso zadevo in takrat ti več ne bo treba bit glih mu non stop za ritjouser posted image
Edino kar sem ga jaz naučila je prihod iz kavča ali postelje na tla. Pa ni glih bilo forsiranje, ker je bilo dovolj, da sem mu 3x pokazala in je že zaštekal, pomoč pa je rabil še kaka 2 tedna.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.10.2009 7:43:00 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 8:11:11   
kristinaj
naš je bil tudi zgoden, ne tako, ampak pri 7,5m se je začel vzdigovati... problem pri našem je bil ker se pa vsest ni znal in je vedno padel.... ampak kaj čem... jaz sem mu pustila iz razloga, ker če se je začel vzdigovati je očitno na to pripravljen... z 8m pa se je naučil sam vsesti tako, da ni več padal dosti.... preprečit mu pa itak ne moreš.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 8:23:27   
Anonimen
moj starejsi je shodil pri 8ih mesecih in 8ih dnevih. enostavno se je spustil in hodil od tega dneva naperj. pa tudi tako kot tvoj kar naprej padal, in to v znak, ker ni znal se pasti na rit. smo bili nevemkolikokrat na urgenci.
najboljse je, da cimbolj zascitis vse robove, umaknes mize, stole ali kar pac imas "nevarnega" in ga pustis. preprecit tako ne mores, razen , ce ga zvezes:)

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 9:31:09   
Tea 1
Ko vas berem me kar malo začne skrbet. Mi mamo 7 mesečnika pa še sedi ne sam. Pediatrinja pravi, da je to normalno, ne vem. Nič še ne kaže da bi se plazil, kaj šele stal!! Res, da je težak (12 kg) , mogoče je zato težje. Kaj mislite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 10:11:26   
majaS80
Tudi moj je bil zelo aktiven in je prehiteval kar samega sebe user posted image
Ko sem imela čas sem bila z njim nonstop na tleh, torej se je prosto gibal brez moje pomoči in si tako samostojno krepil mišice. Ko pa sem morala kaj postoriti in je bil brez nadzora pa sem ga dala v stajico, tam se mu pa nima kaj zgoditi... in tudi tam se je lahko gibal do določene meje.

LP

_____________________________

MajaK

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 10:24:13   
.soncek.
naša pikica je stara 7,5 mescev in že približno od petega mesca sama sedi, plazi in zadnje tri tedne se kr postavi na nogice in zdraven tako zadovoljno "brunda", da jo je kr užitek gledat..
če se ortok sam usede, sam ustane pomeni da je pripravljen na to in ga ni potrebno zavirat pri tem, ampak ga pustit, seveda pa pazit da ne butne ob kaj takega, kjer se lahko poškoduje.
pustimo jim, da se sami rzvijajo in sami pogruntajo kako se stvarem streže.

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 13:28:45   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Tea 1

Ko vas berem me kar malo začne skrbet. Mi mamo 7 mesečnika pa še sedi ne sam. Pediatrinja pravi, da je to normalno, ne vem. Nič še ne kaže da bi se plazil, kaj šele stal!! Res, da je težak (12 kg) , mogoče je zato težje. Kaj mislite?


neeee, sploh se ne sekiraj. usedit se imajo čas do 9m. ne boš verjela, ampak naša že stoji sama, sedi pa še ne stabilno.user posted image pa bo stara 9, ampak je pa res, da je nedonošena tak da korigirano še vedno ima čas.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 6,5 mesečnik - pada
23.10.2009 18:10:36   
dskubin
Jaz bi tudi pustila, če to počne sam, saj ne moreš ves dan ga na tla metat. Čimveč zaščitit robove, umaknit nevarne stvari, to je vse, kar lahko narediš. Naša tadruga je tudi pri 6ih mesecih sama vstajala in se premikala z držanjem, sedela pri niti 5ih (sicer se je podpirala z rokicami), pa je nismo niti enkrat mi dvignili ali posedli. Tega ne moreš preprečit. Pri 9ih je splezala na 80cm omaro in se gor plazila (podložila si je škatle ;)). No, to smo preprečevali, jo jemali dol in razlagali, da lahko pade. Razvoj gre pri vsakem drugače in jaz sem bila prepričana, da bo tudi hitro shodila, ja, sej hodila je že, ampak prav spustila se je šele pri 14 ih (je pa res, da je nikoli nismo za rokice furali okoli, kar je zmogla sama, pač je).

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?