|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   8-mesečni -kja znajo in podobno
30.8.2004 20:10:18   
Teni_
Me prav zanima koliko že znajo vaši malčki, koliko so veliki, koliko tehtajo in podobno.

Naša je 26.8. dopolnila 8 mesecev. Zaenkrat še nič kaj posebej ne govori, razen v tistem nam neznanem jeziku:)-.

Zna že sedet, tudi vstane se že ob opori. Flaške več ne mara preveč in raje je na žličko. Niti minute več ne more bit pri miru, kot da ima sršene v riti. Najbolj zanimivi so seveda mamini uhani, ki bi jih zgleda najraje potegnila iz uhe. No, pa seveda daljinec ali mobitel.

Velika je nekje 69 cm in težka nekaj čez 8 kg. Točno ne vem, ker imamo posvetovalnico drug mesec.

Kako pa je kaj pri vas.

Lp,
Mojca:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   8-mesečni -kja znajo in podobno
31.8.2004 0:01:26   
Nataša R.
Luka je 29.8.2004 dopolnil 8. mesecev in je situacija podobna vaši :ups:. Tudi mi imamo najraje daljinca in mobitel. Sedaj pa tudi odkimava za vsako stvar. Sam se tudi vsede in postavi na noge. Po sobi gre malo po vseh štirih ali pa se vali. Tako da ga ni za spustiti izpred oči. Če mu le uspe postavi kakšno rožo v drugo stanje ali pa kaj podobnega :hudicek:. Mi imamo flaško ob večerih in zjutraj ko se vstane. Ampak potem še vedno je zraven naju. Sedaj kakšen teden reče mama in baba ostalo pa je še njegova govorica :zmeden:.

Velik je 72 cm in težek 9800g.

Lp
Nataša
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:


(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   8-mesečni -kja znajo in podobno
31.8.2004 8:50:33   
NinKa
OJ,
nas Patrick je 27.8 dopolnil 8 mesecev. Velik je okoli 72 cm in tezek nekaj cez9 kg, ampak ta podatek je od 4.8. posvetovalnico imamo cez 14 dni.

Kaj zna? Sedet ze kar od 4 meseca, hodi ob opori, ce ga drzin za roke, ali ce se sam drzi za mizo ali fotelj. Rad pleze cez vse in vsakogar. Tut on je najbolj priden samo, ko ima okice zaprte - torej ko spi. Trenutno je malo siten, ker je napoti tretji zobek. Igra se z enim velikim avtkom, pa tiste pouce igracke ima rad, drugace pa balone (ko poci se ne vstrasi), pol dalici in mobiteli, ampak najbolj zanimive so stvari, ki jih mama ne pusti - prazne plastenke, pa kartoni, pa kaksen mamin ucbenik,kabli, roze,...

Govori ja AATA, MAMA, pa vceraj nama je pri kosilu nevede rekel GAJBE, pa sva bla z atijem uzaljena. Pa taksen dadada, bababa, nananan, daj daj daj, brrrrr.....

Papca po novem vse - najraje to ko midva, hippov ne mara (saj ga razumem!!), ampak najraje pa je govejo juhico z Baby rizkom, pa testenine z zelenjavo, zjutraj pa zvecer se dobi mleko z ..linom.

In to je to.
MOJCAH pisi mi privat kako je bilo na razgovoru za sluzbo....

Pozdravcek! Nina Katarina:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   8-mesečni -kja znajo in podobno
31.8.2004 10:07:23   
beti 1
Naš :duda: je imel 19.8 8 mesecev. Koliko je velik in težak ne vem natančno, posvetovalnico imamo šele 20.09. Sem ga zadnjič posedla na osebno tehtnico, pa je pokazala 8,8kg. Velik je verjetno nekaj čez 70cm. Trikrat čez dan in enkrat ponoči se še dojiva. Na žličko je najraje kakšno sadje, pa cvetača je zakon in seveda vse kar je mama, s kavo vred. Polno žlico zna nesti v usta.
Že od 5.5 mes sedi sam, zadnji mesec sploh ne pade več, en mesec sam vstane. Najraje stoji ob opori in pobira stvari s tal in jih meče nazaj. Plazil se je že po vseh štirih, vendar so zdaj dolge hlače to močno otežile, ker kolena drsijo. Igrače so seveda od vsega najmanj zanimive. Prevladujejo daljinci, telefoni, tipkovnica ko je mami na računalniku, gumbi na štedilniku in pralnem stroju,....
Govori dada, mama, papa, namnam,... Zna delati brrrr z ustnicami. Opazi vse luči in ure v prostoru, pa seveda vse prometne znake, reklmane panoje ipd. ob cesti.
Če mu kaj ne pustimo ali vzamemo pa seveda v glasen jok.
Že skoraj en mesec vsaj 2x na dan kaka na kahlico. Če ga tišči, ko je odvit začne jokcati, ko ga daš na kahlo je pa mir.
Mami kravžla živce, ker ponoči ne spi več kot 3 ure skupaj, potem se zbudi v krčevitem joku, izjemoma pomaga duda, povečini pa le zibanje v maminem naročju.
Sem se razpisala, saj ne vem če se bo kateri sploh dalo brat.
lp
beti 1

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   8-mesečni -kja znajo in podobno
31.8.2004 13:18:01   
Tina26
Beti 1

Tole se še meni da brati, pa sem komaj 4 mesece noseča :sloncek: , veš da bodo mamice tud
Komaj cakam da bo moj začel govoriti in metati ob tla moj mobi :bravo:

Lep pozdrav vsem mamicam in Pikcem ter Pikicam

Tina 17 (7/7)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   8-mesečni -kja znajo in podobno
1.9.2004 10:44:18   
mehurčica
Beti, itak da beremo!:)

David je star 7mesecev in pol pa se vam bom vseeno pridružila.
-težak je približno 8500g in približno 73cm.
-dojiva se še 6-8x v 24 urah(danes ponoči je podrl rekord in se dojil 5x!)
-je skoraj vso gosto hrano, ampak mu jo moram še malo bolj pasirat, ker še nima zobkov. Razen kako sadje, če mu jaz dajem v usta kake male koščke.
-pit noče nič, razen malo med gosto hrano. Pravi, da je samo moj mlekec dober za žejo.
-zdaj je osvojil novo veščino...pravzaprav dve:plazenje in kobacanje. Ampak lepo počasi in če ne drsi preveč.:) Mogoče se je zato danes toliko zbujal-vsakič je jokal na vseh štirih!:zmeden:
-sedi, včasih se obrne na vse štiri
-včasih se skoraj sam vsede(mu jaz pol malo pomagam)
-lupčka mi da tako, da me zgrabi za obraz in celo poslini:)-:love:
-igrače: še vedno so zanimive ropotuljice, zadnjih par dni grizala da si drgne dlesni, kocke, žoga, plastenke, daljinec, mobitel(tega mu ne dam, ker imam končno novega), tipkovnica(ima svojo), copati, tudi most je še aktualen, ampak sedaj v sedečem položaju
-pove: ata, mama, teta, stric, cizl, mizl, popek, špric.....hehehe:)-hecam se....zdaj pa res:ata, tata, papa, adada, deda, baba, brrr(z ustnicami in jezičkom)
-ploska, včasih tudi med dojenjem:bravo::)-
-pred spanjem obvezno more prešlatat mojo lučko pri postelji
-prijel bi pa kar vse

MojcaH, Tejo bi lahko malo bolj pohvalila-recimo da je kobacat in plazit začela pred sedmim mesecem.:bravo:Mala je prava športnica!:sloncek:

Papa, cyber poljubčke vsem :duda:!9nebesa

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   8-mesečni -kja znajo in podobno
1.9.2004 10:49:49   
Teni_
Mehurčica!
Saj bi jo, samo ko se pa potem spomnim, kaj vse še zna.
Zdaj ne samo, da se vstane v postelji, zdaj že hodi okoli po robu. Po vseh štirih že gre kot šus. Je preveč našega psa opazovala.

Ja, brrrrrr ima pa najraje. Sploh, ko je, potem pa vse leti okoli.(mami v obraz).

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?